Region Sjælland

Region Sjælland genvedtager Råstofplan 2020

Del

Efter mindre justeringer har Regionsrådet i Region Sjælland besluttet at genvedtage Råstofplan 2020.

Regionsrådet i Region Sjælland har genvedtaget Råstofplan 2020, efter Miljø- og Fødevareklagenævnet hjemviste den tidligere plan til regionen i juni 2023. Med genvedtagelsen følger mindre justeringer, der sigter mod at imødekomme klagenævnets bemærkninger, samtidig med, at råstofplanens oprindelige ambitioner bevares.

Ambitioner, der betyder øget fokus på bæredygtighed og genanvendelse, samt bedre tryghed om og omkring udlagte grave- og interesseområder.

- Vi er glade for at kunne fortsætte vores arbejde med Råstofplan 2020, som er afgørende for at passe på vores borgere og naturressourcer. Nu kan vi opretholde en klar og ansvarlig linje i vores råstofudvinding med respekt for både miljø og lokalbefolkningen, siger Bruno Jerup, formand for Udvalget for grøn omstilling, bæredygtighed og miljø i Region Sjælland.

Justeringerne i Råstofplan 2020 omfatter:  

  • Fjernelse af vejadgangsforudsætninger og opdatering af miljøvurderinger i Vallestrup og Kaldred graveområder.
  • Delområde D i Stenrand Graveområde er taget ud af råstofplanen, da området er færdiggravet og efterbehandlet.
  • Tilpasninger i Stenrand og Kalundborg Regionale Graveområder for at undgå overlap med Natura 2000-områder.

Regionen ønsker ændringer

Politikerne har i forbindelse med genvedtagelsen af Råstofplan 2020 udtrykt kritik af Miljø- og Fødevareklagenævnets oprindelige beslutning om hjemvisning. En beslutning, som gør det svært at arbejde med en mere bæredygtig råstofindvinding.

- Vi er glade for genvedtagelsen af Råstofplan 2020, men vi er utilfredse med nødvendigheden af en hjemvisning. Vi synes, det er en uhensigtsmæssig praksis, som klagenævnet har haft i denne sag, siger Bruno Jerup, og fortsætter:

- Vi ser derfor nu frem til en fortsat dialog med regeringen om praksissen på området og en revision af råstofloven, så vi sammen kan sikre en fremtid, hvor miljøbeskyttelse og bæredygtig udvinding går hånd i hånd, siger Bruno Jerup.

Regionsrådet besluttede i januar, at Råstofplan 2020 skulle genvedtages efter en minimumsrevision. Det vil sige efter en kort planproces, hvor man kun foretog de påkrævede ændringer af det hidtidige planarbejde, som en direkte konsekvens af klagenævnets afgørelse. Forud for genvedtagelsen af Råstofplan 2020 og som en del af den korte planproces, har regionen gennemført en høring af de berørte parter.

Orienteringsmøde om Råstofplan 2020

Torsdag den 25. april kl. 16 afholdes der et orienteringsmøde om genvedtagelsen af Råstofplan 2020 i Regionshuset i Sorø. Alle interesserede kan her blive informeret om ændringerne i planen.

Kontakter

Bruno Jerup, formand for Udvalget for grøn omstilling, bæredygtighed og miljø i Region Sjælland, tlf.: 21 64 34 30

Følg pressemeddelelser fra Region Sjælland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Sjælland

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye