Vestforbrænding ruller fjernvarmen ud i Frederikssund

Del

Nu har Vestforbrænding og Frederikssund Kommune taget det første spadestik til udbygningen af fjernvarmenettet i Frederikssund. I første omgang er det udbygningen af Vestforbrændings hovedledning, som er forarbejdet til nye fjernvarmekunder blandt virksomheder og private boliger, der arbejdes på.

Områdechef hos Vestforbrænding Per Wulff (tv) og Frederikssunds borgmester Tina Tving Stauning (th
Områdechef hos Vestforbrænding Per Wulff (tv) og Frederikssunds borgmester Tina Tving Stauning (th Foto: Vestforbrænding, Gregers Skibsted

Det første spadestik blev taget mandag den 8. april 2024 med repræsentanter for Vestforbrændings ledelse og Frederikssunds borgmester, Tina Tving Stauning, samt øvrige repræsentanter for kommunen.

320 kunder i Frederikssund Kommune vil frem mod 2025/2026 få tilbudt billig og mere klimaneutral fjernvarme. Ved det første spadestik bliver der åbnet mulighed for adgang til fjernvarme i Deltakvarteret og St. Rørbæk. Denne del af projektet omfatter etableringen af ca. 8 km hovedledning fra Ølstykke til Frederikssund og Store Rørbæk. Fra Ølstykke og frem til Snostrupvej etableres fjernvarmeledningerne langs togbanen. Det er første etape i udbygningen af fjernvarmenettet, som er en del af Vestforbrændings Varmeplan 2030, og som samlet skal koble op mod 39.000 husstande på fjernvarmenettet i de kommende år. 

Per Wulff, som er områdechef for Vestforbrænding Fjernvarme, ser frem til, at arbejdet nu igangsættes i Frederikssund.

”Frederikssund er en vigtig del af vores samlede Varmeplan 2030. Når hovedledningen gennem Egedal Kommune er klar, og den store udvidelse af fjernvarmeforsyningen er en realitet dér, giver det rigtig god mening, at dele af Frederikssund også bliver koblet på. På den måde sikrer vi en effektiv fjernvarme med en høj grad af kapacitetsudnyttelse. Jeg er rigtig glad for, at også borgerne i Frederikssund gerne vil opvarme deres boliger med fjernvarme, som er en billig, nem og fremtidssikret varmekilde,” siger Per Wulff.

”Frederikssund Byråd har vedtaget en strategisk varmeplan, der beskriver alle de områder, hvor der er mulighed for udrulning af fjernvarme i vores kommune. Det er nemlig vores ambition af udbrede så meget fjernvarme i kommunen som muligt til - naturligvis til konkurrencedygtige priser for forbrugerne. Det ønsker vi, fordi en fossilfri energi- og varmesektor er en forudsætning for, at Frederikssund Kommune kan indfri sine målsætninger på klimaområdet,” udtaler Frederikssunds borgmester Tina Tving Stauning.

Det er entreprenørselskabet Per Aarsleff A/S, som står for opgaven i Frederikssund. Aarsleff har ligeledes opgaven i Egedal Kommune og har en stor erfaring på området.

”Vi er glade for, at Aarsleff-koncernen kan bidrage til, at stadig flere får mulighed for at skifte til en mere bæredygtig energikilde. Udførelse af fjernvarmeledninger hører til en af vores absolutte kernekompetencer, og vi vil gøre vores til, at de mange kunder får en god oplevelse undervejs i den vigtige og nødvendige grønne omstilling,” siger Jesper Kristian Jacobsen, administrerende direktør i Aarsleff.

Faktaboks

Samlet fjernvarmeprojekt Vestforbrænding

Fjernvarmeprojekt Frederikssund Kommune*

Antal km. fjernvarmerør: 450 km.

Antal km. fjernvarmerør: 24 km.

Heraf stikledn. fra vej til bygning: 150 km.

Fra vej til bygning: 5 km.

Est. antal nye husstande: 39.000

Est. antal nye husstande: 320

Antal varmevekslerstationer: 30

Varmeveksler/shuntstationer: 2

Mængde jord der skal flyttes: 350.000 kbm.

Est. mængde jord: 38.000 kbm.

Antal informations- og borgermøder:  20

Antal informations- og borgermøder: 1-3

  • Hovedledning del 2 fra Ølstykke til Frederikssund samt Store Rørbæk, Erhvervskvarteret og Deltakvarteret

Kontakter

Links

Om Vestforbrænding

Vestforbrænding er Danmarks største affaldsenergiselskab. Vi er ejet af 19 storkøbenhavnske og sjællandske kommuner, som vi tilbyder løsninger inden for indsamling og behandling af affald samt levering af fjernvarme og elektricitet. På vores hjemmeside www.vestfor.dk kan du læse om Vestforbrændings selskabskonstruktion, vores historie, økonomi og værdisæt.

Følg pressemeddelelser fra I/S Vestforbrænding

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra I/S Vestforbrænding

Vestforbrænding kan skabe gener for sine naboer14.5.2024 13:36:03 CEST | Pressemeddelelse

I perioden 26. maj og frem til 30. juni foretager Vestforbrænding planlagt vedligeholdelse af anlægget i Glostrup. Det kan skabe gener i form af støj, lugt og øget trafik. Der er som tidligere år taget initiativer, som skal begrænse generne – blandt andet bliver der opsat støjværn og brugt elektrisk værktøj. Det vil være i perioden 28. maj til 4. juni, at de mest støjende aktiviteter vil foregå.

Sammenlægning af Farum Fjernvarme og Vestforbrænding er nu godkendt23.4.2024 14:36:08 CEST | Pressemeddelelse

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har nu meddelt sin godkendelse af sammenlægningen mellem Farum Fjernvarme og Vestforbrænding, hvor Farum Fjernvarmes fjernvarmeaktiviteter overdrages til Vestforbrænding. Både bestyrelsesformand for Vestforbrænding, Ole Bondo Christensen, og formand for Farum Fjernvarme, Henrik Haugaard Pedersen, udtrykker stor glæde over, at godkendelsen er i hus.

Nyt projekt fra Vestforbrænding: bedre sortering af affald i etageboliger8.4.2024 09:56:38 CEST | Pressemeddelelse

Kommunerne skal genanvende mere og brænde mindre affald, hvis vi skal nå det nationale mål om 60 pct. reel genanvendelse i 2030. Og her bliver det altafgørende for at nå målsætningen, at en større andel af affaldet i affaldsbeholderne bliver sendt til genanvendelse. Vestforbrænding har startet et projekt for at motivere beboere i lejligheder til bedre vaner ved affaldssorteringen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye