Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater er klar med det voksne cast til BILLY ELLIOT - THE MUSICAL

Del

Det Kongelige Teater kan i dag offentliggøre det voksne cast til BILLY ELLIOT - THE MUSICAL, der får premiere til november i Operaen. På rollelisten står bl.a. Annette Heick, Mads Rømer Brolin-Tani, Lukas Toya, Alban Lendorf, Anne Marie Helger, Christopher Læssø og Camille-Cathrine Rommedahl.

Camille-Cathrine Rommedahl, Mads Rømer Brolin-Tani, Annette Heick, Lukas Toya, Alban Lendorf og Anne Marie Helger
Camille-Cathrine Rommedahl, Mads Rømer Brolin-Tani, Annette Heick, Lukas Toya, Alban Lendorf og Anne Marie Helger Foto: Miklos Szabo

Publikum kan godt begynde at glæde sig til sæsonens store musicalsatsning på Det Kongelige Teater, når BILLY ELLIOT - THE MUSICAL får premiere på Operaens Store Scene d. 21. november i år. I dag kan Det Kongelige Teater løfte sløret for forestillingens voksne sangere, skuespillere og dansere.

Forestillingens instruktør, Heinrich Christensen, udtaler:

“BILLY ELLIOT har det hele - god musik, spektakulære danseoptrin og ikke mindst en virkelig, virkelig hjertevarm, sjov og vedkommende historie. For at kunne spænde den bue kræver det et hold af sangere, dansere og skuespillere af højeste kaliber - og det har vi heldigvis. Voksencastet på Billy Elliot spænder fra folkekære komikere til verdensklasse dansere med en hel flok velspillende, velsyngende og rutinerede skuespillere. Det bliver en fest!”

Se teaseren for forestillingen her

Stærkt cast til stærke roller

Det bliver sanger og skuespiller Annette Heick, der indtager rollen som Billy Elliotts støttende danselærer, Mrs. Wilkinson. Annette Heick har mange succesfulde musicals på CV’et, herunder bl.a. Wicked, My Fair Lady, Evita, Mamma Mia og senest Matador, men det er første gang hun skal prøve kræfter med BILLY ELLIOT.

I rollen som Billy Elliots komplekse far, Jackie Elliot, ses skuespiller og sanger Mads Rømer Brolin-Tani, som publikum kender både fra tv, senest i TV 2’s Dark Horse og DR’s Huset og Fred til lands, og på teaterscenerne, hvor han bl.a. har medvirket i Matilda the Musical og Hamlet på Det Kongelige Teater. Lukas Toya skal portrættere Billys bror, minearbejderen Tony Elliot. Lukas Toya har de seneste år gjort sig bemærket på de skrå brædder - særligt på Det Kongelige Teaters scener, hvor han spillede hovedrollen som Mozart i den anmelderroste forestilling Amadeus i 2023 og bandelederen Riff i musicalen West Side Story i 2022.

Det Kongelige Teater har i rollen som Billys bedstemor sikret sig ingen anden end Anne Marie Helger, der har en imponerende karriere og et væld af både sjove, skarpe og satiriske roller bag sig. I rollen som den ældre Billy Elliot kan publikum se frem til den alsidige balletdanser og skuespiller Alban Lendorf, der har prøvet kræfter både med ballettens, musicalens og filmens verden.

De akkompagneres af et øvrigt imponerende voksent cast, der tæller andre stærke navne som skuespiller Christopher Læssø, musicalperformer Camille-Cathrine Rommedahl m.fl. Sammen skal de fortælle den bevægende og inspirerende fortælling om at turde gøre sin drøm til virkelighed og om at have modet til at være lige netop den, man er.

Billy Elliot-skole i sang, dans og drama

Det Kongelige Teater har i anledningen af BILLY ELLIOT - THE MUSICAL startet en særlig Billy-skole for at finde de helt rigtige til at spille Billy Elliot, Michael og de andre børn i forestillingen. Skolen er et ugentligt undervisningsforløb i sang, dans og drama. Når forestillingen rammer prøvestart til efteråret, har Det Kongelige Teater arbejdet med de talentfulde børn i forestillingen i mere end et år. Børnene har fået lov at prøve kræfter med flere scenekunstneriske discipliner - og vigtigst af alt har de haft det sjovt undervejs.

“Billy-skolen er meget mere end en almindelig ‘casting-proces’ - det er et undervisningskoncept, hvor man får oplevelser, læring og venner for livet – og vi håber at forløbet har inspireret mange af børnene til at blive ved med at interessere sig for musicals og teater!” udtaler forestillingens producent Ole-Morten Algerøy.

En af verdens mest prisvindende musicals
BILLY ELLIOT - THE MUSICAL er en gribende musical baseret på filmen fra år 2000 af samme navn. Musikken er af Elton John, og bogen og teksterne er af Lee Hall, der ligeledes skrev filmens manuskript. Handlingen er sat under minearbejderstrejken i Storbritannien i 1984–85 i Durham, i det nordøstlige England. Manuskriptet er delvist inspireret af A. J. Cronins roman fra 1935 om minearbejderstrejken, The Stars Look Down, som musicalens åbningssang også hylder. Musicalen havde premiere på Victoria Palace Theatre i Londons West End i 2005 og dens store succes førte til produktioner på Broadway og i talrige andre lande hele verden over.

Med hele 81 internationale teaterpriser er BILLY ELLIOT - THE MUSICAL i dag en af de mest prisvindende musicals nogensinde. Bl.a. modtog West End-produktionen i London fem Olivier Awards, herunder Best Musical og Best Score. Broadway-opsætningen i New York modtog hele 10 Tony Awards, herunder ligeledes Best Musical og Best Score. Samme opsætning modtog derudover 10 Drama Desk Awards. Både i London og på Broadway fik drengene, der spillede Billy, kollektivt både en Olivier Award og en Tony for Best Lead Actor In A Musical.

Holdet bag forestillingen
I Det Kongelige Teaters opsætning af musicalen er det instruktør Heinrich Christensen, der instruerer og iscenesætter. Han har tidligere på Det Kongelige Teater iscenesat bl.a. Frankenstein Genskabt (2013), Kong Arthur i Ulvedalene og ved Moesgaard (2016 & 2019) og Lazarus (2021).

“I vores version af BILLY ELLIOT har vi respekt og stor kærlighed til originalen, men vi har fået lov til at sætte vores eget præg på forestillingen, hvor vi vil nyfortolke de legendariske koreografier. Vi har over dobbelt så mange musikere i orkestergraven som originalforlægget og scenografisk skærer vi renere ind til benet og tynder lidt ud i den tunge realisme for at gøre mere plads til fantasien. Dem, som kender forestillingen, får alt de kender på en ny måde, og dem, som ikke har set den før, kan bare glæde sig,” udtaler Heinrich Christensen.

Forestillingens udfordrende og altafgørende koreografi skabes af koreograf Miles Hoare, som har et indgående kendskab til forestillingens trin, da han selv tidligere har spillet rollen som Billy Elliot. Benjamin la Cour står bag scenografien, mens Helle Damgård designer kostumer og Jonas Bøgh laver lysdesignet.

Musikken til BILLY ELLIOT - THE MUSICAL er oprindeligt skrevet af Elton John til 12 musikere på scenen, men til opførelsen på Det Kongelige Teater fremføres den iørefaldende musik af Det Kongelige Kapel med hele 32 musikere i Operaens orkestergrav.

Handlingen
I en lille engelsk mineby bor 11-årige Billy med sin far, storebror og bedstemor. Pengene er små, men alligevel går Billy til boksetræning, da det er en tradition i familien. I boksehallen, hvor Billy går, rykker byens balletklasse ind, og en af pigerne udfordrer ham til at være med. Da han begynder at danse, mærker han glæden, rusen og sine evner, og Billy begynder en ihærdig kamp for at få lov til at dyrke dansens vilde energi. Han møder modstand fra sin familie, der kæmper for overlevelse og en bedre fremtid, men han støttes af den lokale danselærer, der ser hans lysende talent.

BILLY ELLIOT - THE MUSICAL er en bevægende og livsbekræftende historie om, hvordan musik og dans bringer trøst, lys, glæde og sammenhold i en mørk og kold virkelighed.

Se mere om BILLY ELLIOT - THE MUSICAL
her

Med venlig hilsen

HAVE Kommunikation

For mere information, kontakt venligst:

Amalie Søndergaard // amalie@have.dk // 28588150

Kathrine Clemmensen // kathrine@have.dk // 22902645

Fakta om BILLY ELLIOT - THE MUSICAL

Scene: Operaen, Store Scene, Det Kongelige Teater.

Spilleperiode: 21.11.24 – 12.01.25

Forestillingens varighed: 2 timer og 50 minutter inkl. en pause.

Sprog: Der synges på dansk med danske overtekster til sangene og engelske overtekster til dialog og sange.

Aldersgrænse: Anbefalet fra 10 år.

MEDVIRKENDE

Jackie Elliot: Mads Rømer Brolin-Tani

Tony Elliot: Lukas Toya

Mrs Wilkinson: Annette Heick

Bedstemor: Anne Marie Helger

Ældre Billy Elliot: Alban Lendorf

Mor: Camille-Cathrine Rommedahl

George Watson: Morten Lindemann Olsen

Mr Braithwaite: Christopher Læssø

Miner 1 / Big Davey: Bjarne Antonisen

Miner 2 / ensemble: Sebastian Harris

Miner 3 / ensemble: Kristian Jensen

Miner 4 / ensemble: Christian Collenburg

Miner 5 /ensemble: Thor Vestergaard

Miner 6  / Ensemble: Linnea Stenbeck

Miner 7 / ensemble: Lasse Dyg

Miner 8 / ensemble: Simon Fichman

Miner 9 / ensemble: Matthew Bailey

Miner 10 / ensemble: Tommy Englund

Miner 11 / ensemble: Louka Do Vale Tinoco

Miner 12 / ensemble: Kajsa Petersson

Kvinde 2 / ensemble: Isa Marie Henningsen

Kvinde 3 / ensemble: Jette Sophie Sivertsen


Det Kongelige Kapel

HOLDET BAG

Forfatter: Lee Hall

Librettist: Lee Hall

Komponist: Elton John

Instruktør: Heinrich Christensen

Koreograf: Miles Hoare

Kostumedesigner: Helle Damgård

Lysdesigner: Jonas Bøgh

Scenograf: Benjamin la Cour

Billeder

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Solodanser Stephanie Chen Gundorph modtager Hans Becks Mindelegat22.5.2024 15:54:28 CEST | Pressemeddelelse

I dag har solodanser Stephanie Chen Gundorph modtaget det prestigefyldte Hans Becks Mindelegat på 30.000 kr. Legatet er uddelt med følgende motivation: "Stephanie Chen Gundorph er en danser med et helt særligt talent, der har beriget publikum med sin indlevelse, teknik og udtryk. Hans Becks Mindelegat er oprettet til minde om balletmesteren, der især gjorde sig bemærket ved at sikre Bournonvilles balletter for eftertiden, og Stephanie er som barn af teatrets balletskoler i Odense og siden København en fornem eksponent, også for den særlige stil, Bournonvilles balletter danses i." Om Stephanie Chen Gundorph: Født: 1993 Nationalitet: Dansk Uddannelse: Den Kongelige Balletskole i Odense og København Karriere: Stephanie blev optaget som aspirant ved Den Kongelige Ballet i 2010, blev medlem af corps de ballet i 2012, forfremmet til solist i 2019 og til solodanser i 2022. Tidligere modtagere af Hans Becks Mindelegat inkluderer prominente dansere som Vivi Flindt, Silja Schandorff og Caroline

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye