Danmarks Idrætsforbund

DIF get2sport er finalist til stor EU-ligestillingspris

Del

Indsatsen for at hjælpe flere piger i udsatte boligområder til idræt opnår international anerkendelse. Alene sidste år steg antallet af piger i get2sport-foreninger med næsten 20 procent.

DIF get2sport er til stede i 25 kommuner.
DIF get2sport er til stede i 25 kommuner.

Siden 2005 har Danmarks Idrætsforbund (DIF) arbejdet målrettet med at understøtte idrætsforeninger i udsatte boligområder for at få flere børn og unge ind i foreningerne. I dag er DIF get2sport med støtte fra Nordea-fonden til stede i 53 boligområder i 25 kommuner, og særligt blandt pigerne har det været en stor succes.

Det kaster nu en indstilling af sig til #BeInclusive EU Sport Awards 2023, hvor 88 projekter har været indstillet, og hvor DIF get2sport er blandt de tre finalister i ligestillingskategorien:

”Vi er virkelig stolte af de resultater, vi har opnået de seneste to årtier i de udsatte boligområder. Det har krævet et stort opsøgende arbejde at få særligt pigerne med ind i de positive fællesskaber omkring idrætten. Derfor er nomineringen et stort og velfortjent skulderklap til de medarbejdere og frivillige ude i kommunerne og foreningerne,” siger Frans Hammer, der er næstformand I DIF.

Stærke pigemiljøer
Det er fortsat drengene, der udgør hovedparten af medlemmerne i get2sport-foreningerne. Men gennem de senere år er der sket en markant fremgang blandt pigerne. Alene fra 2021 til 2022 kom der 19 procent flere piger i foreningerne.

Det skyldes en målrettet indsats på at skabe gode træningsmiljøer og noget at spejle sig i for de unge piger.

”Flere steder ser vi faktisk nu, at der er flere piger end drenge tilmeldt på for eksempel vores fodboldskoler. Det skyldes i høj grad, at vi er lykkes med at skabe gode og trygge miljøer med flere kvindelige trænere og rollemodeller, og at vi har en god dialog med forældrene, så de er trygge ved at sende deres piger af sted til træning og til stævner,” siger Frans Hammer.

Med støtte fra Nordea-fonden håber man at kunne sætte yderligere fart på indsatsen i de kommende år og blive endnu klogere på, hvad der virker.

De tre finalister i ’Be equal’-kategorien:

  • Danmarks Idrætsforbund (Denmark): DIF get2sport
  • Verein für Fraueninteressen e.V. (Germany): JUNO - a voice for refugee women: move + meet (integration through sport)
  • Ženski Nogometni Klub Osijek (Croatia): Princesses in Cleats

Om DIF get2sport

  • Har eksisteret siden 2005
  • Sikrer et velfungerende idrætsforeningsliv ved at aflaste de frivillige kræfter i idrætsforeninger i de udsatte boligområder
  • Samarbejder med 25 kommuner, 53 boligområder og 75 idrætsforeninger over hele landet
  • Nordea-fonden støtter pige- og evalueringsindsatsen med 19 millioner fra 2023-2025
  • Midlerne skal blandt andet bruges til at få flere piger i get2sport-foreningerne gennem opsøgende indsatser hos forældrene, mikrofodboldskoler for de mindste børn og sociale aktiviteter for både børn og voksne

Nøgleord

DIF blev stiftet tilbage i 1896 og er interesseorganisation for foreningsidrætten i Danmark. Gennem årene er der kommet flere og flere specialforbund til, så DIF-familien i dag består af 62 forbund, ca. 8.700 idrætsforeninger og godt 2 millioner medlemmer. DIF er samtidig national olympisk komité i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye