Mark A. Ainsworth udnævnt til leder af Ph.d.-skolen på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet
Professor, dr.med., ph.d. Mark A. Ainsworth er udnævnt til leder af Ph.d.-skolen på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Syddansk Universitet. Han tiltrådte 1. marts 2024.
Mark A. Ainsworth (62) har undervist medicinske studenter gennem mere end 25 år og har i samme periode været vejleder for flere ph.d.-projekter, hvilket har givet ham lysten til at gå dybere ind i arbejdet omkring drift og videre udvikling af den velfungerende ph.d.-skole på Det Sundhedsvidenskabeligt Fakultet, SDU.
– Det er en stor ære og glæde at overtage posten som ph.d.-skoleleder. Jeg har altid brændt for forskning, undervisning og vejledning. Jeg håber, at jeg i min nye stilling kan være med til at sikre videnskabelig uddannelse af højeste kvalitet, fortæller Mark A. Ainsworth.
- Derfor er Mark A. Ainsworth den helt rette afløser for Christian Godballe på posten. Mark har meget stor erfaring og viden inden for hele Ph.d.-skolens område, og han har tyngden til at styre Ph.d.-skolen videre på bedste vis som afløser for sin udmærkede forgænger på posten, lyder det fra dekan Ole Skøtt, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet
Mark A. Ainsworth udfører klinisk forskning inden for kroniske inflammatoriske tarmsygdomme, herunder Crohn’s sygdom og colitis ulcerosa. Han er overlæge og professor ved Afdeling for Medicinsk Mavetarmsygdomme S, Odense Universitetshospital (OUH) og Klinisk Institut, Syddansk Universitet (SDU).
Han har været hovedansvarlig for flere nationale og internationale, ikke-industrisponsorerede kliniske lægemiddelforsøg til belysning af brugen af biologiske lægemidler til behandling af kroniske inflammatoriske tarmsygdomme. Han har netop iværksat endnu et sådant studie. Industrien leverer talrige studier til belysning af biologiske lægemidlers sikkerhed og effekt; men disse retter sig primært mod at skabe evidens for, hvornår man skal påbegynde behandling, ikke hvornår man i givet fald kan ophøre med behandling eller reducere dosis. Sidstnævnte er klinisk meget interessant, men selvfølgelig ikke særlig interessant rent kommercielt. Af hensyn til fastlæggelse af behandlingsstrategier, er det vigtigt at sidstnævnte problemstilling også belyses i kliniske forsøg.
Mark A. Ainsworth har været tilknyttet Odense Universitetshospital som overlæge siden 2018. Han fik sin lægeeksamen fra Københavns Universitet i 1986. I 1992 opnåede han en ph.d.-grad og i 2000 en doktorgrad, begge fra Syddansk Universitet. Han har været ansat som klinisk lektor ved Københavns Universitet fra 2010 til 2018. Siden 2021 har Mark A. Ainsworth været professor ved SDU. Han har indtil videre nået en videnskabelig produktion på 127 publikationer (Web of Science) i internationale og nationale videnskabelige tidsskrifter.
Mark A. Ainsworth afløser Christian Godballe på posten, som han har bestridt siden 2018. Under Christian Godballes ledelse har mere har 624 personer opnået en ph.d.-grad, og der er indskrevet 815 nye ph.d.-studerende.
Kontakter
Chefkonsulent Tomas Homburg
Mail: thomburg@health.sdu.dk
Mobil: +45 6011 3059
Syddansk Universitet
Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet
www.sdu.dk
Links
Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Ny metode kombinerer genetik og hjernemålinger i epilepsibehandling26.11.2024 11:43:38 CET | Pressemeddelelse
Metoden kortlægger hjernens anfaldsområder og genetiske mønstre, der kan føre til bedre diagnoser og behandlinger.
Uglegylp og bidemærker i nødder: Gå en tur i skoven og hjælp forskerne med at kigge efter hasselmus21.11.2024 14:01:44 CET | Pressemeddelelse
Hasselmusen er sjælden. Den findes forskellige steder på Fyn og Sjælland, og for nylig er den blevet spottet i Jylland. Nu beder biolog fra SDU og Naturama danskerne om hjælp til at finde ud af, hvor den lever ved at kigge efter bl.a. uglegylp og bidemærker i nødder.
Stort forskningsprojekt skal få os til at spise mere plantebaseret med ældgamle teknikker18.11.2024 10:57:46 CET | Pressemeddelelse
Et internationalt forskerhold, ledet af forskere fra Syddansk Universitet (SDU), vil forbedre smag og tekstur af plantebaserede erstatningsprodukter ved hjælp af fermentering og gøre teknikkerne skalerbare i fødevareindustrien. Projektet er finansieret af EU og har et samlet budget på 34 millioner kroner.
Fem kommuner i centrum for nyt EU-projekt om langsigtet kystnær klimatilpasning14.11.2024 08:40:49 CET | Pressemeddelelse
Opdateringen af DMI’s klimaatlas taler sit tydelige sprog. Selv hvis verden stoppede alle udledninger af drivhusgasser i dag, vil havvandstandsstigningerne fortsætte langt ind i det næste århundrede. Samtidig vil stormfloder, som den vi oplevede i oktober sidste år, ramme os langt oftere end i dag. Nu skal et nyt dansk-tyskt projekt undersøge, hvordan vi som samfund griber denne nye virkelighed an set fra et borgerperspektiv.
Hospital og universitet er rykket tættere sammen – og det nyder patienterne godt af11.11.2024 12:57:11 CET | Pressemeddelelse
En række sygeplejersker på Sjællands Universitetshospital er i gang med en universitetsuddannelse på SDU samtidig med, at de arbejder i egen afdeling. Det giver viden, og det giver nye aktiviteter, der kommer patienterne til gode.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum