Industriens Uddannelser

Her er industriens danmarksmestre 2024

Del

Efter tre intense konkurrencedage kulminerede dette års DM i Skills lørdag med kåringen af danmarksmestrene i 47 forskellige fag. Se vinderne fra industriens ti konkurrencefag.

De er blevet testet til deres yderste, deltagerne i DM i Skills 2024. Siden danmarksmesterskaberne for elever og lærlinge på erhvervsuddannelser torsdag d. 18 blev skudt i gang i Roskilde, har de knap 300 unge dystet i bl.a. præcision, innovation, sikkerhed og hurtighed. 

Lørdag eftermiddag kulminerede de mange timers hårde arbejde og flere måneders forberedelser så med kåringen af hvert fags vindere, som nu kan kalde sig danmarksmestre.

Statsministeren hyldede vinderne 

Ved afslutningsceremonien deltog statsminister Mette Frederiksen med en hilsen til vinderne.

- I dag kårer vi de bedste af de bedste. Jeres stærke faglige stolthed smitter og inspirerer mange efter jer. I repræsenterer alle sammen en dyb kærlighed til helheden og til detaljer. Det er det, der smitter os andre. Når I giver os lov til at kigge ind i jeres faglige rum. […] Der hersker stadig en kedelig fortælling mange steder i vores samfund. At det at tage en faglig uddannelse er mindre fint eller mindre vigtigt end at tage en boglig uddannelse. Intet kunne være længere væk fra sandheden, og det beviser I i de her dage, lød det fra Mette Frederiksen.

Formand for SkillsDenmark, Søren Heisel, formand for Euroskills, Poul Nyrup Rasmussen og Roskildes borgmester, Tomas Breddam overrakte alle medaljer til vinderne.

Industrien har kåret danmarksmestre i konkurrencefagene automatiktekniker, industritekniker - CNC drejning, industritekniker - CNC fræsning, karrosseritekniker, klejnsmed, personvognsmekaniker, lastvognsmekaniker, entreprenørmaskinmekaniker, procesoperatør, grafisk tekniker og mediegrafiker.

Her er vindernes navne, virksomheder og skoler:

Automatiktekniker

Elias Sejergaard

Vestas Wind Systems A/S

TEC

Industritekniker - CNC drejning:

Oscar Dahl Nielsen

SB Stål Aps

TECHCOLLEGE

Industritekniker - CNC fræsning:

Noah Borup Thayssen

GRUNDFOS

Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier 

Karrosseritekniker

Mads Kryger

Bil & Co.

College360

Klejnsmed:

Jakob Østergaard Nielsen

Damgaard Metal A/S

HANSENBERG

Personvognsmekaniker:

Magnus Skov Nielsen

This Auto v. Mathias Villadsen

TECHCOLLEGE

Lastvognsmekaniker:

Tobias Kjærgaard Madsen

MAN Nordjylland A/S

TECHCOLLEGE

Entreprenørmaskinmekaniker:

Jesper Volder

Bay Christensen A/S

Himmerlands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser

Grafisk tekniker:

Benjamin Lolk

Envases Europe A/S

TECHCOLLEGE

Mediegrafiker:

Jonas Vest Blichfeldt 

JJ Kommunikation 

Roskilde Tekniske Skole

Procesoperatør: (Deltagerne stiller op som hold)

EUC Lillebælt

Dana Alberte Majgaard, FMC

Asbjørn Overgaard, Triple A

Danmarks største uddannelsesevent

DM i Skills, Danmarksmesterskaberne for unge på erhvervsuddannelser, holdes en gang årligt. Med knap 300 deltagere fra 47 fag og op mod 70.000 besøgende er det Danmarks største uddannelsesevent.

Næste DM i Skills holdes i 2026 i Hjørring. I 2025 skal Danmark være vært for EuroSkills, som bliver holdt i Herning.

Følg pressemeddelelser fra Industriens Uddannelser

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Industriens Uddannelser

Ændrede overgangskrav skal styrke metaluddannelserne1.12.2023 13:38:46 CET | Pressemeddelelse

Nu skal der flere lærlinge på metalindustriens erhvervsuddannelser. Det skal en ændring af uddannelsernes overgangskrav være med til at sikre. Ændringen betyder bl.a., at lærlinge ikke længere skal undervises i fx tekstanalyse på grundforløb 2, men i stedet møder faget dansk i den øvrige undervisning. Dermed bliver kravene mellem grundforløbet og hovedforløbet mere relevante, og det skal understøtte, at flere vælger og gennemfører uddannelserne.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye