Socialpædagogerne

Socialpædagoger stemmer stort ja til overenskomst

Del

Overenskomstforhandlingerne på det offentlige område er nu afsluttet. Hos Socialpædagogerne har mere end 9 ud af 10 vendt tommelfingeren opad til resultatet. Det skaber glæde hos formand, Benny Andersen, som vil bruge de historiske lønstigninger til at styrke rekrutteringen til socialpædagogiske arbejdspladser.

Ifølge formand for Socialpædagogerne, Benny Andersen, skal de styrkede vilkår bl.a. bruges til at tiltrække flere, som vil uddanne sig til socialpædagog. Foto: Rikke Rhein Knudsen
Ifølge formand for Socialpædagogerne, Benny Andersen, skal de styrkede vilkår bl.a. bruges til at tiltrække flere, som vil uddanne sig til socialpædagog. Foto: Rikke Rhein Knudsen

Overenskomstforhandlingerne på det offentlige område er nu afsluttet. Det blev med et kæmpestort ja fra den samlede fagbevægelse – og fra landets socialpædagoger.

Hos Socialpædagogerne deltog 67 procent af de stemmeberettigede medlemmer, og af dem stemte 93,2 procent ja til aftalen. Det er derfor en meget tilfreds formand for Socialpædagogerne, Benny Andersen, der gør status.

”Jeg er rigtigt glad for, at så mange socialpædagoger har kvitteret for forhandlingsresultatet med et ja. Jeg har ikke lagt skjul på, at det er et historisk og ekstraordinært resultat, der denne gang er forhandlet hjem for socialpædagoger på landets bosteder og sociale tilbud. Der er tale om den største lønramme i 35 år. Og for den hovedpart af socialpædagoger, som også er omfattet af trepartsaftalen, er der tale om lønstigninger på op mod 15 procent over de næste to år svarende til et gennemsnit på 5.800 kroner om måneden. Der er højere tillæg for skæve arbejdstider og bedre pension. Det er alt i alt et udtryk for en meget stor anerkendelse af socialpædagogerne som faggruppe, vores fag og vores fagområde,” siger Benny Andersen.

Han fremhæver også blandt andet lønstigninger til studerende i praktik, udvidet barsel med løn og en opsparingsordning til frihed som markante resultater.

Bedre vilkår skal få flere til at uddanne sig til socialpædagog

På landets bosteder er det i dag under halvdelen af de ansatte, som er uddannede socialpædagoger – og andelen er faldende. Det er på trods af, at bosteder med en højere andel socialpædagoger ifølge en Rambøll-analyse formår at skabe bedre trivsel, højere beskæftigelse og færre indlæggelser i psykiatrien for borgerne.

”Nu skal vi fremhæve de gode resultater fra overenskomsten og trepartsaftalen om ekstraordinært lønløft og bruge det til bl.a. at tiltrække flere, som vil uddanne sig til socialpædagog. Mennesker med handicap, psykiske lidelser samt udsatte børn, unge og voksne skal mødes af personale med rette faglighed, som er uddannet til at yde dem faglig støtte. Derfor er det et fælles ansvar, at vi nu får omsat de bedre vilkår til flere uddannede socialpædagoger, der kan styrke kvaliteten og fagligheden på det specialiserede socialområde,” siger Benny Andersen.

Socialpædagogernes formand nævner desuden de kommende forhandlinger om fremtidens pædagoguddannelse som en afgørende brik for at styrke fagligheden og kvaliteten i indsatsen på socialområdet.

Pressekontakt:

Niels Søndergaard

Tlf. 23 69 18 99

Mail: nis@sl.dk

Nøgleord

Billeder

Ifølge formand for Socialpædagogerne, Benny Andersen, skal de styrkede vilkår bl.a. bruges til at tiltrække flere, som vil uddanne sig til socialpædagog. Foto: Rikke Rhein Knudsen
Ifølge formand for Socialpædagogerne, Benny Andersen, skal de styrkede vilkår bl.a. bruges til at tiltrække flere, som vil uddanne sig til socialpædagog. Foto: Rikke Rhein Knudsen
Download

Om Socialpædagogerne

Socialpædagogerne repræsenterer den største faggruppe på det sociale område. Vores medlemmer arbejder hver dag for at støtte mennesker med handicap og psykiske lidelser samt udsatte børn, unge og voksne til et liv med kvalitet, udvikling og muligheder.

Følg pressemeddelelser fra Socialpædagogerne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Socialpædagogerne

Fortsat fald i ansøgere kalder på en ambitiøs, attraktiv og målrettet pædagoguddannelse15.3.2024 15:45:07 CET | Pressemeddelelse

Antallet af ansøgninger til pædagoguddannelsen fortsætter med at falde, viser dagens tal for kvote 2-ansøgninger. Det kalder på en ambitiøs, attraktiv og målrettet pædagoguddannelse, som kan tiltrække flere unge til blandt andet den socialpædagogiske retning på uddannelsen. Tilstrækkelig faglighed på socialområdet er afgørende for kvaliteten i indsatsen til mennesker med handicap, psykiske lidelser samt udsatte børn, unge og voksne.

Socialpædagogernes formand: Ny overenskomstaftale er ’virkelig god’ for regionalt ansatte socialpædagoger20.2.2024 12:26:04 CET | Pressemeddelelse

Tirsdag morgen landede en aftale mellem Danske Regioner og Forhandlingsfællesskabet om en ny overenskomst for landets regionalt ansatte medarbejdere. Det er en virkelig god aftale, fortæller Socialpædagogernes formand, Benny Andersen. Han forhandler for socialpædagoger på det regionale område, som blandt andet arbejder på højt specialiserede botilbud, psykiatriske afdelinger og sikrede institutioner.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye