Fredensborg Kommune

Krigsveteraner får tilskud til trygt fællesskab i Nivå Bådelaug

Del

En tur på havet med ligesindede giver skadede veteraner nye kræfter og ro. Med nyt tilskud kan 20 veteraner komme til søs med hjælp fra Nivå Bådelaug

Fritids- og Idrætsudvalget har besluttet at give tilskud til, at 20 veteraner kan blive en del af Safe Zone Sejl Nivå, som er et trygt fællesskab for krigsveteraner og betjente med mén, fysisk eller psykisk.

”Det er fantastisk opløftende at se, hvordan kombinationen af et trygt fællesskab med andre veteraner og en sejltur på havet giver veteranerne ny livskvalitet. Vi var derfor i udvalget ikke i tvivl om, at vi skulle støtte Nivå Bådelaugs ansøgning, så de kan udbrede muligheden til flere skadede veteraner gennem Safe Zone Sejl Nivå”, siger udvalgsformand Charlotte Sander.

Safe Zone Sejl Nivå er én ud 48 nationale Safe Zones, som DIF Soldaterprojekt støtter. I Nivå kan veteranerne ugentligt i sejlsæsonen nyde givende timer på vandet sammen med ligesindede.
Siden Safe Zone åbnede sidste år, har succesen været mærkbar, og der er nu fastforankret 12 veteraner i tilbuddet.

”At vores foreningsliv på denne måde kan være med til at hjælpe medborgere, som har det svært, er et særdeles godt eksempel på, hvordan vi som samfund gennem frivillige indsatser kan gøre mere for hinanden. Så stor tak til Nivå Bådelaug”, siger Charlotte Sander og tilføjer:  

”Det gjorde naturligvis også stort indtryk på os udvalgsmedlemmer, da en af veteranerne på mødet fortalte, hvordan fællesskabet i Safe Zone Sejl Nivå helt konkret forbedrer hans liv – fx ved at han efter en sejltur på havet endeligt kan sove en hel nat”.

Fritids- og Idrætsudvalget besluttede at give 50.000 kr. i tilskud. Derudover har Dansk Sejlunion bidraget med 35.000 kr. til udstyr og uddannelse.

I 2023 modtog Nivå Bådelaug 170.000 kr. fra kommunens Handicappulje til indkøb af båd. Samme år er der bevilliget 25.000 kr. fra kommunens Fritidspulje til køb af udstyr.

Kontakter

Udvalgsformand Charlotte Sander (A) tlf. 28 19 55 03

Følg pressemeddelelser fra Fredensborg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fredensborg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye