Turbine Forlaget A/S

Victor Boy Lindholm skriver om håbet i ny digtsamling

Del

 I digtsamlingen isblåt som det blå blå isbjerg er håbet gennemgående. Børnenes håb for fremtiden, vores håb for planternes genkomst og forudsigelige årstider. Håbet, der på nogle dage er en opgave, ikke et smil og en tro, men en vrede. Victor Boy Lindholm undersøger, hvad det gør ved os mennesker, at den verden vi kender, forsvinder på grund af os.

Bogens forside, der skla lede tankerne hen på et isbjerg og en t-shirt er designet af Sofie Winding
Bogens forside, der skla lede tankerne hen på et isbjerg og en t-shirt er designet af Sofie Winding

”Havbunden er død! Vi lever i en tid og et land, hvor den sætning er sand,” kommer det fra Victor Boy Lindholm. Det er en konsekvens af vores forbrug og påvirkning af naturen, men vi kan ændre det igen.

Forankret i naturvidenskaben, dyb tid og landskaberne spørger Victor Boy Lindholm, hvordan vi kan bevæge os ud af håbløsheden. Gennem de vilkår, som er blevet til sine egne klichéer, puster han liv i klimakrisernes billeder. Isbjergene der smelter, træerne der vandrer, børnene der håber på en fremtid. Det er digte om den hjemløshed, der kan opstå, når ens hjem forandrer sig, så det ikke helt er til at kende, men hvor man ikke helt ved, hvad der er forandret. Er det varmen? Er det regnen? Er det de dage, hvor vandet stiger i bækken igen? Det er tekster om tabet af hjemlighed, når landskabet forandres og bliver svært at genkende.

det er os der kommer til at savne

de isblå isbjerge

eller det er os

der kommer til at savne

at gå langs jordbærmarkerne

nu hvor tørken i denne tidlige sommer

allerede gør det umuligt

at vi

døtrene

skulle komme til at sidde

krumryggede brunryggede

i en moden jordbærmark

med maverne fyldte og ømme af bærrene

Hvad er det, vi mister, når isbjergenes isblå farve forsvinder i takt med, at de smelter? Hvad vil det sige at være et menneske i dag, når det, vi kender, forsvinder?  Og hvordan finder vi håbet i en verden, hvor vi er årsagen til forandringerne?

Det er privilegieblindt at blive ved med producere håbløshed. Det er at svigte de kommende generationer. Der skal være håb, og det håb er en opgave. Hvordan etablerer vi en hverdag og ritualer, hvor vi kan tro på, at det hele faktisk nok skal gå?  Vi ved jo godt, hvad der skal gøres. Verden skal ikke bevares som den er i dag. Den skal forandres til noget, der var en gang. Til et sted, hvor farven isblå findes og ikke kun er et ord fra fortiden.

Fakta om digtsamlingen:

Titel: isblåt som det blå blå isbjerg
Forfatter: Victor Boy Lindholm
Forlag: Turbine
ISBN: 9788743601814
Sidetal: 93
Vejl. pris: 199,95 kr.
Udgivelsesdato: 18. april 2024

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Bogens forside, der skla lede tankerne hen på et isbjerg og en t-shirt er designet af Sofie Winding
Bogens forside, der skla lede tankerne hen på et isbjerg og en t-shirt er designet af Sofie Winding
Download
Victor Boy Lindholm (f. 1991) har skrevet en række digtsamlinger, en roman og teaterstykker.  "isblåt som det blå blå isbjerg" er titlen på hans nye digtsamling.
Victor Boy Lindholm (f. 1991) har skrevet en række digtsamlinger, en roman og teaterstykker. "isblåt som det blå blå isbjerg" er titlen på hans nye digtsamling.
Download

Links

Om Turbine Forlaget

Forlaget Turbine blev grundlagt i 2004.

Vores profil er bred, og grundtanken er, at vi ikke lader os begrænse af hverken genre, stil eller format – vores fokus er kvaliteten i den enkelte udgivelse.

Følg pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

Ny bog fortæller om Anden Verdenskrig fra en japansk synsvinkel15.5.2024 08:13:00 CEST | Pressemeddelelse

Jonas Ishibori skildrer i Tsugios krig – Japans triumf og nederlag under Anden Verdenskrig historien om de begivenheder, der fører Japan på kollisionskurs med både Vesten og sine asiatiske naboer i tiden omkring Anden Verdenskrig. Samtidig fortæller forfatteren, der har japanske rødder, en personlig historie om sin families oplevelser under krigen baseret på sin farfars private erindringer.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye