Udenrigsministeriet

Lars Løkke Rasmussen markerer 75-året for NATO

Del

Udenrigsministeren rejser i dag til Bruxelles for at mødes med NATO’s udenrigsministre, hvor Alliancens 75-års jubilæum den 4. april markeres. Det er også det første ministermøde, hvor Sverige deltager som NATO-medlem.

På mødet vil udenrigsministrene blandt andet drøfte NATO’s afskrækkelses- og forsvarsprofil i lyset af den skærpede trussel fra Rusland. I den henseende skal NATO-landenes fortsatte støtte til Ukraine også drøftes, ligesom Ukraines udenrigsminister Dmytro Kuleba deltager i det NATO-Ukraine Råd, som blev oprettet sidste år til topmødet i Vilnius. Derudover skal NATO’s udenrigsministre diskutere vejen frem mod det næste NATO-topmøde til sommer i Washington D.C.

”Jeg glæder mig til endeligt at kunne byde min svenske kollega, Tobias Billström, velkommen omkring bordet som allieret. Sveriges optagelse var utænkelig for blot få år siden – og er et eksempel på, at NATO er vigtigere end nogensinde. Det er et klart signal, at Alliancen på sin 75 års fødselsdag aldrig har været større og stærkere. Den styrke skal vi bruge til at fortsætte vores støtte til Ukraine, der nu i mere end to år har skulle forsvare sig mod Ruslands ulovlige angrebskrig. Det er vigtigt, at vi fastholder og langtidssikrer vores støtte til Ukraine,” siger Lars Løkke Rasmussen.

Foruden Ukraine, deltager Australien, New Zealand, Sydkorea, Japan og EU også i dele af mødet for at drøfte fælles sikkerhedsudfordringer.

For yderligere kontakt: Presserådgiver for udenrigsministeren Caroline Secher Andersen // +45 24 62 58 73 // caroan@um.dk

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Ny redegørelse viser, at Danmark fører an på grøn udviklingsbistand2.5.2024 10:06:44 CEST | Pressemeddelelse

Den udviklingspolitiske redegørelse viser, at samspillet mellem klima og udvikling er blevet stærkere i dansk udviklingspolitik over de seneste år. Derfor gik mere end en tredjedel af dansk udviklingsbistand sidste år til grønne projekter. Et særligt fokus for dansk udviklingsbistand er klimatilpasning, som hjælper udviklingslandene med at blive mere modstandsdygtige over de klimaforandringer, de rammes af. Danmark førte også an i internationale forhandlinger for på verdensplan at sikre mere klimafinansiering til de fattigste. Det kan man læse i den udviklingspolitiske redegørelse, som udkommer i dag.

Udviklingspolitisk Råd besøger Etiopien og Kenya22.4.2024 13:13:51 CEST | Pressemeddelelse

Kenya og Etiopien spiller væsentlige stabiliserende roller i et konfliktfyldt Østafrika. Men begge lande står samtidig over for store humanitære og klimamæssige udfordringer, og er blandt de største værtslande for flygtninge i Afrika. Danmark samarbejder blandt andet med landene om grøn og bæredygtig udvikling, modstandsdygtighed mod klimaforandringer, demokrati, menneskerettigheder, fattigdomsbekæmpelse og håndtering af flygtningesituationen. Udviklingspolitisk Råd besøger landene for at få indsigt i implementeringen af dansk humanitær støtte og danske udviklingsprojekter inden for bl.a. myndighedssamarbejdet, landbrug, sociale sikkerhedsnet, energi og vand.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye