Forenet Kredit

Tre danske øer nomineret til Årets Ø

Del

En kæmpe fest for hele øen. Det er hvad, der er på spil for beboerne på Anholt, Aarø og Tunø. De tre øer er nemlig hver især nominerede til at vinde den landsdækkende pris som Årets Ø, hvor gevinsten, udover 50.000 kroner, er en stor ø-fest for alle øens beboere.

Omø vandt prisen som Årets Ø i 2023.
Omø vandt prisen som Årets Ø i 2023.

Med kåringen af Årets Ø 2024-2025 vil Forenet Kredit, Landdistrikternes Fællesråd og Sammenslutningen af Danske Småøer hylde danske ø-samfund, der er kendetegnet ved ”Det gode liv på øen – hele året rundt” og som har gjort en aktiv indsats for dette. 

De tre nominerede øer – Anholt, Aarø og Tunø - er meget forskellige. Men de har det til fælles, at beboerne i fællesskab gør en kæmpe indsats for at holde dem levende året rundt – og lykkes med det.  

”Uden aktiviteter året rundt på vores småøer, så risikerer vi, at livet sygner hen. Med uddelingen af Årets Ø-prisen 2024-2025 ønsker vi at hylde det vigtige arbejde, der gøres mange steder på de danske øer, som gør det attraktivt for nye øboere at slå sig ned, bo og leve der året rundt – og som styrker sammenhængskraften lokalt på vores mange danske øer i hele landet,” siger Mette Ravn, der er formand for priskomitéen og bestyrelsesmedlem i Forenet Kredit.  

  • Komitéen har nomineret Anholt, fordi den på trods af at være Danmarks mest isolerede ø med tre timers færgesejlads til fastlandet er fyldt med gode aktiviteter og et særligt sammenhold. Det viser sig ved alle øens aktiviteter lige fra konkurrencer som ‘Anholt har talent’, det rige liv på øens skole og det hårde arbejde for kystsikring af Anholt. Alle vigtige ting hvis Anholt skal fremtidssikres. Komitéen anerkender også det vigtige ønske til, at præmiepengene skal bruges til at arbejde videre med planer om at få opført et moderne og bæredygtigt boligfællesskab med plads til børnefamilier og seniorer.   

  • Komitéen nominerer Aarø på baggrund af øens langsigtede planer for at fremtidssikre det aktive ø-samfund. Med masser af fælles aktiviteter for alle aldre til større indsatser med havneudvidelse og flere boliger på Aarø. Alt det gør samlet set, at komitéen anerkender beboernes indsats gennem årene, der nu også i forbindelse med Aarøs beboerforenings 50-års jubilæum sætter retning for nye initiativer for fremtiden.   

  • Tunø er nomineret, fordi øboerne med udgangspunkt i et stærkt fællesskab gør en stor og aktiv indsats for at vende en negativ udvikling til at skabe et rigt ø-liv hele året rundt med aktiviteter for enhver. Komitéen fremhæver, at de er imponerede af den målrettede indsats ved den igangsatte handlingsplan med fx flere boliger, udvikling af Tunø Havn samt et rigt foreningsliv med aktiviteter lige fra fællesspisninger, foredrag og til bankospil.    

Forenet Kredit er foreningen, der ejer Nykredit og Totalkredit, og en af de tre parter bag Årets Ø – de øvrige parter er Landdistrikternes Fællesråd og Sammenslutningen af Danske Småøer.  

Vinder-øen – og hvilken ø, der dermed får en kæmpe fest foræret – bliver offentliggjort medio maj. Kåringsfesten holdes den 8. juni. 

Fakta om årets ø 

  • Bag Årets Ø står Forenet Kredit, Sammenslutningen af Danske Småøer og Landdistrikternes Fællesråd.  

  • Forenet Kredit er foreningen, der ejer Nykredit og Totalkredit.  

  • Temaet for Årets Ø 2024 er ”Det gode liv på øen – hele året rundt”, og de tre nominerede øer er Anholt, Aarø og Tunø 

  • Med prisen for Årets Ø ønsker partnerskabet bag Årets Ø at sætte fokus på lokalsamfundene på de danske øer, så både beboere, gæster og andre interessenter får lyst til at gøre en ekstra indsats for øerne.  

  • Prisen blev uddelt første gang i 2020.  

  • Vinder-øen modtager 50.000 kroner samt 20.000 kroner til en fest for HELE øen.  

  • De to øvrige finalister deler andenpladsen og modtager hver 25.000 kroner. 

Nøgleord

Kontakter

Formand for komitéen og bestyrelsesmedlem i Forenet Kredit: Mette Ravn, 40173824

Tunø: Kim Anker Hansen, telefon 23251001, email: Kah@hotmail.dk,

Anholt: Birgitte Dahl Jeppesen, telefon 60 68 12 96, email: bdjeppesen@gmail.com

Aarø: Svend Aage Hansen, telefon 40 10 94 95, email: Sah@aaro-vin.dk

Billeder

Om Forenet Kredit

Forenet Kredit er en forening for kunder i Nykredit og Totalkredit. Foreningen er hovedaktionær i Nykredit og Totalkredit, og det ejerskab bruger vi til at sikre en både økonomisk og socialt bæredygtig realkredit i hele Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Forenet Kredit

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Forenet Kredit

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye