Fiskerikontrollen opsamler 1,5 km spøgelsesnet ved Båring Vig på Nordfyn
På en redskabskontrol i Båring Vig undersøgte vores kontrolskib ’Havternen’ en cylinderformet bøje og fandt et såkaldt spøgelsesnet på 1.5 km uden hverken vager eller afmærkning.

Nettet hang over en blå tønde, der fungerede som hyttefad.
”Nettet var delt i to med en bøje i den ene ende. Herefter fik vi halet 600 meter net op. Efterfølgende fulgte den anden ende med 900 meter net. I alt viste nettet det sig at være 1,5 km langt. Det tog over 6 timer, før hele nettet var halet ombord og pakket,” fortæller skibsfører på ’Havternen’ Søren Egelund Nielsen.
”I tønden lå der hummerkløer, som var bundet med elastik, samt en sort klods, man bruger til vejskilte. Låget til tønden var stripset fast. Tønden har formentlig været brugt som hyttefad til opbevaring af hummere og er drevet væk eller er blevet forladt, og hummerne er døde i hyttefadet,” beretter Søren Egelund Nielsen.
Spøgelsesnet er betegnelsen for fiskenet, som fiskere har glemt eller tabt, men som fortsætter med at flyde rundt i havet og fiske uden, at det bliver røgtet til fare for både fisk, havpattedyr, fugle og mennesker. Både erhvervsfiskere såvel som fritidsfiskere har pligt til at anmelde mistede fiskeredskaber.
Anmeldelse af ulovligt fiskeri eller ulovlige redskaber skal ske til Fiskeristyrelsen på hjemmesiden anmeldelse.fiskeristyrelsen.dk eller til FiskeriMoniteringsCenteret på tlf.: 72 18 56 09.
Kontakter
Pressevagten kontaktes på tlf. (sms besvares ikke)
Tlf:72 18 58 05Billeder
Om Fiskeristyrelsen
Fiskeristyrelsen er en styrelse under Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri og omfatter en central del med afdelinger i både København og Sønderjylland samt en regional fiskerikontrol med lokalafdelinger flere steder i landet og tre fiskerikontrolskibe. Fiskeristyrelsen gennemfører regeringens fiskeripolitik og forestår bl.a. regel- og politikforberedelse, kontrol, myndighedsberedskab, sagsbehandling og deltagelse i internationalt samarbejde.
Følg pressemeddelelser fra Fiskeristyrelsen
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Fiskeristyrelsen
Har du tjek på dine blomster og frø?17.4.2025 06:15:00 CEST | Pressemeddelelse
Havesæsonen er skudt i gang, og det er blevet den tid på året, hvor mange finder frø, løg og stiklinger frem til haven. Handler man frø og planter på internettet eller i udlandet, er det dog vigtigt at sikre, frø og planter har papirerne i orden, inden man køber og planter løs i have, hæk og hængekrukker.
Er du klar til laksepremiere i dag?: Det skal du huske, når du fisker efter laks16.4.2025 05:15:00 CEST | Pressemeddelelse
Den 16. april 2025 er for mange lystfiskere en festlig dag. Her er der nemlig såkaldt ’laksepremiere’ i de danske åer. Men inden snøren kastes ud, er det vigtigt at man har styr på reglerne.
Fiskerikontrollen fjerner ulovlige ruser ved Als4.4.2025 14:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Fiskerikontrollører fra Landbrugs- og Fiskeristyrelsens Fiskerikontrol har været en tur på vandet nær Als, efter et tip fra en årvågen borger. Her fandt Fiskerikontrollen 10 ulovligt opsatte ruser, uden den lovpligtige afmærkning og mærkning. Ruserne blev derfor konfiskeret af vores fiskerikontrollører.
Fiskerikontrollen stiller skarpt på ulovligt fiskeri af stenbider18.2.2025 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
Ved årsskiftet trådte det nye forbud mod erhvervsfiskeri af stenbider i kraft. Medio januar trådte et lignende forbud for lyst og fritidsfiskere i kraft. Det betyder, at det ikke er tilladt hverken at fiske, medbringe eller lande stenbidere i danske farvande frem til den 31. december 2025. Fiskerikontrollen vil derfor i år have særligt fokus på kontrol af, at forbuddet mod fiskeri af stenbider overholdes.
Plantefonden er klar med ny pulje på 212 millioner kroner til plantebaserede projekter14.2.2025 08:00:00 CET | Pressemeddelelse
212 millioner kroner skal styrke den plantebaserede fødevaresektor, og Plantefonden står klar til at modtage ansøgninger, når puljen åbner for ansøgningsrunden i dag klokken 12:00. Projekterne, der kan søge puljen, skal bidrage til at øge produktionen og forbruget af plantebaserede fødevarer samt danskernes muligheder for at tilvælge en mere planterig kost.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum