I/S Vestforbrænding

Gershøj i Ballerup kommer på fjernvarmenettet

Del

Startskuddet er nu lydt for udbygningen af fjernvarmenettet i Ballerup Kommune, og derfor vil gravemaskinerne være synlige rundt om i Gershøj-området fra i dag, efter det første spadestik er blevet taget. 

Områdechef for Vestforbrænding Fjernvarme, Per Wulff (tv.) og Ballerups borgmester, Jesper Würtzen (th.)
Områdechef for Vestforbrænding Fjernvarme, Per Wulff (tv.) og Ballerups borgmester, Jesper Würtzen (th.)

Godt 3.300 kunder i Ballerup Kommune vil frem mod 2028 få tilbudt at udskifte deres gas- og oliefyr til en fjernvarmeunit. Det er første etape i udbygningen af fjernvarmenettet i Ballerup Kommune, som er en del af Vestforbrændings Varmeplan 2030, og som samlet skal koble op mod 39.000 husstande på fjernvarmenettet i de kommende år. 

”Jeg er rigtig glad for, at også Ballerup-borgerne gerne vil opvarme deres boliger med fjernvarme, som er en billig, nem og fremtidssikret varmekilde,” siger Per Wulff, der er chef for Vestforbrændings fjernvarmeområde. Han tilføjer: ”Og jeg kan kun opfordre andre borgere i kommunen, der overvejer at få fjernvarme, til at springe til mens tilmeldingen er åben i de enkelte energidistrikter. På den måde sikrer man sig at få fjernvarme, så snart det er muligt.”

”Jeg ved, at rigtig mange boligejere i Ballerup Kommune ser frem til at blive koblet på fjernvarmenettet. Ud over at sikre dem en billig, nem, og fremtidssikret varmeforsyning, spiller fjernvarmeudrulningen også en afgørende rolle i den grønne omstilling i Danmark. Dagens spadestik markerer derfor også et vigtigt skridt for en grønnere fælles fremtid,” siger Ballerup Kommunes borgmester Jesper Würtzen.

Vestforbrændings entreprenør på projektet, M.J. Eriksson, forventer at grave hovedledninger ned i vejene og stikledninger ind til de enkelte huse frem til fjerde kvartal 2024, og kunderne kan forvente at få installeret en fjernvarmeunit inde i deres hus i perioden fjerde kvartal 2024 til første kvartal 2025. 

”Det kan ikke undgås, at gravearbejdet kommer til f.eks. at påvirke trafikken, men vi forsøger at mindske generne mest muligt og gøre, hvad vi kan, for at borgerne i Gershøj og andre berørte områder er så godt informeret som muligt,” siger administrerende direktør i M.J. Eriksson Stig Munch-Jensen.

”Vi har stor erfaring med at arbejde i beboede områder og vores folk i området gør alt for at levere et professionelt stykke arbejde, der samtidig hverken fylder eller larmer mere end absolut nødvendigt,” siger han.

Samlet fjernvarmeprojekt Vestforbrænding

Fjernvarmeprojekt Ballerup Kommune

Antal km. fjernvarmerør: 450 km.

Antal km. fjernvarmerør Etape 1: 47 km.

Heraf stikledn. fra vej til bygning: 150 km.

Fra vej til bygning: 64 km.

Est. antal nye husstande: 39.000

Est. antal nye husstande: 3.300

Antal varmevekslerstationer: 30

Varmevekslerstationer: 2

Mængde jord der skal flyttes: 350.000 kbm.

Est. mængde jord: 45.000 kbm.

Antal informations- og borgermøder:  20

Antal informations- og borgermøder: 6

Kontakter

Om Vestforbrænding

Vestforbrænding er Danmarks største affaldsenergiselskab. Vi er ejet af 19 storkøbenhavnske og sjællandske kommuner, som vi tilbyder løsninger inden for indsamling og behandling af affald samt levering af fjernvarme og elektricitet. På vores hjemmeside www.vestfor.dk kan du læse om Vestforbrændings selskabskonstruktion, vores historie, økonomi og værdisæt.

Følg pressemeddelelser fra I/S Vestforbrænding

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra I/S Vestforbrænding

Nyt projekt fra Vestforbrænding: bedre sortering af affald i etageboliger8.4.2024 09:56:38 CEST | Pressemeddelelse

Kommunerne skal genanvende mere og brænde mindre affald, hvis vi skal nå det nationale mål om 60 pct. reel genanvendelse i 2030. Og her bliver det altafgørende for at nå målsætningen, at en større andel af affaldet i affaldsbeholderne bliver sendt til genanvendelse. Vestforbrænding har startet et projekt for at motivere beboere i lejligheder til bedre vaner ved affaldssorteringen.

Vestforbrænding siger nej til gas i de danske hjem15.3.2024 11:11:15 CET | Pressemeddelelse

De anbefalinger, som den nationale energikrisestab netop har afleveret på Christiansborg, bakkes fuldt ud op af Vestforbrænding, som også har bidraget til anbefalingerne gennem Vestforbrændings direktør, Steen Neuchs Vedel, og selskabets erfaringer med sin Varmeplan 2030. En varmeplan som konverterer godt 39.000 husstandes opvarmning med gas og olie til fjernvarme og er et klart ja til at medvirke til opnåelsen af regeringens klimamål.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye