'Pigen med nålen' udtaget til hovedkonkurrencen i Cannes
Magnus von Horns 'Pigen med nålen' er med i konkurrencen om Guldpalmen ved årets Cannes Film Festival. To koproduktioner er også udtaget til den prestigefulde festival, der løber fra 14. til 25. maj.
Magnus von Horn og Line Langebek har sammen skrevet manuskriptet, der bygger på historien om Dagmar Overbye, som fra 1913 og syv år frem dræbte en lang række spædbørn født uden for ægteskab.
Den unge fabriksarbejder Karoline kæmper for at overleve i København i tiden lige efter 1. Verdenskrig. Da hun bliver arbejdsløs, forladt og gravid, møder hun Dagmar, en karismatisk kvinde, der driver et undergrundsadoptionsbureau, hvor hun hjælper mødre med at finde plejefamilier til deres uønskede børn. Da Karoline ikke har andre steder at tage hen, påtager hun sig rollen som amme, og der opstår en stærk forbindelse mellem de to kvinder. Men Karolines verden går i stykker, da den chokerende sandhed går op for hende.
Vic Carmen Sonne spiller Karoline, mens Trine Dyrholm har rollen som Dagmar Overbye, og Besir Zeciri spiller Karolines mand i 'Pigen med nålen'.
Magnus von Horn
Svenskfødte Magnus von Horn er uddannet fra Polish National Film School i Lodz, Polen. Von Horns svenskproducerede spillefilmsdebut 'The Here After' havde premiere på Directors' Fortnight i Cannes 2015, mens hans anden spillefilm, den polskproducerede 'Sweat', var en del af det officielle program i Cannes i 2020. 'Pigen med nålen' er Magnus von Horns første dansksprogede spillefilm.
Produktion
Filmen er produceret af Malene Blenkov og Mariusz Włodarski for Nordisk Film Creative Alliance med støtte fra blandt andet Det Danske Filminstitut, Det Svenske Filminstitut, Det Polske Filminstitut, Nordisk Film & TV Fond og Eurimages. The Match Factory har de internationale salgsrettigheder.
Filmen distribueres af Nordisk Film Distribution med forventet dansk biografpremiere i efteråret 2024.
Festivalkonsulent Lizette Gram Mygind udtaler: "At have en dansk film udvalgt til hovedkonkurrencen i Cannes er ikke blot en enestående ære for filmskaberne, men et kraftfuldt vidnesbyrd om den kvalitet og innovation, der kendetegner dansk film. Deltagelsen i Cannes sætter internationalt spotlight på vores kreative talenter og understøtter Danmarks position som et filmkunstens kraftcenter, hvor filmsproget udvikles og betydningsfulde fortællinger fødes."
Minor-koproduktioner
Ali Abbasis 'The Apprentice' er ligeledes udtaget til hovedkonkurrencen. Filmen, der er hans første siden 'Holy Spider', er en canadisk-irsk-dansk koproduktion med Sebastian Stan, Jeremy Strong og Maria Bakalova i de centrale roller. Kerneholdet bag filmen er dansk og inkluderer producer Jacob Jarek, filmfotograf Kasper Tuxen samt filmklipperne Olivia Neergaard-Holm og Olivier Bugge Coutté. 'The Apprentice' er skabt i samarbejde mellem Profile Productions 2, canadiske Apprentice Productions Ontario og irske Tailored Films. Filmen distribueres af Nordisk Nordisk Film Distribution.
Det danske produktionsselskab Snowglobe er i Cannes igen, denne gang som koproducere på Nabil Ayouchs 'Everybody Loves Touda'. Det marokkanske instruktør- og forfatter-par Nabil Ayouch og Maryam Touzani var sidst i Cannes med 'Den blå kaftan', men denne gang er det Nabil Ayouchs, der instruerer og Maryam Touzani, der er medforfatter. Ud over producerne Katrin Pors, Eva Jakobsen, Mikkel Jersin og Anna Dammegaard Søllested har også filmens lydside dansk islæt med original musik af Flemming Nordkrog i samarbejde med Kristian Selin Eidnes Andersen samt lyddesign af Jacques Pedersen. 'Everybody Loves Touda' bliver vist i Cannes Premiere-sektionen. Filmen distribueres af Camera Film.
Begge film er støttet af Det Danske Filminstitut.
Cannes
Dansk film har traditionelt stået stærkt i Cannes. Senest i 2022 deltog Ali Abbasis 'Holy Spider' i hovedkonkurrencen, hvor Zar Amir Ebrahimi modtog skuespillerprisen. Samme år deltog Hlynur Pálmasons 'Vanskabte Land' i Un Certain Regard. De forgangne 10 år har der været otte danske film i hovedprogrammet.
Få det historiske overblik over danske film i Cannes.
Cannes Film Festival er en af verdens mest prestigefyldte filmfestivaler. Den blev afholdt for første gang i 1946. Festivalen finder som regel sted hvert år i maj. Cannes Film Festivals fornemmeste pris er Guldpalmen eller Palme d'Or, der uddeles til den bedste film. Det officielle program består primært af hovedkonkurrencen og Un Certain Regard. Også filmskolekonkurrencen La Cinef er en del af Det officielle program. Desuden består festivalen af en række vigtige sideprogrammer, hvoraf de vigtigste er Directors' Fortnight og Critics' Week.
Festivalen løber I år fra 14. til 25. maj.
Find mere information om festivalen på festival-cannes.com.
Kontakter
Lizette Gram MygindFestivalkonsulent
Tlf:+45 2482 3758lizetteg@dfi.dkBilleder
Om Det Danske Filminstitut
Det Danske Filminstitut er en kulturinstitution under Kulturministeriet. Vores mål er at skabe de bedst mulige vilkår for, at dansk film, spil og billedbårne fortællinger kan udgøre en bærende kulturfaktor med høj kunstnerisk kvalitet og kulturel værdi, og at fastholde dansk films stærke position i både ind- og udland.
Følg pressemeddelelser fra Det Danske Filminstitut
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Det Danske Filminstitut
Nyt filmtilbud skal hjælpe hospitalsindlagte børn26.11.2024 08:30:00 CET | Pressemeddelelse
Pilotprojektet ’Børnebiffen på hospitalet’ undersøger, hvordan film kan reducere indlagte børns angst og stress. Odense Universitetshospital, Det Danske Filminstitut og Filmstriben står bag, og de foreløbige resultater er lovende. Håbet er, at det på sigt kan blive et landsdækkende tilbud.
'Pigen med nålen' nomineret til European Film Awards5.11.2024 11:23:12 CET | Pressemeddelelse
Magnus von Horns ’Pigen med nålen’ har fået tre nomineringer ved European Film Awards. Det Europæiske Filmakademi kårer vinderne til dette års prisuddeling den 7. december.
Filminstituttet iværksætter besparelser22.10.2024 11:31:26 CEST | Pressemeddelelse
Filminstituttet har i de seneste år arbejdet med et stramt driftsbudget med begrænset råderum til uforudsete udgifter og nye tiltag. Instituttets opsparing er hovedsageligt anvendt til at dække stigende udgifter. Det er på denne baggrund besluttet at foretage besparelser i 2025, der skal forbedre økonomien med ca. 7 mio. kr. Ud af disse afsættes 2,5 mio. kr. til uforudsete og øgede udgifter på Filmtaget, mens 3,5 mio. kr. allokeres til et styrket råderum til drift, vedligehold og nye tiltag og 1 mio. kr. afsættes til at håndtere generel underbudgettering. Filmstøtten påvirkes ikke af besparelserne, som udelukkende vedrører driftsbudgettet. Besparelserne betyder desværre, at det er nødvendigt at foretage personalereduktioner, svarende til 12 fuldtidsstillinger. Medarbejderne er, på et personalemøde den 22. oktober, blevet orienteret om situationen. I håbet om at minimere antallet af afskedigelser er der åbnet op for frivillig fratrædelse. Medarbejderne har nu godt en uge til at overveje
Ny aftale skal sikre udbredelsen af danske spillefilm26.9.2024 12:48:16 CEST | Pressemeddelelse
Forhandlingerne om en aftale, der skal sikre danske spillefilm en hurtigere vej til visning på tv-stationernes platforme efter endt biografvisning, er afsluttet. Parterne, som tæller DR, TV 2, Producentforeningen og Filminstituttet, er nået til enighed om en model, der skal følge Filmaftalen 2024-2027.
'Pigen med nålen' er Danmarks Oscar-kandidat19.9.2024 10:32:55 CEST | Pressemeddelelse
OSCAR 2025. Den danske Oscar-komité har enstemmigt valgt ’Pigen med nålen’ som dette års danske Oscar-bud. Nu starter slutspurten om at få en Oscar-nominering i kategorien ’Best International Feature Film’.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum