Transportministeriet

Opgradering af overkørsel 56 i Silkeborg fortsætter som planlagt

Del

I Infrastrukturplan 2035 blev der afsat midler til opgradering af jernbaneoverkørslen i Silkeborg. På baggrund af den indledende undersøgelse har forligskredsen nu besluttet, hvilke løsningsmodeller, der skal undersøges i det endelige beslutningsgrundlag.

Der er med Infrastrukturplan 2035 afsat 325,5 mio. kr. (2024-priser) til at opgradere jernbaneoverkørslen i Silkeborg. Banedanmark har gennemført en indledende undersøgelse af projektet, som viser at en række af løsningerne forventes at kunne gennemføres inden for det forudsatte budget.

Forligskredsen bag aftalen har besluttet, at Banedanmark skal undersøge den såkaldte løsning C, hvor jernbanen føres under Frederiksberggade. Dette er Silkeborg Kommunes foretrukne løsning. Herudover skal Banedanmark som et muligt alternativ også undersøge Løsning A, hvor jernbanen føres over vejen.

Forligskredsen har desuden besluttet, at:

  • i tilfælde af, at undersøgelsen undervejs indikerer højere end forventede omkostninger ved den nedgravede løsning C, så skal Banedanmark undersøge en mindre nedgravning af jernbanen under vejen med henblik på at imødekomme Silkeborg Kommunes ønsker.
  • hvis Silkeborg Kommune går videre med et muligt nedgravningsprojekt af Silkeborg Station, så skal Banedanmark undersøge en variant af overkørslen, hvor toget efter at være kørt under Frederiksberggade forbliver under gadeniveau frem mod det lokale projekt.

Når undersøgelsen er færdig i 2026 skal forligskredsen træffe beslutning om, hvilken løsning for overkørslen, der skal gennemføres.

Kontaktoplysninger til ordførere:

Socialdemokratiet: 
Thomas Jensen, thomas.jensen@ft.dk, 61 62 41 78 

Venstre: 
Peter Juel-Jensen, peter.juel-jensen@ft.dk, 61 62 46 28

Moderaterne: 
Peter Have, peter.have@ft.dk, 33 37 58 29

Socialistisk Folkeparti:
Sofie Lippert, sofie.lippert@ft.dk, 61 62 49 62

Liberal Alliance:
Jens Meilvang, jens.meilvang@ft.dk, 61 62 49 64

Det Konservative Folkeparti:
Niels Flemming Hansen, niels.hansen@ft.dk, 61 62 32 21

Enhedslisten:
Jette Gottlieb, jette.gottlieb@ft.dk, 61 62 36 70

Radikale Venstre:
Stinus Lindgreen, stinus.lindgreen@ft.dk, 61 62 33 37

Alternativet: 
Christina Olumeko, christina.olumeko@ft.dk, 61 62 49 85

Dansk Folkeparti: 
Nick Zimmermann, nick.zimmermann@ft.dk, 61 62 49 51 

Kontakt transportminister Thomas Danielsen via Transportministeriets pressetelefon: 33 11 00 14

Følg pressemeddelelser fra Transportministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Transportministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye