Halsnæs Kommune

PAU-elever giver fagligt løft til dagtilbud i Halsnæs

Del

14 medhjælpere fra Halsnæs Kommune har netop gennemført uddannelsen til pædagogiske assistenter. Dermed løftes fagligheden i kommunens dag- og døgntilbud til gavn for både borgere og ansatte.

Direktør Hella Obel overrakte blomster til de nyuddannede pædagogiske assistenter.
Direktør Hella Obel overrakte blomster til de nyuddannede pædagogiske assistenter. Halsnæs Kommune

Mandag blev det officielt markeret, at 14 pædagogmedhjælpere fra dag- og døgntilbud i Halsnæs Kommune har fået papir på deres kundskaber. Det skete ved en translokation på rådhuset for kommunens PAU-elever. 

Uddannelsen til pædagogisk assistent (PAU) er særligt målrettet medarbejdere, der hidtil har arbejdet som ufaglærte medhjælpere i dagtilbud, SFO og døgntilbud. Med fuldtidsuddannelsen gennemgår medhjælperne et intensivt og fokuseret uddannelsesforløb, der opkvalificerer deres faglige kunnen og samtidig styrker deres kompetencer inden for det pædagogiske felt. 

Normeringen i Halsnæs Kommune er allerede en af de højeste i regionen. Uddannelsen af pædagogiske assistenter bidrager til, at fagligheden også er høj blandt de ansatte. 

Det glæder formand for Udvalget for Skole, Uddannelse og Dagtilbud Helge Friis:

"Det er nu anden gang, at vi kan holde translokation for PAU-elever i Halsnæs Kommune. Det er utroligt dejligt, hver gang jeg kan sige tillykke til en ny pædagogisk assistent. Når man vælger at uddanne sig til pædagogisk assistent, får man nemlig mulighed for at dykke ned i spændende viden inden for det pædagogiske felt, og man får nogle meget brugbare værktøjer med sig, som man med det samme kan bruge, når man kommer tilbage på sit arbejde. Det giver med andre ord værdi både for en selv, for fagligheden på ens arbejdsplads og sidst, men ikke mindst børn og borgere i vores dagtilbud, SFO og døgntilbud. Så samlet set er uddannelsen til pædagogisk assistent et kæmpe plus for vores kommune,” siger Helge Friis. 

Tilbyder attraktivt uddannelsesforløb

Uddannelsesforløbet til pædagogisk assistent foregår i samarbejde med SOSU H. Halsnæs Kommune sørger for at dække medarbejdernes vagter ind undervejs, så de kan koncentrere sig om at dygtiggøre sig på skolebænken. Medarbejderne får desuden fuld løn under uddannelsen, studiebøger betalt af kommunen og en garanti for job bagefter.

”For os er det vigtigt at kunne tilbyde vores pædagogmedhjælpere et attraktivt uddannelsesforløb, hvor de ikke behøver at tænke på andet end at styrke deres kompetencer og blive endnu dygtigere til det, de arbejder med. Det er heldigvis lykkedes i et rigtig godt samarbejde mellem kommunen, de enkelte dagtilbud og SOSU H. Fra det første hold, vi sendte af sted, ved vi, at det gør noget godt for fagligheden at deltage i et PAU-forløb. Så jeg glæder mig over, at yderligere et hold nu har gennemført uddannelsen og er blevet endnu dygtigere, end de allerede var,” siger Mads Kjær Ingvardsen, chef for Børn, Unge og Læring i Halsnæs Kommune. 

Det første hold PAU-elever i Halsnæs satte sig på skolebænken for knap to år siden. Det er Halsnæs Kommune selv, som har tilbudt pædagogmedhjælperne at deltage på uddannelsen. Formålet er både at styrke kompetencerne blandt de nuværende medarbejdere i kommunens dagtilbud og tiltrække flere dygtige medarbejdere, som ønsker udvikling i deres pædagogiske arbejdsliv. 

Den ordinære PAU-uddannelse varer to år og halvanden måned, hvilket både inkluderer skole og praktik. Har man mindst to års erfaring, kan uddannelsen gennemføres på ca. 11 måneder. Efter PAU-forløbet kan man søge anden efteruddannelse eller optag på pædagoguddannelsen, som PAU er adgangsgivende til. 

Kontakter

Helge Friis
Formand for Udvalget for Skole, Uddannelse og Dagtilbud i Halsnæs Kommune
Mobil: 21 65 69 05

Mads Kjær Ingvardsen
Chef for Børn, Unge og Læring i Halsnæs Kommune
Mobil: 23 49 27 23

Billeder

Direktør Hella Obel overrakte blomster til de nyuddannede pædagogiske assistenter.
Direktør Hella Obel overrakte blomster til de nyuddannede pædagogiske assistenter.
Download
Udvalgsformand Helge Friis spillede for efter sin tale til de nye PAU'ere.
Udvalgsformand Helge Friis spillede for efter sin tale til de nye PAU'ere.
Download

Halsnæs Kommune

Halsnæs Kommune er placeret i naturskønne omgivelser i det nordvestlige hjørne af Nordsjælland. Vores motto er: "Halsnæs - rå og autentisk. Her er ikke for fint, og det føles ægte". Kom og vær med!

Følg pressemeddelelser fra Halsnæs Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Halsnæs Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye