Ungefællesskaber baner vejen for grønne initiativer i Nordjylland

Del

Unge i Thisted, Aalborg og Skagen får nu en hånd til, hvordan de kan leve en mere grøn hverdag. Det sker ved hjælp af en bevilling fra Spar Nord Fonden til Ungefælleskabet GRO SELV, der arbejder for at give plads til unges grønne og kreative drømme i hele Danmark.

I en række projekter vil unge i Nordjylland opleve, at det at leve klimavenligt ikke betyder afsavn, men blot at gøre tingene på en ny og anderledes måde. Foto: GRO SELV
I en række projekter vil unge i Nordjylland opleve, at det at leve klimavenligt ikke betyder afsavn, men blot at gøre tingene på en ny og anderledes måde. Foto: GRO SELV

GRO SELV vil i løbet af foråret og sommeren skabe en række projekter i de tre nordjyske byer, hvor målet er at involvere lokale unge i meningsfulde fællesskaber om at leve mere grønt. Hvad der skal ske, beslutter de unge, der engagerer sig, da det er vigtigt at aktiviteterne udvikles på de deltagende unges egne præmisser. 

Spar Nords fondsdirektør Bo Uggerhøj siger: “GRO SELV vil engagere og inspirere nordjyske unge til at tænke mere bæredygtigt gennem grønne events, der blandt andet fokuserer på cirkulært forbrug, lokale fødevarer og oplevelser i naturen. Det bakker Spar Nord Fonden op om, da GRO SELV har en nytænkende tilgang til at skabe øget klimabevidsthed hos unge gennem lokale fællesskaber, der vil fremme deres bæredygtige valg i fremtiden.” 

Et af stederne, hvor unge i GRO SELV skaber anderledes klimaevents, er i Thisted. Her kan de unge allerede den 2. april se frem til THY:DOCS med visning af den finske dokumentar Once Upon A Time in A Forrest og grøn fællesspisning. Weekenden den 13. og 14. april sætter GRO SELV og Urt plantagehuset i stand med genbrugsmaterialer og praktiske færdigheder. Og den 11. maj er der 30 års jubilæums- og sommerfest i Urt, hvor unge madkunstnere fra Blå Rammer laver plantebaseret festmiddag. Sidst men ikke mindst kan unge hver tirsdag komme med i syværkstedet, hvor der bliver repareret tøj og syet nyt af genbrugsmaterialer. 

“Unge mennesker har brug for praktisk, sjov og positiv erfaring med klimavenlige vaner og bæredygtigt forbrug. Uden en løftet pegefinger, men som sjove events for unge af unge. Det giver en forståelse af, at det at leve klimavenligt ikke betyder afsavn, men bare at vi skal gøre tingene anderledes. Vi har oplevet et rigtig stort potentiale i Nordjylland, og derfor er vi virkelig glade for bevillingen til netop grønne ungeevents i Nordjylland fra Spar Nord fonden”, siger Olivia Lyhne, projektmedarbejder i GRO SELV. 

FAKTA OM GRO SELV 

GRO SELV er Klimaambassadens laboratorium, hvor unge i fællesskab eksperimenterer med at praktisere bæredygtighed gennem workshops og sociale arrangementer. Visionen er at inspirere, skabe forandring og begejstring for en mere bæredygtig levevis. 

GRO SELV fungerer som accelerator for unges grønne, kreative og entreprenante drømme, der kan blive til virkelighed og efterfølgende inspirere til vidensdeling både lokalt, nationalt og digitalt. I fællesskabet eksperimenteres der med cirkulært forbrug, plantebaseret mad, sæsonbaserede oplevelser i lokal natur samt diverse praktiske projekter.  

For yderligere information: Olivia Lyhne, Projektmedarbejder i GRO SELV, tlf.  +45 20694148 

Kontakter

Om Tænketanken CONCITO

Danmarks grønne tænketank CONCITO er en uafhængig videnspartner for beslutningstagere på tværs af det danske samfund – politikere, erhvervsliv, den akademiske verden og civilsamfundet.

CONCITOs formål er at omsætte relevant viden til klimahandling og derved accelerere den grønne omstilling både i Danmark og internationalt. 

Følg pressemeddelelser fra Tænketanken CONCITO

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Tænketanken CONCITO

Ny rapport: Danske landbrug kan producere betydeligt mere mad på et meget mindre areal til gavn for klima og natur24.5.2024 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Landbruget optager sammen med skovproduktion 70 pct. af det danske areal og jordbruget er dermed den aktivitet, der fylder suverænt mest i det danske landskab. Men vi skal bruge areal til mange andre formål: naturen er presset, vi skal opstille mange flere anlæg til sol-og vindenergi og vi skal klimasikre og -tilpasse landet. En ny rapport fra CONCITO viser, at det er muligt at udnytte vores areal til jordbrug langt bedre og derved frigive plads til de mange andre, nødvendige formål.

Byer skal bruge naturen til at klare hedebølger og oversvømmelser og samtidig øge trivsel og sundhed26.4.2024 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Store flader af asfalt og beton, hårde facader og mørke tage og kun få grønne åndehuller kendetegner mange af vores byer i dag. Det er hverken godt for klimaet eller den voksende del af befolkningen, der bor i byerne. Men billedet af den moderne, klimarobuste by skal se helt anderledes ud. Tiden er inde til at forme og udvikle vores byer på en ny måde med naturen i centrum. Det lægger CONCITO op til i en ny rapport ’Naturbaserede byer’.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye