Kammeradvokaten konkluderer: Søsterselskab kan drages til ansvar for jordskredet ved Ølst
Regeringen er klar til at handle på første del af Kammeradvokatens undersøgelse, der vurderer, at selskabet DSH Recycling A/S, et søsterselskab til Nordic Waste A/S, kan drages til ansvar for jordskredet ved Ølst.
Kammeradvokaten afslutter inden for de kommende dage første del af sin undersøgelse af Nordic Waste-sagen. Denne del af undersøgelsen går på, om andre virksomheder end Nordic Waste A/S kan drages til ansvar for jordskredet ved Ølst. Undersøgelsen viser, at der er grundlag for, at staten og Randers Kommune kan rette et krav mod DSH Recycling A/S, et søsterselskab til Nordic Waste A/S.
Regeringen vil nu handle på undersøgelsens konklusion og rette krav mod selskabet.
”Nu tager vi endnu et skridt på vejen mod at sikre, at så meget som muligt af regningen for jordskredet ved Ølst ender dér, hvor den hører hjemme, nemlig hos forureneren. Kammeradvokatens undersøgelse viser, at ansvaret for jordskredet ikke er begrænset til Nordic Waste A/S, der drev virksomheden, men også omfatter DSH Recycling A/S, der er en del af samme koncern. Derfor retter vi nu et krav mod DSH Recycling A/S,” siger miljøminister Magnus Heunicke.
Kammeradvokatens undersøgelser falder i to dele. Den første del, der nu er ved at blive afsluttet, går på, om andre virksomheder ud over Nordic Waste A/S kan drages til ansvar for jordskredet ved Ølst. Den anden del går på, om ledelsen, ejerne eller andre personer hos Nordic Waste A/S kan gøres ansvarlig for de indtrufne skader.
Kammeradvokaten arbejder fortsat på at afslutte anden del af undersøgelsen.
Staten og Randers Kommune forfølger desuden fortsat sit krav i konkursboet efter Nordic Waste A/S.
Yderligere oplysninger:
Presserådgiver Malena Chandrasekaran Pirasath, Miljøministeriet, tlf. 21 72 53 93
Følg pressemeddelelser fra Miljø- og Ligestillingsministeriet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Miljø- og Ligestillingsministeriet
54 mio. kr. til at undersøge, afværge og oprense jordforureninger ved vandområder20.12.2024 09:00:46 CET | Pressemeddelelse
Miljøfarlige stoffer truer danske søer, åer og kystvande flere steder i landet, og derfor foreslår miljøministeren at afsætte midler til at håndtere jordforureninger, der udgør en risiko for overfladevand.
Ny lov skal få virksomheder til at skære ned på emballagen og gøre den lettere at genanvende20.12.2024 07:00:00 CET | Pressemeddelelse
Danmark er blandt de lande, der producerer mest affald. Det vil et bredt flertal i Folketinget lave om på med en ny lov, som skal få tusindvis af virksomheder til at bruge mindre og grønnere indpakning af deres produkter.
Ny risikokortlægning for oversvømmelser: 51 kommuner indgår i ny udpegning19.12.2024 06:03:00 CET | Pressemeddelelse
Antallet af kommuner, med områder der vurderes i potentiel væsentlig risiko for oversvømmelser, stiger fra 27 til 51. Det fremgår af en ny risikokortlægning over oversvømmelsestruede områder, som Kystdirektoratet offentliggør i dag.
Marine naturnationalparker: 11,3 mio. kroner til genopretning af havnatur i Lillebælt og Øresund18.12.2024 07:00:00 CET | Pressemeddelelse
For at styrke biodiversiteten i havet har miljøminister Magnus Heunicke sammen med alle Folketingets partier nu besluttet etablering og opskalering af fem stenrev ved Helnæs, Lyø, Køge Sønakke, Gl. Åbo og Østerstrand.
Efter Nordic Waste-sagen: Her er udvalget, der skal gennemgå miljøskadereglerne17.12.2024 16:48:12 CET | Pressemeddelelse
Miljøminister Magnus Heunicke har nu udpeget medlemmerne af miljøskadeudvalget, der skal gennemgå miljøskadereglerne og komme med forslag til ændring af reglerne.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum