Assens Kommune

Fire stærke teams er videre i arkitektkonkurrencen om byggeriet af Kyst- og Lystfiskercenteret

Del

Feltet i arkitektkonkurrencen om byggeriet af det kommende nationale Kyst- og Lystfiskercenter i Assens er nu indsnævret. Fire stærke, erfarne og anerkendte teams går nu videre i konkurrencen.

De fire udvalgte teams får en fælles introduktion til besigtigelsen af havneområdet, som skal omdannes til centrum for viden omkring Danmarks vandnatur.
De fire udvalgte teams får en fælles introduktion til besigtigelsen af havneområdet, som skal omdannes til centrum for viden omkring Danmarks vandnatur. Maria Foght Assens Kommune

”Det har været et utroligt stærkt felt af teams, som har ønsket at komme i betragtning til at forme og bygge Danmarks kommende Kyst- og Lystfiskercenter og alle udendørsfaciliteterne på Assens havn”, fortæller formand for bedømmelseskomitéen og borgmester i Assens Kommune, Søren Steen Andersen.

Centeret er støttet af A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Nordea-fonden, staten og Assens Kommune, og skal stå side om side med havets forunderlige verden og byde på oplevelser, der udvider gæsternes viden om livet og naturen under havoverfladen, samt hvordan vi passer på den.

Fire teams går videre i konkurrencen
Arkitektkonkurrencen er i fuld gang, og i forbindelse med prækvalifikationen har 15 teams meldt sig på banen - alle med et ønske om at få lov til at give deres bud på, hvordan centeret skal se ud, og hvordan det skal spille sammen med det gamle pakhus og de øvrige faciliteter på havnen.

”Vi har vurderet de forskellige teams ud fra en række forskellige kriterier, som de har fået point for. De fire teams, som nu går videre i konkurrencen er de teams, som samlet set har fået flest point”, fortæller Søren Steen Andersen.

De fire teams, som på lige vilkår er videre i konkurrencen, er:

  • 3XN A/S med teknisk og faglig støtte fra Detblå ApS, Henry Jensen A/S Rådgivende Ingeniører og Bactocon ApS.
  • Bjarke Ingels Group A/S med teknisk og faglig støtte fra INGENIØR'NE A/S og A1 Consult.
  • Arkitektfirmaet Kjaer & Richter A/S med teknisk og faglig støtte fra STED A/S og NIRAS A/S.
  • Lundgaard & Tranbjerg Arkitekter A/S med teknisk og faglig støtte fra BOGL ApS, EKJ Rådgivende ingeniører og Broconsult A/S.

”Vi glæder os meget til at se, hvordan de forskellige teams vil skabe et vartegn med et stærkt og arkitektonisk udtryk, som ikonisk markerer sig på sin særlige placering på Midtermolen, midt i købstadens historiske havneområde. Ligeledes bliver det spændende at se, hvordan de fire teams vil integrere muligheder for at samles og nyde den smukke udsigt over Lillebælt og de omkringliggende øer.”

Kyst- og Lystfiskercenteret i Assens udspringer af den nationale strategi for kyst- og lystfiskeri, som Assens Kommune er tovholder på.

Til juni vælger bedømmelseskomitéen, hvem der vinder arkitektkonkurrencen og dermed opgaven.

Billeder

Lundgaard & Tranbjerg Arkitekter AS med teknisk og faglig støtte fra BOGL ApS, EKJ Rådgivende ingeniører og Broconsult AS.
Lundgaard & Tranbjerg Arkitekter AS med teknisk og faglig støtte fra BOGL ApS, EKJ Rådgivende ingeniører og Broconsult AS.
Download
3XN AS med teknisk og faglig støtte fra Detblå ApS, Henry Jensen AS Rådgivende Ingeniører og Bactocon ApS.
3XN AS med teknisk og faglig støtte fra Detblå ApS, Henry Jensen AS Rådgivende Ingeniører og Bactocon ApS.
Download
Bjarke Ingels Group AS med teknisk og faglig støtte fra INGENIØR'NE AS og A1 Consult.
Bjarke Ingels Group AS med teknisk og faglig støtte fra INGENIØR'NE AS og A1 Consult.
Download
Arkitektfirmaet Kjaer & Richter AS med teknisk og faglig støtte fra STED AS og NIRAS AS.
Arkitektfirmaet Kjaer & Richter AS med teknisk og faglig støtte fra STED AS og NIRAS AS.
Download

Om Assens Kommune

I vores fællesskab er der hjerterum, albuerum og højt til loftet. Vi har plads både til dem, der bidrager til fællesskabet og til dem, der har brug for det. Hos os lever det gode nærdemokrati og aktive medborgerskab.

Følg pressemeddelelser fra Assens Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Assens Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye