Copenhagen Business School

Peter Møllgaard er CBS’ nye rektor

Del

Ny rektor på CBS Peter Møllgaard har mangeårig ledelseserfaring fra Danmark og udlandet og indgående kendskab til CBS og universitetsverdenen.

Peter Møllgaard er ny rektor på CBS
Peter Møllgaard er ny rektor på CBS Pressefoto SDU

CBS’ bestyrelse har ansat Peter Møllgaard som ny rektor på CBS. Han er professor i økonomi og kommer fra en stilling som dekan for det samfundsvidenskabelige fakultet på Syddansk Universitet. 

Det er et velkendt ansigt på CBS som skal stå i spidsen for nordens største businessuniversitet de kommende år. Peter Møllgaard har en mangeårig fortid på CBS som både professor, institutleder og dekan, og bestyrelsen har lagt stor vægt på hans ledelseserfaring samt kendskab til CBS og den aktuelle politiske situation for sektoren. Bag sig har han blandt andet ni år som dekan på universiteter i Danmark såvel som udlandet og i alt 19 års universitetsledelseserfaring. Peter Møllgaard har tillige topledelseserfaring som medlem af direktionen på CBS og SDU. 

Peter Møllgaard bibringer også omfattende erfaring med interaktion med det samfund, som universiteterne er til for at understøtte og udvikle, og har et veludbygget netværk i Danmark blandt universiteter, erhvervsliv og politikere. Peter Møllgaard er aktuelt forperson for Klimarådet, der rådgiver den danske regering om klimapolitik.  

”Vi glæder os til at samarbejde med Peter Møllgaard. Peter kommer med store ledelsesmæssige og faglige kompetencer samt et stort netværk. Han har en omfattende erfaring med både nationalt og internationalt perspektiv, og han har stor indsigt i CBS, den politiske verden og de aktuelle politiske reformer. Vi er derfor overbeviste om, at CBS’ direktion, ansatte og studerende vil få et godt samarbejde med Peter om den fortsatte udvikling af CBS,” udtaler bestyrelsesformand Torben Möger Pedersen.  

Peter Møllgaard ser frem til at vende tilbage på CBS og træde ind i rollen som rektor: 

”CBS står et rigtig stærkt sted med et stærkt brand, efterspurgte dimittender og internationalt anerkendte forskningsmiljøer. Jeg ser frem til sammen med direktionen, ansatte og studerende at styrke den position yderligere, og jeg er især optaget af, at CBS som nordens største businessuniversitet skal tage ansvar for og være med til at løse og belyse nogle af de store udfordringer og transformationer som samfundet står overfor– som for eksempel den grønne omstilling, kunstig intelligens og livslang læring,” siger han. 

Peter Møllgaard tiltræder stillingen den 1. juni 2024. 

Fakta om Peter Møllgaard 

Født i 1964. Gift og har tre børn. 

Uddannelse 

Ph.d. i økonomi, European University Institute 

Kandidatgrad i økonomi, Københavns Universitet 

Ansættelser 

  • 2022-2024: Dekan, Syddansk Universitet 
  • 2018-2026: Formand for Klimarådet 
  • 2018-2022: Dekan, Maastricht University School of Business and Economics 
  • 2015-2017: Forskningsdekan, CBS 
  • 2009-2018: Professor of Industrial Organization, CBS 
  • 2005-2014: Institutleder, CBS 
  • 2001-2009: Professor (MSO), CBS 
  • 1996-2001: Lektor, CBS 

Kontakt: 

Presseansvarlig på telefon 41 85 21 01 og mail: press@cbs.dk 

Om Copenhagen Business School

Copenhagen Business School (CBS) er et globalt anerkendt erhvervsuniversitet, dybt forankret i den nordiske samfundsmodel. CBS har oparbejdet et stærkt renomme i Danmark og internationalt på baggrund af forskning og uddannelse af højeste kvalitet.

Vores profil forpligter os til at adressere vigtige globale samfundsudfordringer i forskningen og til at udvikle omstillingsparatheden hos studerende, dimittender og ledere gennem vores uddannelsesaktiviteter og muligheder for livslang læring. Komplekse udfordringer kalder på fælles handling. Vores strategi er derfor fokuseret på partnerskaber med andre forskningsområder, erhvervslivet, offentlige myndigheder og civilsamfundet.

CBS ligger på Frederiksberg og har cirka 21.000 studerende på hel- og deltid, 760 fuldtidsansatte forskere, 210 Ph.d.-studerende, 680 ansatte i administrationen og en bred portefølje af bachelor- og kandidatuddannelser, samt omfattende udbud af efteruddannelse og lederuddannelse på både engelsk og dansk.

Følg pressemeddelelser fra Copenhagen Business School

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Copenhagen Business School

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye