Social-, Bolig og Ældreministeriet

Presseinvitation: Aarhus frisætter 10 plejehjem

Del

Torsdag den 11. april afholdes kick off-arrangement på Savværket i Aarhus med ældreminister Mette Kierkgaard og rådmand Christian Budde.

Målet med frisættelsen af de 10 kommunale plejehjem er at imødekomme nogle af de store udfordringer, som ældreplejen står overfor.
Målet med frisættelsen af de 10 kommunale plejehjem er at imødekomme nogle af de store udfordringer, som ældreplejen står overfor. Foto: Adobe Stock

I Aarhus Kommune vil 10 kommunale plejehjem over de næste to-tre år få vide rammer for at udfordre regler, arbejdsgange og afprøve nye løsninger. Målet er at imødekomme nogle af de store udfordringer, som ældreplejen står overfor.

"Aarhus tager i dag hul på at udfordre både egne og statslige regler på 10 plejehjem, og jeg kunne ikke være en gladere minister. Projektet flugter rigtig godt med regeringens ambitioner for ældreområdet. Om at sætte fornuft over flueben. Menneske over system," siger ældreminister Mette Kierkgaard.

De 10 plejehjem peger selv på, hvad de ønsker at arbejde med for at skabe endnu bedre hjem sammen med beboerne og gode, attraktive arbejdspladser for de ledere og medarbejdere, som hver dag går på arbejde for at give omsorg og pleje til vores ældste medborgere. 

"Ambitionen er, at frisættelse giver mulighed for mere nærvær og omsorg ud fra den enkeltes ønsker og behov - og større tillid og handlemuligheder til lokal ledelse og medarbejders faglighed," siger rådmand for Sundhed og Omsorg Christian Budde.

Fokus på livsglæde
Foreløbige idéer spænder bredt fra at arbejde med velfærdsteknologiske løsninger til mere fleksible arbejdsgange. De forskelligartede ønsker viser, at det netop er lederne og medarbejderne, der i samarbejde med den ældre og de pårørende, er de bedste til at finde ind til beboerens ønsker og behov for hjælp.

På Plejehjemmet Åbygård, som ministeren og rådmanden også besøger torsdag, vil man arbejde på, at plejehjemmet bliver et profilplejehjem med fokus på livsglæde.

- Vi drømmer om at skabe et plejehjem med plads til endnu mere nærvær, spontanitet og livsglæde for vores beboere. For os er det vigtigt, at beboere og pårørende i samarbejde med medarbejderne og gode lokale kræfter får mulighed for at prioritere netop de indsatser og aktiviteter som giver vores plejehjem værdi. Det tror vi på, at vi kan opnå gennem højere selvstyring på bl.a. økonomi og ved at tilpasse arbejdsgange til vores plejehjem," siger forstander for Åbygård Marlene Wegener. 

Pressen er velkommen.

Kick off-arrangement, Savværket, Søren Nymarks Vej 8A, 8270 Højbjerg.
Tid: Torsdag den 11. april kl. 13.30.

Besøg på Plejehjemmet Åbygård, Kingosvej 5, 8230 Åbyhøj
Tid: Torsdag den 11. april kl. 16.15

Pressefotos af ældreminister Mette Kierkgaard kan downloades fra

Ældreministeren - Social-, Bolig- og Ældreministeriet (sm.dk)

Pressefotos af rådmand Christian Budde kan downloades fra https://www.aarhus.dk/om-kommunen/presserum/#4

Yderligere oplysninger

Christian Budde, rådmand Sundhed og Omsorg Aarhus, mobil: 6165 0943. Mail: christian.budde@aarhus.dk

Mette Thorn, presse- og kommunikationschef, Ældreministeriet, tlf. 20 58 41 25- Mail: metho@sm.dk

Cecilie Winding, presseansvarlig Sundhed og Omsorg Aarhus, mobil 2335 1920. Mail wice@aarhus.dk

Følg pressemeddelelser fra Social-, Bolig og Ældreministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Social-, Bolig og Ældreministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye