Bornholmske elever søger mod erhvervsuddannelser

Del

Der er en stor stigning i bornholmske elevers søgning til erhvervsuddannelserne, og de flotte tal falder på et tørt sted, lyder det fra DI Bornholm

"Den flotte stigning i søgningen til erhvervsuddannelserne er meget positiv," siger Michael Almeborg, der er regionalforeningsleder i DI Bornholm.
"Den flotte stigning i søgningen til erhvervsuddannelserne er meget positiv," siger Michael Almeborg, der er regionalforeningsleder i DI Bornholm.

Bornholmske folkeskoleelever har fået øjnene op for erhvervsuddannelserne (EUD). I 2024 søgte hele 122 elever ind på en erhvervsuddannelse, og det svarer til en andel på 30 pct. af de bornholmske 9. og 10. klasser, og det er en markant stigning fra året før, hvor kun 23 pct. af eleverne søgte en faglært uddannelse. Det viser nye tal fra Børne- og Undervisningsministeriet.

Tallene giver en forhåbning om, at Bornholms virksomheder kan få noget af den faglærte arbejdskraft, som de sukker efter.

- Den flotte stigning i søgningen til erhvervsuddannelserne er meget positiv. Det viser, at vi på Bornholm har formået at skabe opmærksomhed om de mange spændende muligheder, der er for at tage en erhvervsuddannelse og for at blive lærling i en virksomhed, siger Michael Almeborg, der er regionalforeningsleder i DI Bornholm.

- Der er et stort behov for faglært arbejdskraft på Bornholm, så flere faglærte falder på et tørt sted. Derfor er det er også afgørende, at vi fastholder den positive udvikling og fortsat arbejder på at tiltrække flere unge til erhvervsuddannelserne. En faglært uddannelse giver adgang til et spændende og alsidigt arbejdsliv – og det er glædeligt at se, at de unge har fået øjnene op for det.

Han håber, at endnu flere bornholmske unge fremover vil vælge en vej som faglært. Og derfor er det en trist nyhed, at Campus Bornholm grundet presset økonomi er nødt til at afskedige medarbejdere, mener Michael Almeborg:

- Det er helt afgørende, at de unge har mulighed for at tage en god erhvervsuddannelse på Campus Bornholm, hvis vi fortsat skal have dem til at uddanne sig her og blive på øen. Det kræver et attraktivt studiemiljø, og de lokale virksomheder står klar med åbne arme efter endt uddannelse.

Elever på Bornholm, der søger en erhvervsuddannelse efter 9. eller 10. klasse.

2019

2020

2021

2022

2023

2024

Antal

94

102

91

106

95

122

Andel

24%

22%

22%

25%

23%

30%

Kilde: Undervisningsministeriet og Dansk Industri

Kontakt:
Regionalforeningsleder Michael Almeborg, 2142 8333 (Mobil), michael@almeborg.nu

For yderligere information om DI Bornholm: Konsulent Lotte Jespersen Mail: loje@di.dk - lofr@di.dk Tlf. 3377 3848 Mobil: 3136 3410 Sekretær Susanne Graversen Mail: sug@di.dk Tlf.: 3377 3372

Følg pressemeddelelser fra DI Bornholm

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Bornholm

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye