Ny bevilling skal sikre flere unge cybersikkerhedseksperter
Der er kolossal mangel på mennesker med digitale sikkerhedskompetencer, og derfor er det afgørende for et digitalt samfund som det danske, at endnu flere unge vælger en karriere inden for cybersikkerhed.

Det forudsætter, at flere unge bliver opmærksomme på den brede vifte af karrieremuligheder, som området byder på. Derfor afsætter Industriens Fond en ny bevilling på 9,5 mio. kr. til Cyberskills, der nu bliver til Cyberskills Career og rykker endnu tættere på de videregående uddannelser.
“Cyberskills har vist solide resultater - især når det kommer til mobilisering af unge. Det skal vi bygge videre på, så vi sikrer et digitalt værn, der kan hamle op med den stigende cybertrussel og samtidig styrke konkurrenceevnen i danske virksomheder. Der er ingen tvivl om, at efterspørgslen på de her eksperter kun bliver større,” siger Malene Stidsen, programchef for Cybersikkerhed i Industriens Fond.
Diversitet er nyt fokusområde
Bag projektet står foruden Industriens Fond Aalborg Universitet, Happy42 og akademiet for Talentfulde Unge Øst, der organiserer og driver videreudviklingen. Projektet skal fremadrettet arbejde endnu tættere sammen med uddannelsesinstitutioner og erhvervsliv for at gøre mulighederne mere tydelige.
Her bliver styrket diversitet et vigtigt fokusområde for netop at øge talenttiltrækningen og sikre, at forskellige kompetenceprofiler kommer i spil, og målet er at mindst 35 procent af projektets deltagere er kvinder.
“Cybersikkerhed er komplekst – det er et område i konstant udvikling, og derfor er det en klar fordel, hvis flere med forskellig baggrund og tilgang vil udforske og blive eksperter på området. Derfor vil styrket diversitet være en ny og integreret del af projektet,” siger Jens Myrup Pedersen, der er professor i cybersikkerhed ved Aalborg Universitet.
Cyberskills Career vil desuden have fokus på at skalere succesen med Cyberskills Mesterskaberne og cyber-træningsplatformen platformen Haaukins, som på en sjov måde gør det muligt for de nysgerrige at prøve kræfter med cybersikkerhed – uanset baggrund.
Cyberskills Career skal være fast del af uddannelserne
“Barren skal sættes højt, og målet er at få Cyberskills Career ind som en fast del af uddannelserne. Det er jeg overbevist om, at vi kan lykkes med sammen med vores stærke partnerkreds”, siger Jens Myrup og tilføjer, at projektet desuden vil bygge videre på de stærke fællesskaber, der er bygget rundt om i landet.
“De lokale miljøer sikrer, at de unge ‘græsrødder’ har stærke samlingspunkter i sikkerhedsmiljøerne, som gør, at de ikke mister interessen, når de først har fået smag for cybersikkerhed”, slutter han.
Projektet bygger videre på det store unge-community, som er blevet skabt både offline og online i første projektperiode. Målsætningen er, at 40.000 i målgruppen skal møde projektets materialer og aktiviteter i løbet af perioden – heraf er de fleste nye forhold til CyberSkills, da aktiviteterne bl.a. rammer nye uddannelsesårgange.
Om projektet
- Cyberskills Career bygger videre på projektet Cyberskills, som blev søsat i 2020 som del af Industriens Fonds Cybersikkerhedsprogram
- Bag projektet står Aalborg Universitet, Happy42 og akademiet for Talentfulde Unge Øst, der organiserer og driver videreudviklingen. I denne ombæring sammen med de nye partnere Campfire Security og Innovation Centre Denmark, Tel Aviv.
- Projektet samarbejder med DTU, ITU, CBS, SDU, KU og AU, som også understøtter de lokale aktiviteter.
- Derudover er der strategiske partnere med i projektet, herunder Forsvarets Efterretningstjeneste, Dansk Erhverv, DI, IDA, Dansk IT og Digital Dogme, som især sikrer brobygning og samarbejde med erhvervslivet.
Nøgleord
Følg pressemeddelelser fra Industriens Fond
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Industriens Fond
Nyt projekt sætter ecodesign og produktdata på SMV’ernes dagsorden9.5.2025 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Danske virksomheder får nu mulighed for at styrke deres kompetencer og innovationskraft i takt med EU’s nye krav til ecodesign og digitale produktpas.
Nyt millionprojekt reducerer madspild og giver restprodukter større værdi8.5.2025 07:58:00 CEST | Pressemeddelelse
Danmarks fødevareindustri genererer årligt 385.000 tons madspild. Nu skal et nyt projekt til 13 millioner kroner hjælpe virksomheder med at udnytte deres sidestrømme fra fødevareproduktionen mere effektivt og dermed nedbringe madspildet.
Ny undersøgelse: Social bæredygtighed er en nødvendighed for mange yngre medarbejdere10.4.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Diversitet og inklusion er i høj kurs blandt unge på det danske arbejdsmarked, viser ny undersøgelse fra Tænketanken EQUALIS og Industriens Fond. Et faktum, der stiller krav til arbejdsgiverne, hvis de vil rekruttere og fastholde unge talenter, siger adm. direktør i EQUALIS, Gine Maltha Kampmann.
Nyt værktøj skal hjælpe virksomheder i gang med takeback-løsninger3.4.2025 09:50:39 CEST | Pressemeddelelse
Danmarks produktionsklynge MADE og Industriens Fond sætter nu gang i udviklingen af værktøjet ’Takeback strategier’, som skal hjælpe virksomheder med at tage brugte produkter retur for at reparere og genanvende dem. Startskuddet lyder 26. maj, hvor MADE inviterer til læringsdag om cirkulær produktion.
Nu skal rustfrit stål ikke gensmeltes – men genbruges direkte fra skrotbunken27.3.2025 07:00:00 CET | Pressemeddelelse
Alt for mange danske produktionsvirksomheder omsmelter rustfrit stål i udlandet. Det vil nyt projekt ændre på, så rustfrit stål i højere grad genbruges. Virksomheder som blandt andre Grundfos skal være med til at bane vejen for et gennembrud ved at udvikle nye metoder og konkrete råd til at overkomme de største barrierer.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum