Udenrigsministeriet

Foreløbig opgørelse: Danmark indfrier FN-mål for udviklingsbistand

Del

Den danske udviklingsbistand for sidste år svarer til 0,74 procent af BNI. Det viser en foreløbig opgørelse foretaget af OECD’s Udviklingskomité.

Mere præcist har Danmark i 2023 udbetalt 21,2 milliarder kroner til udviklingsbistand, viser den foreløbige opgørelse. Det svarer til 0,7419 procent af BNI. Dermed lever Danmark op til FN’s målsætning om at yde mindst 0,7 procent af sit BNI til udviklingssamarbejdet.

Den endelig opgørelse ventes i slutningen af året.

Baggrund

Målsætningen for udviklingsbistanden vurderes på baggrund af de faktiske udbetalinger som indrapporteres til og valideres af OECD DAC.

Skiftende regeringer har siden 2017 afsat 0,7 pct. af BNI som udviklingsbistand på de enkelte finanslove.

Der vurderes at være lav risiko for, at justeringer frem mod den endelige opgørelse vil have betydning for, hvorvidt Danmark lever op til 0,7 pct.

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Ny redegørelse viser, at Danmark fører an på grøn udviklingsbistand2.5.2024 10:06:44 CEST | Pressemeddelelse

Den udviklingspolitiske redegørelse viser, at samspillet mellem klima og udvikling er blevet stærkere i dansk udviklingspolitik over de seneste år. Derfor gik mere end en tredjedel af dansk udviklingsbistand sidste år til grønne projekter. Et særligt fokus for dansk udviklingsbistand er klimatilpasning, som hjælper udviklingslandene med at blive mere modstandsdygtige over de klimaforandringer, de rammes af. Danmark førte også an i internationale forhandlinger for på verdensplan at sikre mere klimafinansiering til de fattigste. Det kan man læse i den udviklingspolitiske redegørelse, som udkommer i dag.

Udviklingspolitisk Råd besøger Etiopien og Kenya22.4.2024 13:13:51 CEST | Pressemeddelelse

Kenya og Etiopien spiller væsentlige stabiliserende roller i et konfliktfyldt Østafrika. Men begge lande står samtidig over for store humanitære og klimamæssige udfordringer, og er blandt de største værtslande for flygtninge i Afrika. Danmark samarbejder blandt andet med landene om grøn og bæredygtig udvikling, modstandsdygtighed mod klimaforandringer, demokrati, menneskerettigheder, fattigdomsbekæmpelse og håndtering af flygtningesituationen. Udviklingspolitisk Råd besøger landene for at få indsigt i implementeringen af dansk humanitær støtte og danske udviklingsprojekter inden for bl.a. myndighedssamarbejdet, landbrug, sociale sikkerhedsnet, energi og vand.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye