Professor i medicinsk fysik på SDU og OUH
Faisal Mahmood er 48 år og uddannet biofysiker fra Københavns Universitet i 2002. Han udnævnes til professor i medicinsk fysik på Klinisk Institut, Syddansk Universitet og Onkologisk Afdeling på Odense Universitetshospital.
![](/data/images/public/12056383/13801064/e08357f6-b77d-4c2b-9836-34adebdac17c-w_720.jpg)
Faisal Mahmood har arbejdet med medicinsk fysik i mere end 20 år, først i grenspecialet nuklear medicin på Gentofte Hospital og fra 2006 i onkologisk stråleterapi på Herlev Hospital. Undervejs har Faisal Mahmood forsvaret sin ph.d.-afhandling om elektrokemoterapi af hjernetumorer. Herunder anvendte han avancerede MR-metoder til at måle behandlingseffekter; et forskningsfelt han fortsatte med i stråleterapien efterfølgende.
Faisal Mahmoods primære forskningsfelt er udvikling og brug af MR biomarkører til biologisk vejledt stråleterapi. Mens geometrisk præcision er fuldstændig afgørende inden for stråleterapi, er udviklingen af biologisk præcision afgørende for at opnå en bedre individualiseret behandling, ifølge Faisal Mahmood. Han tror på at MR-teknologien kommer til at spille en afgørende rolle i fremtidens stråleterapi.
I 2017 besluttede Faisal Mahmood at fortsætte sin karriere på Onkologisk Afdeling ved Odense Universitetshospital, hvor han skulle hjælpe med implementeringen af landets første MR-accelerator. Siden 2022 har han påtaget sig ledelsen af forskningen i Radiofysisk Laboratorium, der er en del af Onkologisk afdeling på Odense universitetshospital i Odense.
Som nyudnævnt professor tilknyttet Onkologisk Afdeling, Odense Universitetshospital, er Faisal Mahmood klar til fortsat at medvirke til at forbedre og styrke MR-vejledt stråleterapi, især med fokus på MR-acceleratoren. Derudover ser han det som sin opgave at støtte de øvrige forskningsområder i Radiofysisk Laboratorium og fremme samarbejdet på tværs af discipliner.
Ud over sine forskningsmæssige bidrag vil Faisal Mahmood fortsat aktivt understøtte de kliniske arbejdsgange i stråleterapien. Dette indebærer implementering af nye metoder og optimering af eksisterende for at sikre effektive og sikre patientbehandlinger.
Om Faisal Mahmood
Privat er Faisal Mahmood gift og har to døtre på henholdsvis 14 og 16 år. Bosat i Københavns Vestegn pendler han næsten dagligt med tog. Hans mentale genopladning kommer fra kampsport, styrketræning og kvalitetstid med familie og venner.
Kontakter
Marianne Lie BeckerJournalistDet Sundhedsvidenskabelige Fakultet
Tlf:21 26 19 26mlbecker@health.sdu.dkLinks
Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Her scanner de børnene uden bedøvelse16.1.2025 14:35:27 CET | Pressemeddelelse
En lille brun trold ved navn Rumle er sammen med en app og et børnevenligt miljø omkring scanneren med til at gøre det muligt at MR-scanne selv små børn helt uden bedøvelse
Kan gulerødder bruges til behandling af diabetes?8.1.2025 10:07:37 CET | Pressemeddelelse
Aktuel forskning fra Syddansk Universitet viser, at gulerødder kan regulere blodsukkeret og styrke tarmfloraen – en kombination, der potentielt kan gavne personer med type 2-diabetes.
Snart kan flyvende værktøjskasse vedligeholde danske elledninger19.12.2024 09:13:25 CET | Pressemeddelelse
Med den grønne omstilling er der behov for et toptunet elnet. I et nyt projekt på Syddansk Universitet vil forskere og en række virksomheder udvikle IoT-sensor- og robotsystemer, der kan gøre vedligehold af højspændingsledninger nemmere, billigere og grønnere.
Dansk diabetesmedicin øger risikoen for svært invaliderende øjensygdom16.12.2024 08:24:11 CET | Pressemeddelelse
To uafhængige studier fra Syddansk Universitet (SDU) viser, at patienter med type 2 diabetes, som er i behandling med lægemidlet Ozempic, har øget risiko for at udvikle skader på øjets synsnerve, som kan medføre svært og varigt synstab. Begge studier tager udgangspunkt i danske registre og er de største i verden.
Britt Borregaard udnævnt til professor i hjertesygdomme med særligt fokus på forskning i helbredstilstand efter hjertesygdom13.12.2024 09:03:58 CET | Pressemeddelelse
Britt Borregaard, sygeplejerske, ph.d., er ny professor i hjertesygdomme ved Klinisk Institut på Syddansk Universitet (SDU) og ved Hjertemedicinsk Afdeling på Odense Universitetshospital (OUH). Professoratet har særligt fokus på Cardiac Health Outcomes Research.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum