Brand på Børsen: Reaktion fra Københavns Rådhus

Del

Vigtigt for København og for hele Danmark at den gamle Børs bliver genopbygget. Det er nu, vi skal vise, hvad vi er gjort af.

Det var Christian d. 4’s ønske at få opført et tårn på toppen af Børsen med spir af bly med fire drager med sammensnoede haler. Dragerne skulle beskytte Børsen mod fjender og ild, og det er lykkedes - indtil i dag.

Den ikoniske bygning fra 1600-tallet er brændt, og der er endnu ikke et fuldt overblik over skadesomfanget.

Fra Københavns Rådhus ønsker samtlige borgmestre, at bygningen bliver genoprettet:

”Det er en helt forfærdelig dag. Børsen er ikke bare en vigtig del af hele Danmarks kulturhistorie. Bygningen repræsenterer så meget mere, ikke mindst håndværksmæssig kvalitet og traditioner. Alt det står nu i flammer. Derfor vil Københavns Kommune også gøre alt, hvad vi kan og må for at understøtte, at den gamle Børs bliver genopbygget. Bygningen er simpelthen vital for København og hele Danmarks kulturhistorie.”

”Det er vigtigt, at vi som samfund - privat, offentlig, virksomheder og institutioner – nu arbejder sammen om at få genrejst den ikoniske bygning. Vi vil derfor række ud til Dansk Erhverv og gå i dialog om, hvad vi kan gøre. Vi kan ikke undvære Børsen. Det er nu, vi skal vise, hvad vi er gjort af. For byens og hele Danmarks historie.”

”Vi vil desuden takke beredskabet og alle de frivillige, der er trådt til, for deres indsats. De gør et fantastisk og vigtigt arbejde.”

Sophie Hæstorp Andersen (S), overborgmester 

Line Barfod (Ø), teknik- og miljøborgmester

Jakob Næsager (C), børne- og ungdomsborgmester

Sisse Marie Welling (SF), sundheds- og omsorgsborgmester

Mia Nyegaard (RV), kultur- og fritidsborgmester

Jens-Kristian Lütken (V), beskæftigelses- og integrationsborgmester

Karina Vestergård Madsen (Ø), socialborgmester

Find pressekontakt til borgmestrene her

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Københavns Kommune gør hurtig betaling til virksomheder permanent22.5.2024 09:13:45 CEST | Pressemeddelelse

Københavns Kommune har midlertidigt forkortet sin egen betalingsfrist til virksomheder for at øge deres likviditet under corona og perioden med energikrise og stigende inflation. På baggrund af positive tilbagemeldinger fra erhvervslivet, har Økonomiudvalget nu besluttet at gøre ordningen permanent, så virksomhederne får betaling fra kommunen indenfor gennemsnitligt fem-seks dage i stedet for 30 dage.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye