60 procent af ambulancefolkene stemmer NEJ til OK24
Resultatet af afstemningen om OK24-aftalen taler sit tydelige sprog. Knap 60% af de stemmeberettigede ambulancereddere har stemt NEJ. Ambulancefaget er overset og mangler reel indflydelse og kan kun reddes ved at samle sig i en fagforening, siger ambulancebehandler Bent Holst.
Resultatet af afstemningen om OK24-aftalen taler sit tydelige sprog. Knap 60% af de stemmeberettigede ambulancereddere har stemt NEJ. Det viser offentliggørelsen af de forskellige faggruppers stemmer ved OK24.
”Det markante NEJ-svar afspejler en dyb utilfredshed blandt ambulancefolkene i regionerne. De føler sig oversete og mangler reel indflydelse på deres arbejdsvilkår og lønforhold,” siger Bent Holst, ambulancebehandler og bestyrelsesmedlem i Reddernes Fagforening.
Patienterne kommer til at betale prisen
Det koster, at så mange ambulancefolk siger nej til OK24. For 60 procent af landets ambulancereddere er nu ansat i Regionerne, og de har dermed været stemmeberettiget i OK24-afstemningen.
”I sidste ende er det landets patienter, der må betale for, at ambulancefolkenes løn og arbejdsforhold ikke er prioriteret. For så bliver det endnu svære at fastholde ambulancereddere,” siger Bent Holst.
"Vi er en overset gruppe, der står uden indflydelse. Den eneste mulighed for at redde vores fag – både på det private og offentlige arbejdsmarked – er ved at samles i Reddernes Fagforening, så vi får direkte indflydelse på vores egen fælles overenskomst," understreger Bent Holst.
Ambulancefaget drukner i forhandlingerne
Kritikken af forhandlingsresultatet ved OK24 har været tydelig allerede før afstemningen. Ambulancepersonalet oplever nemlig, at deres arbejds- og lønforhold drukner blandt de større faggrupper.
Det er understreget af, at ambulanceredders løn på det offentlige område ikke bliver løftet i samme grad som de fire faggrupper, herunder social- og sundhedspersonale, pædagoger, fængselsbetjente og sygeplejersker, som regeringen har udpeget som særligt trængte. Og det sker på trods af, at ambulancefaget også er vagtsat og lider under stor mangel på ambulancereddere.
Bent Holst understreger, at en fælles brancheoverenskomst for det offentlige og private område vil sikre, at der arbejdets for ambulancepersonalets løn og arbejdsforhold generelt. Det vil også betyde, at de ansatte i Regionerne og på det private område ikke længere skal leve i konstant uvished, om deres løn og tilhørsforhold ændrer sig, når ambulancekørslen bliver udliciteret.
Nøgleord
Kontakter
For interview med Bent Holst fra Reddernes Fagforening kontakt direkte på telefon 31510217 eller mail kommunikation@reddernesfagforening.dk
Bent Holst SørensenAmbulancebehandler og bestyrelsesmedlem iReddernes Fagforening
Tlf:+4531510227bhs@reddernesfagforening.dkAnita Frank GothKommunikations- og pressechefKommunikationsafdelingen
Tlf:+45 21 63 36 01kommunikation@reddernesfagforening.dkBilleder
Følg pressemeddelelser fra Reddernes Fagforening
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Reddernes Fagforening
Reddernes Fagforening hilser Akademikernes udmelding om udmeldelse af Forhandlingsfællesskabet velkommen9.10.2024 05:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Vi bliver flere og flere faggrupper og fagforeninger udenfor Forhandlingsfællesskabet, som mener, vi bedst selv kan adressere de behov, vores medlemmer har,” siger Kim Volder Hammershøj, formand for Reddernes Fagforening efter tirsdagens udmelding fra Akademikerne.
Reddere tager imod ny professionsuddannelse i paramedicin med åbne arme18.4.2024 14:36:44 CEST | Pressemeddelelse
Det præhospitale område har brug for nye kompetencer. Reddernes Fagforening hilser derfor den nye professionsbachelor i paramedicin velkommen og glæder sig over, at den nye professionsuddannelse kommer det trængte sundhedssystem til undsætning.
Uvidende politikere står for dagens lønløft4.12.2023 21:00:00 CET | Pressemeddelelse
Ambulancereddere er en mangelvare i alle landets regioner. Redderfaget lider i så høj grad af manglende arbejdskraft, at det for længst er blevet direkte farligt for akut syge personer i hele Danmark. Derfor undrer Reddernes Fagforening sig over, at politikerne med dagens lønløft helt overser redderfaget.
Uvidende politikere står for dagens lønløft4.12.2023 19:00:00 CET | Pressemeddelelse
Ambulancereddere er en mangelvare i alle landets regioner. Redderfaget lider i så høj grad af manglende arbejdskraft, at det for længst er blevet direkte farligt for akut syge personer i hele Danmark. Derfor undrer Reddernes Fagforening, at politikerne med dagens lønløft helt overser redderfaget.
På forkant med PTSD6.11.2023 05:00:00 CET | Pressemeddelelse
Folk i uniformer med højrisiko-jobs er i risikozonen for at blive ramt af PTSD. Derfor har Reddernes Fagforening indledt et samarbejde med Landsforeningen for PTSD -ramte og pårørende, så medlemmerne får hjælp i tide. PTSD-foreningens formand kalder samarbejdet for en milepæl.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum