Det Danske Filminstitut

'Pigen med nålen' udtaget til hovedkonkurrencen i Cannes

Del

Magnus von Horns 'Pigen med nålen' er med i konkurrencen om Guldpalmen ved årets Cannes Film Festival. To koproduktioner er også udtaget til den prestigefulde festival, der løber fra 14. til 25. maj.

Magnus von Horn og Line Langebek har sammen skrevet manuskriptet, der bygger på historien om Dagmar Overbye, som fra 1913 og syv år frem dræbte en lang række spædbørn født uden for ægteskab.

Den unge fabriksarbejder Karoline kæmper for at overleve i København i tiden lige efter 1. Verdenskrig. Da hun bliver arbejdsløs, forladt og gravid, møder hun Dagmar, en karismatisk kvinde, der driver et undergrundsadoptionsbureau, hvor hun hjælper mødre med at finde plejefamilier til deres uønskede børn. Da Karoline ikke har andre steder at tage hen, påtager hun sig rollen som amme, og der opstår en stærk forbindelse mellem de to kvinder. Men Karolines verden går i stykker, da den chokerende sandhed går op for hende.

Vic Carmen Sonne spiller Karoline, mens Trine Dyrholm har rollen som Dagmar Overbye, og Besir Zeciri spiller Karolines mand i 'Pigen med nålen'.

Magnus von Horn

Svenskfødte Magnus von Horn er uddannet fra Polish National Film School i Lodz, Polen. Von Horns svenskproducerede spillefilmsdebut 'The Here After' havde premiere på Directors' Fortnight i Cannes 2015, mens hans anden spillefilm, den polskproducerede 'Sweat', var en del af det officielle program i Cannes i 2020. 'Pigen med nålen' er Magnus von Horns første dansksprogede spillefilm.

Produktion

Filmen er produceret af Malene Blenkov og Mariusz Włodarski for Nordisk Film Creative Alliance med støtte fra blandt andet Det Danske Filminstitut, Det Svenske Filminstitut, Det Polske Filminstitut, Nordisk Film & TV Fond og Eurimages. The Match Factory har de internationale salgsrettigheder.

Filmen distribueres af Nordisk Film Distribution med forventet dansk biografpremiere i efteråret 2024.

Festivalkonsulent Lizette Gram Mygind udtaler: "At have en dansk film udvalgt til hovedkonkurrencen i Cannes er ikke blot en enestående ære for filmskaberne, men et kraftfuldt vidnesbyrd om den kvalitet og innovation, der kendetegner dansk film. Deltagelsen i Cannes sætter internationalt spotlight på vores kreative talenter og understøtter Danmarks position som et filmkunstens kraftcenter, hvor filmsproget udvikles og betydningsfulde fortællinger fødes."

Minor-koproduktioner

Ali Abbasis 'The Apprentice' er ligeledes udtaget til hovedkonkurrencen. Filmen, der er hans første siden 'Holy Spider', er en canadisk-irsk-dansk koproduktion med Sebastian Stan, Jeremy Strong og Maria Bakalova i de centrale roller. Kerneholdet bag filmen er dansk og inkluderer producer Jacob Jarek, filmfotograf Kasper Tuxen samt filmklipperne Olivia Neergaard-Holm og Olivier Bugge Coutté. 'The Apprentice' er skabt i samarbejde mellem Profile Productions 2, canadiske Apprentice Productions Ontario og irske Tailored Films. Filmen distribueres af Nordisk Nordisk Film Distribution.

Det danske produktionsselskab Snowglobe er i Cannes igen, denne gang som koproducere på Nabil Ayouchs 'Everybody Loves Touda'. Det marokkanske instruktør- og forfatter-par Nabil Ayouch og Maryam Touzani var sidst i Cannes med 'Den blå kaftan', men denne gang er det Nabil Ayouchs, der instruerer og Maryam Touzani, der er medforfatter. Ud over producerne Katrin Pors, Eva Jakobsen, Mikkel Jersin og Anna Dammegaard Søllested har også filmens lydside dansk islæt med original musik af Flemming Nordkrog i samarbejde med Kristian Selin Eidnes Andersen samt lyddesign af Jacques Pedersen. 'Everybody Loves Touda' bliver vist i Cannes Premiere-sektionen. Filmen distribueres af Camera Film.

Begge film er støttet af Det Danske Filminstitut.

Cannes

Dansk film har traditionelt stået stærkt i Cannes. Senest i 2022 deltog Ali Abbasis 'Holy Spider' i hovedkonkurrencen, hvor Zar Amir Ebrahimi modtog skuespillerprisen. Samme år deltog Hlynur Pálmasons 'Vanskabte Land' i Un Certain Regard. De forgangne 10 år har der været otte danske film i hovedprogrammet.

Få det historiske overblik over danske film i Cannes.

Cannes Film Festival er en af verdens mest prestigefyldte filmfestivaler. Den blev afholdt for første gang i 1946. Festivalen finder som regel sted hvert år i maj. Cannes Film Festivals fornemmeste pris er Guldpalmen eller Palme d'Or, der uddeles til den bedste film. Det officielle program består primært af hovedkonkurrencen og Un Certain Regard. Også filmskolekonkurrencen La Cinef er en del af Det officielle program. Desuden består festivalen af en række vigtige sideprogrammer, hvoraf de vigtigste er Directors' Fortnight og Critics' Week. 

Festivalen løber I år fra 14. til 25. maj.

Find mere information om festivalen på festival-cannes.com.

Kontakter

Billeder

Pigen med nålen - Vic Carmen Sonne. Foto: Lukasz Bak
Pigen med nålen - Vic Carmen Sonne. Foto: Lukasz Bak
Download
Pigen med nålen - Trine Dyrholm. Foto: Lukasz Bak
Pigen med nålen - Trine Dyrholm. Foto: Lukasz Bak
Download

Om Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut er en kulturinstitution under Kulturministeriet. Vores mål er at skabe de bedst mulige vilkår for, at dansk film, spil og billedbårne fortællinger kan udgøre en bærende kulturfaktor med høj kunstnerisk kvalitet og kulturel værdi, og at fastholde dansk films stærke position i både ind- og udland.

Følg pressemeddelelser fra Det Danske Filminstitut

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Danske Filminstitut

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye