Udenrigsministeriet

Rwanda markerer 30-året for folkemordet - udviklingsministeren deltager

Del

Den 7. april markeres 30-året for folkemordet i Rwanda. I den anledning afholdes en ceremoni i Rwandas hovedstad Kigali med deltagelse af regeringsrepræsentanter fra en lang række lande og internationale organisationer. Ministeren for udviklingssamarbejde og global klimapolitik, Dan Jørgensen, deltager i ceremonien på vegne af den danske regering.

Mindeceremonien indledes med nedlægning af blomster ved Kigalis mindesmærke for folkemordet og efterfølges af mindesamling i Kigali Arena med taler og vidnesbyrd.

Folkemordet i Rwanda er en af de værste forbrydelser mod menneskeheden i nyere tid. 30 år efter de forfærdelige hændelser står mordene på over 1 million mennesker stadig som en skamstøtte over det internationale samfunds manglende handling. Danmark viser respekt og er med til at ære ofrenes minde ved at være til stede her i dag”, siger Dan Jørgensen.

Folkemordet i Rwanda fandt sted fra den 7. april til den 15. juli 1994. Over én million mennesker primært fra tutsi-minoriteten, men også moderate hutuer, blev i perioden dræbt af hutu-militser. Rwanda har siden gennemgået en omfattende proces for retfærdighed og forsoning, herunder retsforfølgelse ved nationale domstole og det internationale krigsforbrydertribunal for Rwanda.

Danmark har siden 2022 haft et projektkontor i Rwanda. Danmark har et udviklingspartnerskab med Rwanda indenfor klima- og miljøsamarbejde, migrations- og asylområdet samt civilsamfundsinddragelse og menneskerettigheder.

Kontakt: Pressechef Kasper Thams Olsen, +4521303845

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Danmark, Kenya og tre filantropiske fonde bygger fremtidens flygtningeindsats27.5.2024 16:27:20 CEST | Pressemeddelelse

To ud af tre flygtninge befinder sig i langvarige humanitære kriser, der strækker sig over flere år, og i mange tilfælde endda årtier. Imens er flygtningelejrene traditionelt udformet og drevet som midlertidige løsninger på akut opståede kriser. Et nyt samarbejde mellem Udenrigsministeriet, LEGO Fonden, Novo Nordisk Fonden og Grundfos Fonden støtter Kenyas ambitioner om at gøre op med en tilgang bygget på midlertidighed til gavn for både flygtninge og lokalsamfund.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye