Ny bevilling skal sikre flere unge cybersikkerhedseksperter

Del

Der er kolossal mangel på mennesker med digitale sikkerhedskompetencer, og derfor er det afgørende for et digitalt samfund som det danske, at endnu flere unge vælger en karriere inden for cybersikkerhed.

Flere unge skal vælge en karriere indenfor cybersikkerhed, og derfor giver Industriens Fond nu yderligere støtte til projektet Cyberskills, der samtidig skifter navn til Cyberskills Career og rykker endnu tættere på de videregående uddannelser.
Flere unge skal vælge en karriere indenfor cybersikkerhed, og derfor giver Industriens Fond nu yderligere støtte til projektet Cyberskills, der samtidig skifter navn til Cyberskills Career og rykker endnu tættere på de videregående uddannelser.

Det forudsætter, at flere unge bliver opmærksomme på den brede vifte af karrieremuligheder, som området byder på. Derfor afsætter Industriens Fond en ny bevilling på 9,5 mio. kr. til Cyberskills, der nu bliver til Cyberskills Career og rykker endnu tættere på de videregående uddannelser.

“Cyberskills har vist solide resultater - især når det kommer til mobilisering af unge. Det skal vi bygge videre på, så vi sikrer et digitalt værn, der kan hamle op med den stigende cybertrussel og samtidig styrke konkurrenceevnen i danske virksomheder. Der er ingen tvivl om, at efterspørgslen på de her eksperter kun bliver større,” siger Malene Stidsen, programchef for Cybersikkerhed i Industriens Fond.

Diversitet er nyt fokusområde 

Bag projektet står foruden Industriens Fond Aalborg Universitet, Happy42 og akademiet for Talentfulde Unge Øst, der organiserer og driver videreudviklingen. Projektet skal fremadrettet arbejde endnu tættere sammen med uddannelsesinstitutioner og erhvervsliv for at gøre mulighederne mere tydelige.

Her bliver styrket diversitet et vigtigt fokusområde for netop at øge talenttiltrækningen og sikre, at forskellige kompetenceprofiler kommer i spil, og målet er at mindst 35 procent af projektets deltagere er kvinder.

 “Cybersikkerhed er komplekst – det er et område i konstant udvikling, og derfor er det en klar fordel, hvis flere med forskellig baggrund og tilgang vil udforske og blive eksperter på området. Derfor vil styrket diversitet være en ny og integreret del af projektet,” siger Jens Myrup Pedersen, der er professor i cybersikkerhed ved Aalborg Universitet.

Cyberskills Career vil desuden have fokus på at skalere succesen med Cyberskills Mesterskaberne og cyber-træningsplatformen platformen Haaukins, som på en sjov måde gør det muligt for de nysgerrige at prøve kræfter med cybersikkerhed – uanset baggrund.

Cyberskills Career skal være fast del af uddannelserne

“Barren skal sættes højt, og målet er at få Cyberskills Career ind som en fast del af uddannelserne. Det er jeg overbevist om, at vi kan lykkes med sammen med vores stærke partnerkreds”, siger Jens Myrup og tilføjer, at projektet desuden vil bygge videre på de stærke fællesskaber, der er bygget rundt om i landet.

“De lokale miljøer sikrer, at de unge ‘græsrødder’ har stærke samlingspunkter i sikkerhedsmiljøerne, som gør, at de ikke mister interessen, når de først har fået smag for cybersikkerhed”, slutter han.

Projektet bygger videre på det store unge-community, som er blevet skabt både offline og online i første projektperiode. Målsætningen er, at 40.000 i målgruppen skal møde projektets materialer og aktiviteter i løbet af perioden – heraf er de fleste nye forhold til CyberSkills, da aktiviteterne bl.a. rammer nye uddannelsesårgange.

Om projektet

  • Cyberskills Career bygger videre på projektet Cyberskills, som blev søsat i 2020 som del af Industriens Fonds Cybersikkerhedsprogram

  • Bag projektet står Aalborg Universitet, Happy42 og akademiet for Talentfulde Unge Øst, der organiserer og driver videreudviklingen. I denne ombæring sammen med de nye partnere Campfire Security og Innovation Centre Denmark, Tel Aviv.

  • Projektet samarbejder med DTU, ITU, CBS, SDU, KU og AU, som også understøtter de lokale aktiviteter.

  • Derudover er der strategiske partnere med i projektet, herunder Forsvarets Efterretningstjeneste, Dansk Erhverv, DI, IDA, Dansk IT og Digital Dogme, som især sikrer brobygning og samarbejde med erhvervslivet.

Nøgleord

Følg pressemeddelelser fra Industriens Fond

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Industriens Fond

Nyt stort millionprojekt skal booste virksomheders viden om materialer19.3.2024 07:55:00 CET | Pressemeddelelse

Industriens Fond skyder nu 21 mio. kr. i projektet ”Motorvej for materialeviden”, der skal gøre hundredvis af danske virksomheder bedre i stand til at udnytte forskellige materialers egenskaber. Samtidig skal den viden projektet skaber bredes ud til resten af erhvervslivet, så virksomheder over en bred kam får styrket konkurrenceevnen og bliver bedre til at udnytte viden om materialer i den grønne omstilling.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye