Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensens kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for januar 2024

Del

I januar 2024 var der 3.009.100 lønmodtagere i job. Det er 3.900 flere end måneden før svarende til en stigning på 0,1 procent. Siden januar 2023 er der dermed samlet set kommet 33.600 nye beskæftigede til.

Ser man på den private sektor, er der kommet 1.400 flere lønmodtagere fra december 2023 til januar 2024. I samme periode er der kommet 2.500 flere offentligt ansatte.

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger:

- Beskæftigelsen fortsatte sin himmelflugt i årets første måned med 3.900 personer og sætter med hele 3.009.100 personer endnu engang rekord. Selvom farten er taget en lille smule af arbejdsmarkedet, er der godt gang i både det private og det offentlige. Vi har et stærkt arbejdsmarked, hvor rekord mange har noget at stå op til hver morgen, er en del af et arbejdsfællesskab og er i stand til at forsørge sig selv. 

- Et godt tegn på, at vores arbejdsmarked står et stærkt sted er, at antallet af mennesker på kontanthjælp er faldet. Ikke siden statistikkens start i 2007 har så få været på kontanthjælp. Det er en glædelig udvikling, som vi kan være stolte over.

Find tallene på Danmarks Statistiks hjemmeside

Kontakter

Beskæftigelsesministeriet
Pressevagt: 51232830

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye