Nu kan du hente kompost til din have

Del

I år kan du hente gratis kompost på Vestforbrændings genbrugsstationer fra den 22. marts til den 3. maj

Gratis kopmpostjord på din genbrugsstation
Gratis kopmpostjord på din genbrugsstation Vestforbrænding

Det er blevet forår, og vi uddeler igen i år gratis kompostmuld, så folk med grønne fingre kan få jord under neglene og give haven og potteplanterne god næring til sæsonen.

Mulden er lavet af have- og parkaffald, som borgere og kommuner tidligere har afleveret på genbrugsstationen og i haveaffaldsspande. Og det giver rigtig god mening at få det ud at leve i borgernes haver igen:

”Ved at omsætte haveaffaldet til kompost genbruger vi ressourcerne og recirkulerer næringsstoffer til naturen” fortæller Yvonne Amskov, der er områdechef for Genbrug og Genanvendelse hos Vestforbrænding: ”På den måde er vi med til at sikre en fornuftig udnyttelse af sparsomme råvarer som for eksempel fosfor, der er en ressource, vi risikerer at få mangel på i fremtiden.”

Komposten bliver komposteret hos Gemidan og er fri for snegleæg og ukrudtsfrø. Den er til gengæld meget næringsrig og vi anbefaler derfor, at du altid blander kompostmulden med jord eller sand, så du ikke risikerer at ødelægge planten ved at svide dens rødder.

Når du besøger en af Vestforbrændings genbrugsstationer for at hente kompost, skal du huske at medbringe din egen skovl og beholder. Vi fylder løbende op og du må gerne hente mere end en gang i perioden.

Kontakter

Links

Om Vestforbrænding

Vestforbrænding er Danmarks største affaldsenergiselskab. Vi er ejet af 19 storkøbenhavnske og sjællandske kommuner, som vi tilbyder løsninger inden for indsamling og behandling af affald samt levering af fjernvarme og elektricitet. På vores hjemmeside www.vestfor.dk kan du læse om Vestforbrændings selskabskonstruktion, vores historie, økonomi og værdisæt.

Følg pressemeddelelser fra I/S Vestforbrænding

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra I/S Vestforbrænding

Vestforbrænding kan skabe gener for sine naboer14.5.2024 13:36:03 CEST | Pressemeddelelse

I perioden 26. maj og frem til 30. juni foretager Vestforbrænding planlagt vedligeholdelse af anlægget i Glostrup. Det kan skabe gener i form af støj, lugt og øget trafik. Der er som tidligere år taget initiativer, som skal begrænse generne – blandt andet bliver der opsat støjværn og brugt elektrisk værktøj. Det vil være i perioden 28. maj til 4. juni, at de mest støjende aktiviteter vil foregå.

Sammenlægning af Farum Fjernvarme og Vestforbrænding er nu godkendt23.4.2024 14:36:08 CEST | Pressemeddelelse

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har nu meddelt sin godkendelse af sammenlægningen mellem Farum Fjernvarme og Vestforbrænding, hvor Farum Fjernvarmes fjernvarmeaktiviteter overdrages til Vestforbrænding. Både bestyrelsesformand for Vestforbrænding, Ole Bondo Christensen, og formand for Farum Fjernvarme, Henrik Haugaard Pedersen, udtrykker stor glæde over, at godkendelsen er i hus.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye