Social-, Bolig og Ældreministeriet

Presseinvitation: Ældreminister og rådmand besøger ny SOSU-uddannelse, DigiTech

Del

Torsdag den 11. april får eleverne på DigiTech-uddannelsen på SOSU Østjylland besøg af ældreminister Mette Kierkgaard og sundhedsrådmand Christian Budde, Aarhus kommune.

Ældreminister Mette Kierkgaard
Ældreminister Mette Kierkgaard Foto: Les Kaner

Velfærdsteknologier er en del af ældreplejen og vil fremover spille en endnu større rolle. Derfor er der brug for personale med de rette kompetencer til glæde for borgerne og eget arbejdsmiljø.

"Vi skal bruge velfærdsteknologi, hvor det giver mening, og det er fantastisk, at vi i fremtiden får social- og sundhedsassistenter, som kan gå foran på feltet. Jeg er sikker på, at de bliver endog meget attraktiv arbejdskraft, og at uddannelsen vil appellere til et bredt ansøgerfelt," siger ældreminister Mette Kierkgaard.

Foreløbigt har fire skoler i Danmark oprettet DigiTech-uddannelser for social- og sundhedsassistenter. Hovedforløbet på DigiTech varer to år og 10 måneder, og de første elever hos SOSU Østjylland er snart halvvejs.

Sundhedsrådmand Christian Budde hilser kandidaterne særdeles velkomne: 

"En af grundene til, at vi er lykkes så godt med at anvende velfærdsteknologi i Aarhus, er, at vi har et korps med godt 100 velfærdsteknologiske pionerer, som vi kalder dem. Det er blandt andet SOSU-assistenter, der har det som en særlig ekstraopgave. De nye digi-tech kandidater er oplagte til at indgå i korpset."

Projektleder på DigiTech-uddannelsen Rikke Krogsgaard siger:

"Vi oplever, at der på uddannelsen er stor diversitet, og vi håber, at endnu flere kan blive tiltrukket af denne nye linje. Blandt eleverne er både kvinder og mænd og nogle med anden erfaring fra tidligere, som de med fordel kan anvende ind i uddannelsen. Man behøver ikke at være tech-geni, men bare være nysgerrig over for nye læringsformer og velfærdsteknologier. Der er fokus på, at eleverne også bliver rigtigt gode til at lære fra sig ude på arbejdspladserne."

Pressen er velkommen under besøget, hvor elever og lærer er tilstede, og der vises brug af velfærdsteknologi og VR-briller frem.

Tid: Torsdag den 11. april kl. 15-16

Sted: SOSU Østjylland, Hedeager 33, 8200 Aarhus N.

Yderligere oplysninger:

Mette Thorn, presse- og kommunikationschef, Ældreministeriet, tlf. 20 58 41 25 Mail: metho@sm.dk 

Billeder

Ældreminister Mette Kierkgaard
Ældreminister Mette Kierkgaard
Download

Følg pressemeddelelser fra Social-, Bolig og Ældreministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Social-, Bolig og Ældreministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye