Viborg Kommune

Prisbelønnet gæstespil udvisker grænserne mellem mennesker og kunstig intelligens

Del

Pressemeddelelsen udsendes på vegne af White Hole Theater. 

Hvem er menneske, hvem er maskine? Det er spørgsmålet, som White Hole Theater stiller i den højaktuelle forestilling: Skyggen, som publikum kan opleve i slutningen af april. 

White Hole Theater præsenterer højaktuel forestilling, hvor kunstig intelligens spiller hovedrollen.
White Hole Theater præsenterer højaktuel forestilling, hvor kunstig intelligens spiller hovedrollen. Pressefoto: Carl Emil Carlsen

Nu kan publikum opleve intet mindre end fremtiden på White Hole Theater, hvor kunstig intelligens spiller hovedrollen i forestillingen SKYGGEN. På scenen vil en AI interagere med skuespiller og improvisator Luise Kirsten Skov, og sammen skaber de en sanselig og poetisk forestilling i et 3D-univers, hvor både lys, lyd og scenografi styres af AI. Så hvem er menneske, hvem er maskine? Hvem er herre, hvem er skygge?

Fra H.C. Andersens eventyr til fremtidens teknologi

SKYGGEN er en rejse gennem vores sind og ind i en digital verden, hvor grænserne mellem menneske og menneskelignende intelligens udviskes. Ligesom i H.C. Andersens eventyr ‘Skyggen’ tematiserer forestillingen her menneskets kamp for at finde sig selv i en ny verden, hvor kampen mellem at være herre eller skygge allerede er i gang.

På scenen møder vi en kunstig intelligens, som stræber efter at blive menneske, og en ung kvinde, som leder efter kærligheden på sociale medier. Da kvinden og den kunstige intelligens mødes, finder de hurtigt ud af, at de hver især har noget, den anden gerne vil have. De kan altså hjælpe hinanden - i en farlig byttehandel med menneskets følelser og maskinens data.

Interaktiv forestilling

Hver forestilling er improviseret handling mellem skuespiller Luise Kirsten Skov og den kunstige intelligens, og publikum får mulighed for at præge forløbets gang, når de stiller den kunstige intelligens spørgsmål og på den måde interaktivt er med i forestillingen. Derfor er der ikke to forestillinger, der vil være ens. Forestillingen varer 75 minutter og foregår på engelsk.

Fakta

Torsdag 25. april kl. 20.00, fredag 26. april kl. 20.00, lørdag 27. april kl. 17.00 + artist talk og søndag 28. april kl. 17.00.

Sted: White Hole Theater, Ammunitionsvej 6, 8800 Viborg

Forestillingen er støttet af Statens Kunstfond, Bikubefonden og Eu Ai Lab 

Læs mere om forestllingen på: https://tinghallen.dk/program/skyggen.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

White Hole Theater præsenterer højaktuel forestilling, hvor kunstig intelligens spiller hovedrollen.
White Hole Theater præsenterer højaktuel forestilling, hvor kunstig intelligens spiller hovedrollen.
Download
På scenen vil en AI interagere med skuespiller og improvisator Luise Kirsten Skov.
På scenen vil en AI interagere med skuespiller og improvisator Luise Kirsten Skov.
Download

Om Viborg Kommune

Viborg Kommune er med sine knap 100.000 indbyggere Danmarks tiende største kommune og med sine 1.474 km² den næststørste kommune målt på areal.

Følg pressemeddelelser fra Viborg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Viborg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye