Næstved Bibliotek og Borgerservice

Byttemarked på Næstved Bibliotek

Del

Lørdag den 27. april fra kl. 10.00-13.00 afholder de frivillige fra Byttemarked Næstved, byttemarked på Næstved Bibliotek. Det er i uge 17, hvor den landsdækkende temauge omkring FN’s 17 verdensmål afholdes. Samtidig er det også denne dag, der afholdes Nordisk byttedag i både Norge, Sverige, Finland og Danmark.

Næstved Byttemarked er en gratis event.
Næstved Byttemarked er en gratis event. Foto: Cecilie Amorøe.

Måske tænker du, hvad er et byttemarked helt præcist? Og hvordan foregår det? 

Du kan bytte til ”nyt”

Byttemarked er en gratis og miljøvenlig begivenhed, hvor du gratis kan bytte til ”nyt”, og hvor du kan være med til at gavne miljøet ved at udnytte de ressourcer, vi er omgivet af i hverdagen.

Din ”adgangsbillet” for at deltage er, at du selv medbringer en pose (eller mere) med genbrugs ting/tøj hjemmefra. Kravet er, at tingene stadig skal være hele og pæne, så andre kan få glæde af dem, så nej tak til fx udtrådte sko og tøj med pletter/huller og ting, der mangler en dims.

Du skal selv fordele dine medbragte ting og placere dem i de rette kategorier på de opstillede borde og stativer. Har du brug for hjælp, så spørg endelig en af de frivillige, de hjælper gerne. Derefter kan du gå på opdagelse og frit vælge blandt de spændende ting og sager, som de andre byttere har medbragt, og tage det med hjem, som netop fanger din interesse – helt gratis.

Det kan være godt at mærke efter og tænke: - tager jeg det, fordi det er gratis, eller fordi det er noget, jeg rent faktisk kan bruge”, siger Cecilie, som står bag byttemarkederne på Næstved Bibliotek og gruppen på Facebook: Byttemarked Næstved Sydsjælland og øerne. Hun tilføjer: - Til byttemarkedet kan du bytte dig til ”nyt” bæredygtigt genbrugsguld. Vi kan ikke love dig, hvad du kan finde, men vi kan love dig, at det bliver hyggeligt. Og det bedste er, at det ikke koster dig en krone! 

Du kan medbringe ALT, så længe det er brugbart for andre. Her er det kun fantasien, der sætter grænser. Derudover vil de almindelige kategorier som babyudstyr, legetøj, spil, tøj, sko, nips, køkkenting, boligting, småt tidssvarende elektronik, smykker, makeup/cremer, der er i orden, små møbler, fx børnestole, potteplanter og frugt fra haven mm. også kunne medbringes. Den eneste begrænsning er, at det skal være ting, du kan bære hjem i poser, fx en stor pose med lynlås/blå Ikea pose. Derfor modtager vi ikke store møbler og gamle TV og elektronik, som i stedet for skal afleveres på en genbrugsstation.

Find ting til din egen husstand og evt. et par gaver

Som udgangspunkt kan du tage alt det, du og din husstand, kan bruge. Det er altid et skøn, og i sidste ende er det arrangøren, der sætter en grænse, hvis enkelte tager rigtig meget. Du må tage til din egen husstand og evt. et par ting til gaver, men tingene fra byttemarkedet, er IKKE til videre salg, og hamstring accepteres ikke. Medbring fx en stor pose med lynlås – når den er fyldt, så har du sikkert fået nok med hjem. 

Vi søger altid ekstra hænder

Da Byttemarkedet er drevet af frivillige i samarbejde med Næstved Bibliotek, søger vi altid efter ekstra hænder til at hjælpe til på selve dagen, til at byde velkommen, holde orden undervejs, og ikke mindst rydde op, når markedet lukker kl. 13. Kontakt os via Facebookgruppen: Byttemarked Næstved Sydsjælland og øerne og læs nærmere om byttemarkeder på byttemarked.nu 

De næste byttemarkeder i 2024 på Næstved Bibliotek afholdes hhv. lørdag den 7. september og lørdag den 16. november fra kl. 10-13 i Salen på Næstved Bibliotek (er på 1. sal, men der er elevator). Og det, der bliver i overskud, bliver afhentet af en af Næstveds lokale genbrugsbutikker.

Vedr. billeder: Hermed gives tilladelse til at bruge vedhæftede billeder redaktionelt. 

Kontakter

Næstved Bibliotek og Borgerservice

- består af Næstved Bibliotek, Fensmark Bibliotek, Fuglebjerg Bibliotek, Glumsø Bibliotek og Korskilde Bibliotek. Sammen driver vi et moderne biblioteks- og borgerservicetilbud for alle borgere i Næstved Kommune med det erklærede formål, at borgerne opnår indsigt og udsyn til at navigere i eget liv.

Følg pressemeddelelser fra Næstved Bibliotek og Borgerservice

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Næstved Bibliotek og Borgerservice

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye