Naxos Denmark ApS

Naxos Danmark udgiver ny serie med filmmusik af nordiske komponister

Del

Med Naxos Danmarks nye digitale satsning bliver originalmusik fra store danske og internationale film tilgængelig, når den udkommer på streaming og til download.

Filmmusikkens helt særlige lydlige universer er blevet populær hos danske lyttere de senere år, hvor koncertgængere vrimler til salene for at høre temamusik fra både danske og udenlandske storfilm.

Der gemmer sig også fantastisk god og original musik i nyere film, som endnu ikke er udgivet. Derfor glæder det os at præsentere Naxos’ nye serie, som giver mulighed for at dykke ned i nordiske films lydsider, når musikken derfra får eget liv som digitale album.

Serien danner platform for etablerede komponister og helt nye talenter. Den giver en unik mulighed for at fordybe sig i komponisternes tanker om det lydlige ”lærred”, hvor fortællingen farvelægges med auditive værktøjer.

Seriens første udgivelse er Jacob Groths soundtrack til Natatorium, det isnende psykologiske drama, der havde premiere den 23. februar 2024. Med dybe cellostrøg dannes et mørkt mol-univers i Groths værker, der udgør en EP på 5 tracks, som udkommer fredag den 5. april 2024.

Jacob Groth er blandt andet kendt som komponisten bag soundtracket til filmatiseringen af Stieg Larssons Millennium-serie. Han har komponeret musik til film og tv siden 1978, blandt andet til fem EMMY-prisvindende produktioner.

Den islandske thriller Natatorium er skrevet og instrueret af Helena Stefánsdóttir og produceret af Bjartsýn Films ehf. og handler om attenårige Lilja, der bliver viklet ind i familiens mørke fortid og livstruende hemmeligheder, da hun er på besøg hos sine bedsteforældre, som hun knapt nok kender. Bedsteforældrenes store hus beskrives gennem musikalsk mystik i Living House, hvor et drømmende delay fra et keyboard kigger frem mellem brede strygeflader. Mutede klavermelodier flettes ind i mørket som let naive fodtrin. Vokaler glider langsomt frem fra lydtæppet og afslutter EP’en med et mere vokalbaseret værk; After Thoughts, hvor Hannah Schneider høres i samklang med Troels Abrahamsen i storslået nordisk nostalgi.

”Hele filmen foregår i det “forheksede” hus, så musikken er meget the sound of the house, tilbageholdt indtil sammenbruddet,” fortæller Jacob Groth.

Udgivelsen af Groths soundtrack til Natatorium markerer også et samarbejde med Edition Wilhelm Hansen, Skandinaviens største musikforlag, og del af Wise Music Group, som de senere år har arbejdet målrettet med at udvikle og udgive nordisk filmmusik. 

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Natatorium soundtrack EP cover
Natatorium soundtrack EP cover
Download
Natatorium filmplakat
Natatorium filmplakat
Download
Jacob Groth © Søren Rønholt
Jacob Groth © Søren Rønholt
Download

Links

Følg pressemeddelelser fra Naxos Denmark ApS

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Naxos Denmark ApS

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye