Digitaliseringsstyrelsen udpeges som tilsynsmyndighed for kunstig intelligens

Del

Digitaliseringsstyrelsen er blevet udpeget som den nationale tilsynsmyndighed for forordningen om kunstig intelligens.

Som følge af EU-forordningen om kunstig intelligens skal hvert medlemsland udpege én national tilsynsmyndighed, som skal føre et uafhængigt tilsyn med anvendelsen af kunstig intelligens, samt varetage en koordinerende rolle mellem relevante myndigheder i Danmark og i EU.

Digitaliseringsstyrelsen udpeges som national tilsynsmyndighed i Danmark.

”Kunstig intelligens rummer store potentialer for vores virksomheder og samfund, men vi skal som borgere kunne være trygge ved, at teknologien bliver anvendt med omtanke. Derfor har vi med forordningen om kunstig intelligens fået sat nogle fornuftige rammer og regler. Det er nu vigtigt for mig, at vi har et stort fokus på at vejlede virksomheder og myndigheder om de kommende regler, og det er derfor hensigtsmæssigt, at Digitaliseringsstyrelsen vil varetage både implementering og tilsyn med forordningen,” siger digitaliseringsminister Marie Bjerre.

Der blev indgået en politisk aftale i EU om forordningen om kunstig intelligens den 8. december 2023. Forordningen vedtages formelt i foråret 2024, hvorefter reglerne trinvist vil træde i kraft fra 2025. Størstedelen af forordningens regler vil træde i kraft i 2026.

Digitaliseringsstyrelsen skal som national tilsynsmyndighed varetage en koordinerende rolle på tværs af de kompetente myndigheder og samarbejde med andre medlemsstater og Europa-Kommissionen, herunder EU’s nyoprettede AI-office.

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Digitaliserings- og Ligestillingsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Digitaliserings- og Ligestillingsministeriet

Ny undersøgelse: Over halvdelen af 16-17-årige kvinder har været udsat for uønskede befamlinger, trusler, seksuel afpresning eller seksuelle overgreb5.4.2024 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Seksuel chikane og sexistisk adfærd er for første gang nogensinde undersøgt på tværs af samfundet. Undersøgelsen har særligt fokus på unges oplevelser af seksuel chikane på blandt andet arbejdspladsen, på uddannelsen, i fritiden og på nettet. Undersøgelsen sætter også fokus på, hvordan omgivelserne reagerer på seksuel chikane.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye