Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Borgmestre i fælles opråb til udviklingsbanker: Invester i den grønne omstilling

Del

Over 30 borgmestre på verdensplan står i et åbent brev sammen om at opfordre udviklingsbankerne til mere klimafinansiering. Det sker i regi af det internationale klima- og bynetværk, C40.

Den største CO2-udledning sker i byerne. Hele 70 procent af verdens CO2 udledes her, og det er byerne, der ofte står for skud, når klimaforandringerne og oversvømmelser hærger. Naturkatastrofer, der trækker store menneskelige tab og økonomiske omkostninger med sig.

Derfor sender Københavns overborgmester sammen med borgmestre fra verdens storbyer nu et klart signal om, at verdens udviklingsbistand i langt højere grad end tidligere skal prioriteres til investering i grøn omstilling og klimatilpasning på globalt plan.

”Verdens storbyer er mere udsatte end nogensinde før, når klimaforandringerne hærger og jævner kvarterer og hjem med jorden. Særligt byer i det globale syd er udsatte. Det kræver handling og solidaritet. Derfor ønsker jeg sammen med en lang række borgmestre at sende et klart signal om, at øget klimafinansiering - også målrettet udsatte storbyer - er helt afgørende for, at vi kan takle klimaudfordringerne i fremtiden. Det kræver, at vi får et stærkt samarbejde med udviklingsbankerne om mere investering i klimaløsninger globalt,” siger overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S).

Blandt underskriverne er en lang række storbyer som bl.a. London, Rio de Janeiro, Amsterdam, Barcelona, Tokyo og Sydney.

Det åbne brev følger op på CHAMP-klimaaftalen ved COP28, som over 70 lande tilsluttede sig, og er samtidig optakt til COP29, som allerede nu bliver omtalt som Climate Finance COP med særligt fokus på klimafinansiering til udviklingslande.

Se det åbne brev her. 

FAKTA

    • Følgende borgmestre har underskrevet det åbne brev til de multilaterale udviklingsbanker:
      • København, London, Freetown, Rio de Janeiro, Kloto, Mykolaiv, Makati, Chefchaouren, Despenaderos, Amsterdam, Guelph, Santiago de Chile, Barcelona, Menjez, Curitiba, Rotterdam, Milan, Oslo, Dhaka, Dakar, Sydney, Portland, Salvador Bahia, Quezon City, Bogotá, Tokyo, Jakarta, Hobart, Heidelberg, Seoul, Buenos Aires.
    • C40 er med tæt på 100 storbyer i ryggen et af de største klimanetværk i verden. Som C40-medlemsby er man forpligtet til løbende at levere på nye, ambitiøse klimamål. Samtidig udgør C40 en fælles platform for storbyerne, der i kraft af sin globale medlemsskare kan tale med én samlet stemme over for verdens regeringer, EU og FN.
    • C40-medlemsbyerne samarbejder om at bekæmpe klimaudfordringerne og levere på Paris-aftalens målsætning om, at den globale opvarmning ikke overstiger 1,5 grader. Londons borgmester, Sadiq Khan, er p.t. Chair of C40.
    • Overborgmester i København, Sophie Hæstorp Andersen, er C40 Vice Chair i C40-netværkets styregruppe.
    • I tæt samarbejde med C40 gennemfører Københavns Kommune løbende programmer med andre storbyer, hvor kommunen rådgiver om grønne løsninger og bidrager til grøn kapacitetsopbygning. Fx i Buenos Aires og senest er et partnerskab med Bogotá etableret.
    • COP29 afholdes i Baku, Azerbaijan, i november 2024, hvor der skal vedtages nyt mål for klimafinansiering til udviklingslandene.

Kontakter

Yderligere information og kontakt til overborgmester Sophie Hæstorp Andersen via pressekonsulent Anette Amalie Juhl Lindschouw på tlf. 26 13 65 49.

Links

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Ny erhvervsstrategi skal sikre bedre virksomhedsservice, internationalt fokus og et mere klimavenligt København19.4.2024 07:22:57 CEST | Pressemeddelelse

Københavns Kommunes nye erhvervsstrategi er netop vedtaget af Borgerrepræsentationen. Strategien skal fastholde Københavns position som en stærk og international erhvervsby i udvikling og med god service til byens virksomheder. København skal sammen med byens virksomheder fortsat skabe vækst, understøtte den grønne omstilling og styrke den internationale konkurrenceevne.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye