Billund Kommune

Nye og permanente tiltag skal styrke Grindsted bymidte

Del

GrindSTEDET på Borgergade 1 i Grindsted har i en forsøgsperiode været benyttet til at danne ramme om at skabe mere liv i bymidten. Og det står nu klart, at flere borgergrupper m.fl. ønsker at bruge bymidten mere aktivt. Næste fokus er derfor at skabe mere permanente løsninger, som skaber liv og aktivitet i bymidten.

Forsøget med GrindSTEDET har været første del af en afprøvningsfase i ordningen Frie Bymidter, hvor der var lagt op til at skabe et samlingssted i bymidten med plads til fællesskaber og aktiviteter. Foto: Billund Kommune
Forsøget med GrindSTEDET har været første del af en afprøvningsfase i ordningen Frie Bymidter, hvor der var lagt op til at skabe et samlingssted i bymidten med plads til fællesskaber og aktiviteter. Foto: Billund Kommune Foto: Billund Kommune

Billund Kommune har opsagt og fraflytter ved udgangen af maj måned det midlertidige lejemål på Borgergade 1, hvor GrindSTEDET ligger i dag. Det sker for at arbejde mod nye og mere permanente tiltag, der skal understøtte den allerede igangværende udvikling i Grindsted bymidte, og som kan skabe endnu mere liv og aktivitet i bymidten.

Forsøget med GrindSTEDET har været første del af en afprøvningsfase i ordningen Frie Bymidter, hvor der var lagt op til at skabe et samlingssted i bymidten med plads til fællesskaber og aktiviteter.

”Jeg er stolt over de erfaringer, vi kan tage med videre fra GrindSTEDET. Grindsted er en stærk by med et engageret sammenhold og frivillige kræfter, som skaber noget godt for hinanden - uanset alder. Derfor vil vi i det kommende arbejde fokusere på, hvordan vi kan arbejde med, at tiltrækker endnu flere borgere på tværs af alder og interesser. For vores ambition er klar: Vi vil skabe en levende og aktiv bymidte for byens borgere,” siger Stephanie Storbank, borgmester i Billund Kommune.

Forskellige grupper har gjort brug af GrindSTEDET. Det gælder bl.a. “Kom og Strik”-klubben, Åben legegruppe, Jysk Bonsai klub, Grindsted Handel, Demenskonsulenterne, Vestre Skole, dagplejere, Grindsted den Grønne Hovedstad, øvrige borgere med enkeltstående aktiviteter samt afdelinger fra Billund Kommunes rådhus. 

Alle, der har brugt GrindSTEDET, bliver inviteret med i den videre proces i forhold til at aktivere bymidten i Grindsted.

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Billund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Billund Kommune

Et nyt daghjem flytter midlertidigt ind på Mødestedet21.5.2024 19:36:01 CEST | Pressemeddelelse

Som opfølgning på budgetforliget for 2024-2027 har kommunalbestyrelsen netop besluttet, at et nyt daghjem midlertidigt skal flytte ind i Mødestedets hovedbygning. Målet er at udvikle og få erfaringer med, hvad et daghjem skal kunne for at imødekomme borgernes behov. Daghjemmet vil som udgangspunkt være åbent i dagtimerne alle hverdage, men både funktioner og åbningstider bliver tilpasset efter borgernes behov.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye