EjendomDanmark

EjendomDanmark: Tre pejlemærker til fremtidens boligpolitik

Del

EjendomDanmark kommer med et boligpolitisk udspil med tre pejlemærker til regeringen, som de kan tage med i deres kommende udspil. Ambitionen fra EjendomDanmark er at gøre fremtidens boligmarked endnu attraktivt og mangfoldigt.

Foto: EjendomDanmark
Foto: EjendomDanmark

Der skal være boliger nok i fremtiden – og de skal passe til danskernes behov. Det er ambitionen fra EjendomDanmark, der nu lancerer et boligpolitisk udspil, der kan tjene som inspiration for regeringen. De har i deres regeringsgrundlag lagt op til et større fokus på boligpolitikken. Siden dengang har der været en vis stagnation i byggeriet af fremtidens boliger, viser en ny analyse fra EjendomDanmark.

Derfor er det nødvendigt, at der også fra politisk side er fokus på at sikre de kommende generationers adgang til forskellige boligtyper, mener EjendomDanmark:

”Boligpolitikken er lige så vigtig og rammsættende for danskernes liv, som boligerne i sig selv er. Her skabes danskernes hverdagsliv, og derfor skal vi sikre, at der investeres i fremtidens boliger, for alle indikationer peger på, at vi har brug for flere boliger. Det er helt centralt for samfundet, og derfor kommer vi nu med vores indspark til, hvordan vi sikrer et mangfoldigt boligmarked med plads til alle,” siger Peter Stenholm, adm. direktør hos EjendomDanmark.

De tre pejlemærker

De tre pejlemærker fra EjendomDanmarks er: Boligpolitikken skal tage udgangspunkt i fremtidens boligbehov, Et mangfoldigt boligmarked skal understøttes af positive incitamenter, og stabile rammer er nødvendige for fremtidens investeringer i boliger.

"Vi skal fremme mangfoldigheden i både byer og landdistrikter. Danskernes boligpræferencer skal sammen med investorernes muligheder være to fokusområder. Alle har en fælles interesse i at sikre, at der er det rette mix af ejerboliger, andelsboliger, almene bolig og lejeboliger – og at der rammes den rette balance mellem land og by. På den måde er der et hjem uanset hvor i livet, man står," siger Peter Stenholm og fortsætter:

”Vores pejlemærker understøtter forhåbentlig regeringens ambitioner og visioner, fordi der er fokus på at sikre et boligmarked med plads til alle – og alle boligtyper. Ved at tage udgangspunkt i vores forslag rykker vi et skridt nærmere mod et fremtidssikret boligmarked, hvor der også er plads til sunde og grønne investeringer.”

EjendomDanmark repræsenterer ejendomsbranchen, der understøtter 137.000 arbejdspladser, og sikrer rammerne om både danskernes arbejds- og privatliv.

EjendomDanmarks boligpolitiske udspil kan tilgås via det vedlagte link.

Nøgleord

Kontakter

Links

EjendomDanmark er den samlede brancheorganisation for ejere og administratorer. Vi repræsenterer ejendomsbranchen, der skaber rammerne om danskernes liv, understøtter 137.000 arbejdspladser i Danmark, og som hvert år bidrager til BNP med 161 mia. kr.

Følg pressemeddelelser fra EjendomDanmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra EjendomDanmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye