Forenet Kredit

Spænding på Tunø: Nomineret til Årets Ø

Del

En kæmpe fest for hele øen. Det er hvad, der er på spil for de 75 beboere på Tunø. Den lille ø ud for Hou nær Odder er nemlig én af blot tre kandidater til at vinde den landsdækkende pris som Årets Ø, hvor gevinsten er en stor ø-fest for alle øens beboere og derudover 50.000 kroner.

Kim Anker Hansen er Tunøs repræsentant i Sammenslutningen af Danske Småøer og var drivende i at få ansøgningen til konkurrencen sendt afsted. Der er 75 fastboende og mange flere faste feriegæster på den lille ø i Kattegat ud for Hou i Odder Kommune.  

Han er glædeligt overrasket over nomineringen.  

“Det havde jeg ikke regnet med! Vi ville gerne have været endnu længere med vores projekter, men vi tænkte, vi godt kunne prøve at sende en ansøgning.  Vi er ved at få bygget otte lejeboliger på Tunø for at tiltrække nye beboere, Odder kommune har et projekt med en ny el-færge - vi har mange projekter, men vi er ikke færdige endnu. Så vi er glade for at komme i betragtning.” 

Hvis Tunø vinder, er gevinsten en stor fest for hele øen - og derudover 50.000 kroner til øen. Hvad skal pengene bruges til? 

“Det har vi slet ikke turdet tænke på endnu! Men vi har masser af ting at vælge i mellem, for der er mange projekter, der mangler midler, vi er fx ved at bygge en vikingelejr, vi har en kunst- og kulturforening og så videre. Så mon ikke pengene skal bruges til at sætte flere aktiviteter i gang,” siger han.  

Hylder det gode liv året rundt 

Med kåringen af Årets Ø 2024-2025 vil Forenet Kredit, Landdistrikternes Fællesråd og Sammenslutningen af Danske Småøer hylde danske ø-samfund, der er kendetegnet ved ”Det gode liv på øen – hele året rundt”. 

”Uden aktiviteter året rundt på vores småøer, så risikerer vi, at livet sygner hen. Med uddelingen af Årets Ø-prisen 2024-2025 ønsker vi at hylde det vigtige arbejde, der gøres mange steder på de danske øer, som gør det attraktivt for nye øboere at slå sig ned, bo og leve der året rundt – og som styrker sammenhængskraften lokalt på vores mange danske øer i hele landet,” siger Mette Ravn, der er formand for priskomitéen og bestyrelsesmedlem i Forenet Kredit. Forenet Kredit er foreningen, der ejer Nykredit og Totalkredit, og er en af de tre parter bag Årets Ø – de øvrige parter er Landdistrikternes Fællesråd og Sammenslutningen af Danske Småøer.  

Tunø er nomineret, fordi øboerne med udgangspunkt i et stærkt fællesskab gør en stor og aktiv indsats for at vende en negativ udvikling til at skabe et rigt ø-liv hele året rundt med aktiviteter for enhver. Komitéen fremhæver, at de er imponerede af den målrettede indsats ved den igangsatte handlingsplan med fx flere boliger, udvikling af Tunø Havn samt et rigt foreningsliv med aktiviteter lige fra fællesspisninger, foredrag og til bankospil.    

Vinder-øen – og hvilken ø, der dermed får en kæmpe fest foræret – bliver offentliggjort medio maj. Kåringsfesten holdes den 8. juni.  

Fakta om årets ø 

  • Bag Årets Ø står Forenet Kredit, Sammenslutningen af Danske Småøer og Landdistrikternes Fællesråd.  

  • Forenet Kredit er foreningen, der ejer Nykredit og Totalkredit.  

  • Temaet for Årets Ø 2024 er ”Det gode liv på øen – hele året rundt”, og udover Tunø er de to andre nominerede øer Anholt og Aarø.  

  • Med prisen for Årets Ø ønsker partnerskabet bag Årets Ø at sætte fokus på lokalsamfundene på de danske øer, så både beboere, gæster og andre interessenter får lyst til at gøre en ekstra indsats for øerne.  

  • Prisen blev uddelt første gang i 2020 og er på 50.000 kroner samt 20.000 kroner til en fest for HELE øen.  

Nøgleord

Kontakter

Formand for komitéen og bestyrelsesmedlem i Forenet Kredit: Mette Ravn, 40173824

Kontaktperson Tunø: Kim Anker Hansen, telefon 23251001, email: Kah@hotmail.dk.

Om Forenet Kredit

Forenet Kredit er en forening for kunder i Nykredit og Totalkredit. Foreningen er hovedaktionær i Nykredit og Totalkredit, og det ejerskab bruger vi til at sikre en både økonomisk og socialt bæredygtig realkredit i hele Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Forenet Kredit

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Forenet Kredit

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye