Alexandra Instituttet

Lise Bering er ny bestyrelsesforperson i Alexandra Instituttet

Del

Lise Bering, der er kommerciel direktør i Norlys Digital, er ny bestyrelsesforperson i Alexandra Instituttet. Hun afløser Steen Lynenskjold fra Terma, der efter eget valg forlader posten efter 15 år. Samtidig indtræder Hanna Svae som bestyrelsesmedlem.

Lise Bering, Norlys Digital, er ny forperson i Alexandra Instituttet
Lise Bering, Norlys Digital, er ny forperson i Alexandra Instituttet

- Jeg er stolt og ydmyg over valget, da Alexandra Instituttet for mig står som en stærk faglig organisation med dybe digitale kompetencer. Jeg glæder mig til at komme i gang med samarbejdet. 

Sådan lyder det fra den nye forperson Lise Bering, der sammen med et nyt bestyrelsesmedlem blev valgt ind på Alexandras generalforsamling den 20. marts 2024. 

Lise Bering har mere end 20 års erfaring fra telekommunikation, teknologi og digitalisering, heraf mange år som direktør.  Hendes nuværende stilling er kommerciel direktør i Norlys Digital med ansvar for Privatforretningen.  

- Alexandra Instituttet er en velrenommeret organisation, der både har det faglige fundament og de kommercielle muligheder, der skal til for at drive samfundsudviklingen særligt inden for nye digitale områder. Det er et ekstremt spændende felt, og jeg glæder mig til at videreføre den strategi, der ligger i at balancere Alexandras forsknings- og kommercielle aktiviteter, siger hun. 

Alexandra er sat i verden for at skabe værdi gennem it-forskning i danske virksomheder. Derfor ser CEO Niels Husted Kjær også valget af Lise som en god mulighed for at styrke den kommercielle udvikling af Alexandra baseret på instituttets forskningsfaglige kompetencer. 

- Lise har en stærk kommerciel og ledelsesmæssig profil, der særligt kan bidrage til at løfte Alexandras kommercielle aktiviteter. Steen afleverer et sundt Alexandra til bestyrelsen. Vi står et godt sted og er klar til at rykke på nye initiativer i samarbejde med de to nye bestyrelsesmedlemmer, siger Niels Husted Kjær, CEO, Alexandra Instituttet. 

Hanna Svae, Head of AI Centre of Enablement, Vestas er indtrådt som bestyrelsesmedlem og erstatter Marianne Knudsen. Derudover træder Anne-Sofie Nielsen ud af bestyrelsen, og den nye bestyrelse går nu i gang med at finde sidste medlem.

Bestyrelsen består efter dagens generalforsamling af følgende personer: 

Lise Bering, Norlys
Kaj Grønbæk, Institut for Datalogi, Aarhus Universitet
Jørgen Lang, Aarhus Universitets Forskningsfond
Bettina Egerland, Sympower
Hanna Svae, Vestas
Michael Christensen, Alexandra Instituttet 
Jakob Langdal Jensen, Alexandra Instituttet
Karen Johanne Kortbek, Alexandra Instituttet 

Alexandra Instituttet

100 eksperter under ét tag 

Alexandra Instituttet hjælper offentlige og private virksomheder med at anvende den nyeste it-forskning og teknologi. Vores udgangspunkt er samfundsmæssige problemstillinger og behov for at omsætte den nyeste forskning til innovative løsninger. 

Hos os finder du stærke kompetencer inden for blandt andet Visual computing, kunstig intelligens, IoT, cybersikkerhed, interaktionsdesign og smarte produkter. 

Vi arbejder i et tværfagligt miljø og er et hold af højtkvalificerede specialister, der hurtigt kan forstå din organisations og dine brugeres problemstillinger.

Vi er Danmarks eneste Godkendte Teknologiske Service-institut specialiseret i it og digitalisering.

Følg pressemeddelelser fra Alexandra Instituttet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Alexandra Instituttet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye