Cepos

CEPOS om ny folkeskole-aftale: Positivt med mere faglig frihed til skolerne – desværre må man se langt efter mere frihed til forældrene

Del

CEPOS’ forskningschef Karsten Bo Larsen har følgende kommentarer til regeringens nye aftale om folkeskolen:

Karsten Bo Larsen
Karsten Bo Larsen Pressebillede til fri afbenyttelse med kreditering: Jakob Melgaard

”Det er glædeligt, at der nu kommer en yderligere faglig frisættelse af folkeskolen, men her kunne man godt have ønsket sig endnu mere lokal selvbestemmelse til skolerne – herunder f.eks. at beslutningskompetence vedrørende personaleansættelser, afskedigelser, økonomi med mere i endnu højere grad blev lagt ud til ledelsen af de enkelte skoler,” siger Karsten Bo Larsen, forskningschef i CEPOS og fortsætter:

”Det er dog problematisk, at man i aftalen desværre udelukkende har fokus på frisættelse af skolerne. Forældrene får ikke øget deres muligheder for frit at vælge mellem forskellige skoletilbud til deres børn,” siger Karsten Bo Larsen, forskningschef i CEPOS.

”Det er også positivt, at man nu tager et endeligt opgør med mange af de centrale elementer i folkeskolereformen, der var kendetegnet ved at være politiske eksperimenter, der blev rullet ud over hele landet på et stort set ikke eksisterende evidensgrundslag,” siger Karsten Bo Larsen, forskningschef i CEPOS.

”Desværre afholder politikerne sig ikke helt for at gentage fejlene fra folkeskolereformen med at eksperimentere med folkeskolen på et tyndt grundlag. De centrale krav til alle skoler om øget praksisfaglighed er ikke baseret på solid evidens,” siger Karsten Bo Larsen, forskningschef i CEPOS og fortsætter:

“Det samme gælder for reduktionen i antallet af prøver, hvor meget tyder på, at vi i Danmark har et relativt velfungerende centralt prøvesystem, som vi bør være meget varsomme med at udsætte for politiske eksperimenter. Her burde politikerne have haft is i maven og i det mindste ladet beslutninger om ændringer afvente arbejdet i den ekspertgruppe om folkeskolens prøver, som det er aftalt af etablere,” siger Karsten Bo Larsen, forskningschef i CEPOS.

Kontakt Karsten Bo Larsen på 41 22 04 76 for uddybende kommentarer.

Nøgleord

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Cepos

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Cepos

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye