Tønder Kommune

Tønder Kommune pålagt at lave VVM-screening efter afgørelse fra Miljø- og Fødevareklagenævnet

Del

En afgørelse på en klagesag betyder, at Tønder Kommune bliver pålagt at foretage en VVM-screening af byggeri på Småfolksvej på Rømø

Tønder Kommune har d. 21. marts 2024 modtaget en afgørelse fra Miljø- og Fødevareklagenævnet vedrørende en klagesag om miljøvurdering i forbindelse med byggeriet af 13 enfamiliehuse, 36 hotelhytter samt et fælles aktivitetsområde på Småfolksvej 2A på Rømø.

Miljø- og Fødevareklagenævnet har efter en naboklage besluttet at ophæve Tønder Kommunes oprindelige afgørelse, som fastslog, at byggeriet ikke var underlagt miljøvurderingslovens krav. Denne afgørelse betyder, at Tønder Kommune nu skal foretage en VVM-screening (Vurdering af Virkninger på Miljøet) af byggeriet for at sikre, at alle miljømæssige aspekter bliver grundigt vurderet.

Ydermere har nævnet anbefalet, at Tønder Kommune i den fornyede behandling af sagen også bør overveje, om der er parter, som bør partshøres i henhold til forvaltningsloven.

- Vi følger naturligvis nævnets afgørelse. Det betyder, at Tønder Kommune nu foretager en VVM-screening. Resultatet af screeningen vil vise, om der er VVM-pligt eller ej. Skulle det vise sig, at der er VVM-pligt, så skal der udarbejdes en egentlig VVM, udtaler Michael Holst, direktør for Teknik & Miljø i Tønder Kommune.


Miljø- og Fødevareklagenævnets afgørelse vil blive offentliggjort på mfkn.naevneneshus.dk.

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Tønder Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Tønder Kommune

Klogere på klima: Tønder Kommune giver dig og din familie chancen for et grønnere liv22.4.2024 11:45:00 CEST | Pressemeddelelse

Tønder Kommune tilbyder nu 56 familier en chance for at blive klogere på, hvordan man lever mere bæredygtigt og hvordan hverdagsvalg påvirker vores miljø. Deltagerne får specialiseret viden og værktøjer til at træffe bæredygtige valg, der ikke kun gavner miljøet, men også forbedrer livskvaliteten for dem selv og deres samfund. Projektet er støttet af den nationale Landdistriktspulje og er en del af kommunens plan for at mindske CO2-udslippet inden 2030. Hvad får du og din familie ud af at deltage? Lær, hvordan man lever bæredygtigt Mød andre familier, der også gerne vil være mere miljøvenlige Kom med til sjove arrangementer, der lærer jer om alt fra grøn transport til, hvordan man sparer på energien Få en plan med konkrete ideer til, hvad I kan gøre anderledes i hverdagen Mulighed for at sætte bæredygtighed på dagsordenen i jeres lokalområde Alle kan være med "Vi håber at se mange forskellige slags familier i projektet. Lige fra enlige, over familier til bedsteforældre eller bofællessk

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye