Esbjerg Kommune

Med vigtig dispensation letter Esbjerg Strand projektet anker

Del

Med Ankestyrelsens dispensation i hånden kan Esbjerg Kommune slå dørene op i et nyt arealudviklingsselskab, som skal stå for at indfri ambitionerne og udvikle havneøen Esbjerg Strand til en ny bydel.

På mandagens møde i Økonomiudvalget fik politikerne en overordentlig glædelig meddelelse. En stor forhindring for et kommende projekt på Esbjerg Strand ryddes nu af vejen. Ankestyrelsen har nemlig meddelt Esbjerg Kommune, at styrelsen giver dispensation til at oprette et nyt arealudviklingsselskab uden et offentligt udbud. I stedet for at sælge grunden på havneøen via et offentligt udbud, kan Esbjerg Kommune nu skyde grunden ind i et arealudviklingsselskab.

Den meddelelse åbner for en ny konstellation med Esbjerg Kommune som den ene part og en privat investor som den anden. Modellen kendes fra andre steder i Danmark, hvor offentlige og private går sammen om at dele ansvaret for at gennemføre større og investeringstunge byudviklingsprojekter via et arealudviklingsselskab.

Det vil ifølge Ankestyrelsen være lovligt for Esbjerg Kommune at benytte det greb. Nu venter sagen på, at Esbjerg Byråd skal tage stilling til oprettelsen af arealudviklingsselskabet. Dernæst følger selve etableringen af selskabet.

”Der er god grund til at have hænderne over hovedet, for meldingen fra Ankestyrelsen får altafgørende betydning for planerne for Esbjerg Strand.   Nu er der åbent for, at vi kan trække i arbejdstøjet og konkretisere rammerne for det kommende partnerskab, hvor Esbjerg Kommune bidrager med en meget attraktiv byggegrund, mens AP Pensions datterselskab, AP Ejendomme indskyder kapitalen. Dermed får kommunen en solid og kompetent samarbejdspartner, der er involveret i lignende projekter andre steder i landet,” siger borgmester Jesper Frost Rasmussen.

”Jeg glæder mig meget over, at der nu er grønt lys til at udbygge det gode samarbejde via et fælles selskab bestående af to parter, der har fælles høje ambitioner om at forløse det kæmpe potentiale, som Esbjerg Strand rummer. Med arealudviklingsselskabet kan vi løfte opgaven med at udvikle en attraktiv bydel optimalt tæt på vandet i en by der forventes at stå overfor en markant udvikling i de kommende år,” siger administrerende direktør Peter Olsson fra AP Ejendomme.

På Esbjerg Strand skal en ny bydel spire frem bestående af boliger, erhverv og uddannelsesfaciliteter. Esbjerg Strand huser i dag allerede Maritimt Center og Aqtiv i havnelagunen, og derfor vil de rekreative funktioner stadig spille en rolle i udviklingen af stedet.

Kontakter

Jesper Frost Rasmussen, borgmester, Esbjerg Kommune, tlf. 27 24 18 00, e-mail jesra@esbjergkommune.dk

Peter Olsson, administrerende direktør, AP Ejendomme, tlf. 2098 5018, e-mail pol@appension.dk

Billeder

Om Esbjerg Kommune

Esbjerg er landets femtestørste by og Danmarks EnergiMetropol. Vi har sat ambitiøse klimamål og går forrest i den bæredygtige udvikling, hvor byen spiller en central rolle for hele Europas grønne kurs.

I Esbjerg Kommune er pionerånd og viljen til fremdrift en del af DNA'et, og der er ikke langt fra idé til handling. Vores nye mål for Esbjerg er at blive et fyrtårn inden for oplevelser og kultur. Her er allerede masser af spændende muligheder, og nu sætter vi turbo på, så endnu flere får øje på Esbjerg.

Danmarks ældste by, Ribe, ligger i Esbjerg Kommune, og her emmer det af kultur og charme, lige som stationsbyen Bramming er populær og driftig. Samtidig nyder Esbjerg Kommune godt af en perlerække af aktive landsbyer med stærke fællesskaber.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Nyt liv i Kongeåen9.12.2024 16:22:05 CET | Pressemeddelelse

Et af landets største naturprojekter er klar til at omdanne 780 ha landbrugsjord til natur og genslynge den gamle Kongeå. Det betyder store gevinster for både vandmiljø, klima og biodiversitet. Med et samlet budget på 137 mio. kr. og 5 års forberedelse står LIFE Naturprojekt Kongeåen på tærsklen til realisering. De tekniske undersøgelser er afsluttet, finansieringen er på plads, alle marker er kortlagt, og jorden er takseret. Det er nu, der skal laves aftaler med de 60 landmænd, som i dag ejer jorden.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye