Billund Kommune

Konkrete projekter skal forbedre trafiksikkerheden i Billund Kommune

Del

Trafiksikkerheden på og langs de kommunale veje og stier skal forbedres. Det har Trafik-, Plan- og Kulturudvalget i Billund Kommune besluttet. På et udvalgsmøde den 3. april har udvalgsmedlemmerne derfor aftalt at afsætte penge til en række projekter, der skal gøre det mere sikkert at bevæge sig på de kommunale veje og stier.

På et udvalgsmøde den 3. april har Trafik-, Plan- og Kulturudvalget aftalt at afsætte penge til en række projekter, der skal gøre det mere sikkert at bevæge sig på de kommunale veje og stier. Foto: Billund Kommune
På et udvalgsmøde den 3. april har Trafik-, Plan- og Kulturudvalget aftalt at afsætte penge til en række projekter, der skal gøre det mere sikkert at bevæge sig på de kommunale veje og stier. Foto: Billund Kommune Foto: Billund Kommune

Billund Kommune har fået tilskud fra den statslige ”pulje til medfinansiering af trafiksikkerhedsmæssige forbedringer på det kommunale vejnet” til en række vejprojekter, der øger trafiksikkerheden.

Det statslige bidrag er på 40 procent, og Billund Kommunes Trafik-, Plan- og Kulturudvalg har besluttet at bruge penge fra trafiksikkerhedspuljen til at sikre en forsætning af krydset ved Morsbøl Skolevej/Kærbækvej samt etablering af en rundkørsel ved Ribe Landevej/Egebjerg Landevej

Derudover har udvalget afsat penge til tilgængelighedsforbedrende tiltag rundt omkring i kommunens byer og til realisering af en ny trafiksikkerhedsplan. En plan, der skal sikre, at fokus på at øge trafiksikkerheden fortsætter de kommende år.

”Trafiksikkerhed er et emne, der i høj grad optager mig og mine udvalgskollegaer. Vi skal nemlig alle kunne bevæge os trygt og sikkert på vejene og stierne i Billund Kommune. Derfor er jeg rigtig glad for, at vi fortsat har fokus på emnet, og at vi sammen vil øge tilgængeligheden rundt omkring i kommunens stærke byer. Trafiksikkerhed kræver nemlig et løbende fokus, og jeg glæder mig meget til at følge arbejdet med den nye trafiksikkerhedsplan,” siger Simon Nicolajsen Jørgensen, formand for Trafik-, Plan- og Kulturudvalget i Billund Kommune.

Fakta

Trafiksikkerhedspuljen for 2024 er på i alt 1.388.000kr. Trafik-, Plan- og Kulturudvalget har besluttet at bruge pengene fra denne pulje på følgende projekter, der delvist finansieres af den nævnte pulje, det statslige tilskud samt midler fra puljen i de kommende år, der allerede er afsat i budgettet. På den måde sikres det, at to af de projekter, der kan opnå statstilskud, bliver gennemført. Prioriteringen af puljen er:

  • 200.000 kr. til tilgængelighedsforbedrende tiltag
  • 100.000 kr. til realisering af ny trafiksikkerhedsplan
  • Forsætning af kryds ved Morsbøl Skolevej/Kærbækvej med et anlægsoverslag på 1.205.000kr. (staten giver et tilskud på 40 %)
  • Etablering af en rundkørsel ved Ribe Landevej/Egebjerg Landevej med et anlægsoverslag på 5.025.000kr. (staten giver et tilskud på 40 %)

Derudover er det anbefalingen, at følgende projekter, der også kan få et tilskud fra staten på 40%, kommer til at indgå i de kommende budgetforhandlinger:

  • Etablering af en rundkørsel ved Ribe Landevej/Refshøjvej med et anlægsoverslag på 4.925.000kr. (staten giver et tilskud på 40 %)
  • Markering/oplysning af kurven ved Tingvejen v/ Dalsvej med et anlægsoverslag på 35.000kr. (staten giver et tilskud på 40 %)

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Billund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Billund Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye