Udenrigsministeriet

Ambassaden i Tanzania bevares – nu overvejer regeringen et nyt engagement i landet

Del

Regeringen ønsker at styrke Danmarks engagement i Afrika. Som et af de første skridt er det besluttet at aflyse lukningen af ambassaden i Tanzania, og at Danmark vil se på et nyt engagement med landet. Onsdag indleder minister for udviklingssamarbejde og global klimapolitik, Dan Jørgensen, en rejse til Tanzania for at drøfte, hvordan fremtidens udviklingssamarbejde og partnerskab med Tanzania kan se ud.

De kommende måneder vil regeringen lægge sporene til, hvordan Danmark kan indgå ligeværdige partnerskaber i Afrika. Rejsen til Tanzania er Dan Jørgensens første siden igangsættelsen af arbejdet. 
”Regeringen ønsker styrkede partnerskaber med de afrikanske lande. Derfor er jeg meget glad for, at vi kan bevare ambassaden i Tanzania. I stedet for at lukke ned gør vi det modsatte. Vi bygger videre på det mere end 60 års partnerskab. Sammen med Tanzania vil vi udforske vores fremtidige samarbejdsmuligheder. Samtidig skal vi selvfølgelig se på, hvordan vi tilpasser os fremtidens udfordringer. Kan vi for eksempel hjælpe Tanzania mere med vækst og beskæftigelse? Eller med deres klimaudfordringer? Det er nogle af de ting, vi skal tale om,” siger Dan Jørgensen.
Danmark har været engageret i udviklingssamarbejde med Tanzania siden 1963, og landet er dermed Danmarks ældste udviklingspartner.  
Under sit besøg vil Dan Jørgensen blandet andet besøge en teknisk skole i Dar es Salaam, hvor potentialerne for jobskabelse og muligheder for unge vil blive diskuteret. Der vil desuden være besøg i Udzungwa Mountains National Park og de omkringliggende lokalsamfund for at diskutere konsekvenser af klimaforandringer og se på udfordringerne med skovrydning og landbrugsproduktion i Tanzania. Et skovareal svarende til 1.800 fodboldbaner forsvinder hver dag i Tanzania. Skoven ryddes blandt andet for at give plads til landbrug og produktion af brænde og trækul til madlavning.
”Skovrydning står for en stor af verdens samlede CO2-udledninger. Hvis vi skal stoppe klimaforandringerne er vi nødt til at finde måder at beskytte verdens skove,” siger Dan Jørgensen. 
Ud over besøget i Udzungwa Mountains National Park vil Dan Jørgensen have en række politiske samtaler, herunder med Tanzanias udenrigsminister. 
Det blev i 2021 besluttet at lukke ambassaden i Tanzania. Regeringen besluttede imidlertid i november 2023 at holde ambassaden åben for blandt andet at bidrage til et stærkere dansk engagement i Afrika. Regeringen fremlægger sin plan for et styrket engagement i Afrika efter sommerferien. 
Kontakt: Pressechef Kasper Thams Olsen, +4521303845

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye