Weinberger Schandorff Gallery

Galleri Weinberger Schandorff lancerer ny ’konkret kunst’ på Enter Art Fair 2024

Del

For anden gang er det københavnske udstillingssted Galleri Weinberger Schandorff blandt udstillerne, når dørene til august slås op til kunstudstillingen Enter Art Fair 2024 i Lokomotivværkstedet på det gamle ranger-terræn ved Dybbølsbro Station. I år ventes mere end 20.000 gæster til Skandinaviens største kunstmesse.

Kunstværk af Rasmus Refer
Kunstværk af Rasmus Refer

Galleri Weinberger Schandorff har siden, det blev etableret i 1987 fokuseret på konkretisme – eller konkret non-figurativ kunst, der defineres som en konstruktiv opbygning af linjer og farver forbundet i en selvstændig æstetik. En kunstgenre, der opstod i mellemkrigsårene.

  • I år udstiller vi på Enter Art Fair med en række spændende kunstnere, der har markeret sig med nye ’shaped canvases’, skulpturer og lysinstallationer, nemlig Hans E. Madsen (DK), Katrin Bremermann (DE) og ikke mindst en debutant i form af Rasmus Refer (DK), fortæller Mathias F. Schandorff, indehaver af Galleri Weinberger Schandorff og fortsætter:

  • Vi har en klar forventning om, at netop elementer som akryl, spejl og lys er noget af dét, der vil præge scenen for konkret kunst. Også på årets udgave af Enter Art Fair.

 

Hans E. Madsen er blandt andet uddannet ved kunstakademiet i Aarhus. Hans kunstneriske virke har i mange år manifesteret sig i en række markante værker i det offentlige rum. Alle bruger lyset som medium, og næsten alle er stedspecifikke og lægger op til interaktion med publikum.

Den tyske kunstner, Katrin Bremermann udforsker i sine værker sammenhængen mellem virkeligheden og illusionen om dybde og perspektiv, der arbejder i traditionen med formede lærreder.

Rasmus Refer er nyeste skud på stammen hos Galleri Weinberger Schandorff. Hans værker omfatter kvadratiske relieffer og skulpturer i akryl, granit og jern. Aktuelt arbejder han med akryl, hvor han leger med både lys og form.

Galleri Weinberger Schandorff har i mere end 35 år drevet gallerivirksomhed i det centrale København. Fokus har været på både dansk og international samtidskunst. Specielt spændingsfeltet mellem det abstrakt ekspressionistiske og de konkrete arbejder har gennem årene været i centrum.

Galleri Weinberger Schandorff har igennem tiden repræsenteret internationale kunstnere som Richard Serra, Michael Goldberg, Sean Scully, og danske kunstnere som Richard Mortensen, Ib Geertsen og Preben Hornung.

Billeder

Kunstværk af Hans E. Madsen
Kunstværk af Hans E. Madsen
Download
Kunstværk af Katrin Bremermann
Kunstværk af Katrin Bremermann
Download
Kunstværk af Rasmus Refer
Kunstværk af Rasmus Refer
Download
Kunstværk af Rasmus Refer
Kunstværk af Rasmus Refer
Download

Links

Enter Art Fair 2024

Enter Art Fair foregår i Lokomotivværkstedet, Otto Busses Vej, København SV fra 29. august til 1. september, hvor mere end 100 gallerier fra 40 lande viser moderne kunst i international klasse.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye