Professor i sundhedsøkonomi med fokus på almen praksis
Line Bjørnskov Pedersen er udnævnt til professor i sundhedsøkonomi ved Dansk Center for Sundhedsøkonomi (DaCHE), Institut for Sundhedstjenesteforskning, Syddansk Universitet. Hun er tillige ansat ved Forskningsenheden for Almen Praksis i Odense og Esbjerg.
I professoratet vil Line Bjørnskov Pedersen fortsætte med at bidrage til forskning om organiseringen af almen praksis med et særligt fokus på, hvordan nye praksisformer påvirker trivslen, patienttilfredsheden og behandlingskvaliteten, samt hvordan markedsændringer såsom nye medicinske gennembrud og honorarændringer påvirker patientbehandlingen, og hvilken rolle motivation og trivsel spiller for denne sammenhæng.
Line Bjørnskov Pedersens forskningsområde er organiseringen i almen praksis og praktiserende lægers motivation og behandlingsadfærd. Hun har gennem årene bidraget med forskning i, hvilken betydning organiseringen i almen praksis har for de sundhedsprofessionelles trivsel, patienttilfredsheden og behandlingskvaliteten. Line Bjørnskov Pedersen har blandt andet forsket i praksisformers betydning for valg af praksis, opgavefordeling mellem læger og praksispersonale, ændringer i honorarstrukturen og brugerbetaling, forekomsten af defensiv medicin, og behandlingsadfærden for læger på vej på pension.
Line Bjørnskov Pedersen er særligt optaget af, hvordan læger reagerer på organisatoriske ændringer såsom akkreditering, kvalitetsklynger, indførslen af nye kliniske retningslinjer og honorarstrukturændringer samt markedsændringer såsom store medicinske gennembrud og covid-19. Hun er i særdeleshed interesseret i at forstå hvilken betydning motivation og trivsel har for responsen på sådanne markedsændringer.
De teoretiske rammer for Line Bjørnskov Pedersens forskning er principal-agentteorien og forskellige motivationsteorier såsom selvbestemmelsesteorien og fortrængningsteorien.
Line Bjørnskov Pedersen er uddannet ved Syddansk Universitet og har en bachelorgrad i erhvervsøkonomi (HA) fra 2006 og en kandidatgrad i økonomi (cand.oecon.) fra 2008. I 2012 blev hun tildelt ph.d.-graden i økonomi ved Syddansk Universitet. Line Bjørnskov Pedersen blev ansat i en halvtidsstilling som adjunkt og senere lektor ved det center, der i dag betegnes Dansk Center for Sundhedsøkonomi (DaCHE). Samtidig blev hun ansat i en halvtidsstilling som seniorforsker ved Forskningsenheden for Almen Praksis i Odense/Esbjerg (FEA). Line Bjørnskov Pedersen vil fortsat bestride en halvtidsstilling ved DaCHE og en halvtidsstilling ved FEA, hvor hun også er forskningsgruppeleder for forskningsgruppen ’Organisering i almen praksis’.
Igennem årene har Line Bjørnskov Pedersen haft internationale samarbejder med forskere fra universiteter i blandt andet Norge, Holland, England, Skotland, og USA, ligesom hun har været på forskningsophold i Australien og har siddet i en række internationale bedømmelsesudvalg og videnskabelige komiteer. I 2023 blev Line Bjørnskov Pedersen udpeget som ekstern bedømmer for det Europæiske Forskningsråd, og en af hendes artikler om praktiserende lægers motivation blev kåret som værende blandt de 10 mest læste ved et prestigefyldt og anerkendt tidsskrift. Fra 2022-2023 var Line Bjørnskov Pedersen tilknyttet Rådet for ny honorarstruktur i almen praksis som ekspert. I 2018 fik Line Bjørnskov Pedersen tildelt Magda og Svend Aage Friedrichs prisen for sit bidrag til forskningen i almen praksis. Line Bjørnskov Pedersen har siden 2018 været redaktør på tidsskriftet Nordic Journal of Health Economics.
Line Bjørnskov Pedersen er født i Odense den 6. december 1981. I dag bor Line Bjørnskov Pedersen i Haarby på Sydvestfyn med sin mand og sine hunde. I fritiden spiller hun fodbold i Ubberud Idrætsforening og nyder naturen i de Sydsvenske skove, når hun er oppe i familiens ødegård.
Kontakter
Journalist Marianne Lie Becker
Mail: mlbecker@health.sdu.dk
Mobil: +45 21261926
Syddansk Universitet
Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet
www.sdu.dk
Marianne Lie BeckerJournalistDet Sundhedsvidenskabelige Fakultet
Tlf:21 26 19 26mlbecker@health.sdu.dkLinks
Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Her scanner de børnene uden bedøvelse16.1.2025 14:35:27 CET | Pressemeddelelse
En lille brun trold ved navn Rumle er sammen med en app og et børnevenligt miljø omkring scanneren med til at gøre det muligt at MR-scanne selv små børn helt uden bedøvelse
Kan gulerødder bruges til behandling af diabetes?8.1.2025 10:07:37 CET | Pressemeddelelse
Aktuel forskning fra Syddansk Universitet viser, at gulerødder kan regulere blodsukkeret og styrke tarmfloraen – en kombination, der potentielt kan gavne personer med type 2-diabetes.
Snart kan flyvende værktøjskasse vedligeholde danske elledninger19.12.2024 09:13:25 CET | Pressemeddelelse
Med den grønne omstilling er der behov for et toptunet elnet. I et nyt projekt på Syddansk Universitet vil forskere og en række virksomheder udvikle IoT-sensor- og robotsystemer, der kan gøre vedligehold af højspændingsledninger nemmere, billigere og grønnere.
Dansk diabetesmedicin øger risikoen for svært invaliderende øjensygdom16.12.2024 08:24:11 CET | Pressemeddelelse
To uafhængige studier fra Syddansk Universitet (SDU) viser, at patienter med type 2 diabetes, som er i behandling med lægemidlet Ozempic, har øget risiko for at udvikle skader på øjets synsnerve, som kan medføre svært og varigt synstab. Begge studier tager udgangspunkt i danske registre og er de største i verden.
Britt Borregaard udnævnt til professor i hjertesygdomme med særligt fokus på forskning i helbredstilstand efter hjertesygdom13.12.2024 09:03:58 CET | Pressemeddelelse
Britt Borregaard, sygeplejerske, ph.d., er ny professor i hjertesygdomme ved Klinisk Institut på Syddansk Universitet (SDU) og ved Hjertemedicinsk Afdeling på Odense Universitetshospital (OUH). Professoratet har særligt fokus på Cardiac Health Outcomes Research.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum