Udenrigsministeriet

Lars Løkke Rasmussen møder Ungarns udenrigsminister for at drøfte støtten til Ukraine og EU-udvidelse frem mod det ungarske EU-formandskab.

Del

For første gang siden 2018 afholdes der et bilateralt møde mellem Danmarks og Ungarns udenrigsministre i København.

Det sker, når Lars Løkke Rasmussen i eftermiddag tager imod sin kollega Péter Szijjártó i Eigtveds Pakhus. Her vil støtten til Ukraine, EU-udvidelse og styrkelse af EU’s ydre grænser være blandt emnerne på dagsordenen.

Ungarn varetager desuden EU-formandskabet fra den 1. juli og et halvt år frem og får derfor en nøglerolle i en periode, hvor særligt sikkerhedspolitikken fortsat vil fylde på den europæiske dagsorden.

Samtidig betyder Europa-Parlamentsvalget til juni, at et nyt Parlament vil træde sammen for første gang under ungarsk formandskab, ligesom det forventes, at en ny Kommission vil være på plads hen mod slutningen af året.

"Mødet med udenrigsminister Szijjártó er en kærkommen lejlighed til at drøfte en række vigtige emner. Nogle er vi enige om: Eksempelvis, at EU skal forbedre sin konkurrenceevne, at vores forhold til EU’s naboer er vigtigt, og at EU’s ydre grænser skal styrkes. Men som partnere i NATO og EU skal vi også kunne tale om de ting, vi er uenige om. Fra dansk side vil jeg blandt andet understrege vigtigheden af, at vi i EU samlet bakker op om Ukraine, og at Ungarn lever op til EU’s værdier og sikrer domstolenes uafhængighed såvel som mediernes frihed," siger udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen.

Umiddelbart efter det bilaterale møde med de to udenrigsministre, vil der afvikles et mindre doorstep i Eigtveds Pakhus, hvor pressen er velkommen. 

For yderligere kontakt: Presserådgiver Carl-Emil Søe // +45 21 63 89 86 // carlem@um.dk

Bemærk:

  • Der kræves gyldigt pressekort og tilmelding for at deltage i doorstep. Tilmelding til pressemødet skal ske til carlem@um.dk senest klokken 13.00.

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye