Kriminalforsorgen

Justitsministeren byder elever velkommen på ny pop-up skole i Vestre Fængsel

Del

Det første hold elever er netop begyndt på den nye pop-up skole i Vestre Fængsel i København. Det er første gang, kriminalforsorgen åbner skole inden for murene, og nu lægger justitsministeren vejen forbi.

For første gang har elever i kriminalforsorgen sat sig på skolebænken inden for murene.

Danmarks største arresthus, Vestre Fængsel i København, lægger nemlig hus til en ny pop-up skole.

I alt 14 elever er netop startet på uddannelsen til enten fængselsbetjent, værkmester eller transportbetjent, og de kommer dermed helt tæt på virkeligheden fra første skoledag.

Justitsminister Peter Hummelgaard besøger skolen den 8. april og glæder sig til at hilse på de nye elever:

”Ansatte i kriminalforsorgen udfører en af de vigtigste funktioner i vores samfund: De er hver dag med til at sikre danskernes tryghed og sikkerhed samtidig med, at de hjælper de indsatte i retning mod et bedre liv uden kriminalitet. Jeg håber, at den nye pop-up skole i Vestre Fængsel kan være med til at tiltrække endnu flere til faget, så vores dygtige ansatte, herunder fængselsbetjente, kan få nogle flere kolleger. Det er der brug for.”

Pressen inviteres til at se den nye skole i Vestre Fængsel mandag den 8. april. Programmet er som følger:

  • Kl. 08.40: Sikkerhedskontrol for pressen.
  • Kl. 09.10-09.15: Velkomst ved direktør for kriminalforsorgen Ina Eliasen.
  • Kl. 09.15-09.20: Tale til nye elever ved justitsminister Peter Hummelgaard.
  • Kl. 09.20-09.30: Mulighed for interview med elever.
  • Kl. 09.30-09.45: Mulighed for interview med justitsminister Peter Hummelgaard og                                      direktør for kriminalforsorgen Ina Eliasen.


Tilmelding til arrangementet skal ske på presse@krfo.dk.

Skolen i Vestre Fængsel i København er en såkaldt pop-up skole, hvor der som udgangspunkt kun optages ét hold elever, hvorefter uddannelsen rykker videre til en ny lokation. Skolen i København er den fjerde skole, som kriminalforsorgen åbner efter pop-up-konceptet. Skolerne er en del af flerårsaftalen 2022-25 for kriminalforsorgen, der blev indgået i december 2021.

Kriminalforsorgen har i 2022-23 udvidet antallet af skoler fra to til syv byer og driver nu permanente skoler i Birkerød, Nykøbing Falster og Møgelkær (v. Horsens) samt pop-up skoler i Odense, Esbjerg, Køge og nu også i Vestre Fængsel i København.

Kriminalforsorgen har massivt fokus på at rekruttere og fastholde flere fængselsbetjente, hvilket betyder, at der foruden at udvide antallet af skoler blandt andet også er indført en ny merituddannelse og fuld løn under uddannelsen.

Nøgleord

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Kriminalforsorgen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Kriminalforsorgen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye